files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla sklamala svojich najvernejších

Hokejisti HK Dukla Michalovce opäť raz presvedčili, že v tejto sezóne sú mužstvom dvoch tvári. Potom, čo minulý týždeň dosiahli dve cenné výhry, keď najskôr zvíťazili nad Prievidzou 11:2 a potom aj v Považskej Bystrici 4:2, tentoraz výkonom absolútne nepresvedčili a na domácom ľade podľahli celku HK Spišská Nová Ves 1:2.

S jedným streleným gólom sa nevyhráva alebo zápas by sa takto stratiť nemal. Aj takéto slová zaznievali po nepodarenom stretnutí 27. kola, v ktorom michalovská Dukla po prvýkrát v sezóne nestačila na Spišskú Novú Ves. Po gólových hodoch v prvých dvoch meraniach síl týchto súperov, v ktorých zhodne Dukla zvíťazila 6:3, prišlo tentoraz bolenie brucha a zápas sa skončil futbalovým výsledkom 2:1 v prospech Spišiakov, hoci tí ešte desať minút pred koncom prehrávali 0:1.

Dalo sa vyhrať aj s jedným gólom

Divákov súboj dvoch celkov okupujúcich priečky v prvej päťke tabuľky vôbec neoslnil. Chýbali mu totiž tie správne korenia, čiže góly. Na prvý museli čakať až do polovice zápasu, kedy Martin Opatovský otvoril skóre duelu. Aký to paradox oproti minulým zápasom, v ktorých to Dukla roztočila hlavne v prvých tretinách... „V minulých domácich stretnutiach sme dávali góly hlavne v prvých tretinách. Dnes sa nám to nedarilo. Myslím si, že sme boli dosť pasívni a nešli sme víťazstvu naproti. Hrali sme len dozadu a dopredu sme nevyvinuli žiadnu väčšiu aktivitu. Spišiaci síce hrali naozaj defenzívne, no k tomu sme im dopomohli aj my. Keď si nevytvoríme nejaký tlak, nemôžeme skórovať. Z našej strany to bolo „špatné“ predstavenia,“ poznamenal na margo stretnutia jediný presný strelec HK Dukla Martin Opatovský.

Jediný strelec michalovskej Dukly. Gól Martina Opatovského však na víťazstvo nestačil

Jeho gól však na výhru Zemplínčanov nestačil. Hostia totiž v záverečnej desaťminútovke najskôr pri michalovskej presilovke využili nedorozumenie v obrane a Smotrilom vyrovnali, no a v záverečnej minúte František Koky dokonca strhol víťazstvo na ich stranu. „Je to obrovská škoda, že sme im k výhre pomohli našimi chybami. Dali sme síce iba jeden gól, no ten zápas sa dal vyhrať aj na 1:0, čo je málo vídané, no dnes sa to naozaj dalo. Súperovi sa však po chybe, akej by sme sa dopúšťať nemali, podarilo vyrovnať a nakoniec dokonca gólom zo záverečných sekúnd zvíťazil,“ podotkol ešte k zápasu útočník HK Dukla Martin Opatovský.

Gurčík sa príchodu do Michaloviec nebráni

Spišiaci tak po prvýkrát v sezóne zdolali Michalovčanov a po Trnave či Detve sú v tejto sezóne len tretím tímom, ktorý dobyl michalovské hradby. „Vedeli sme o sile michalovskej Dukly, hlavne v domácich zápasoch, a aj preto sme sem prišli s defenzívnejšou taktikou. Povedali sme si, že budeme zodpovedne brániť stredné pásmo, pretože keby sme s nimi chceli hrať hokej hore – dole, určite by to pre nás mohlo skončiť veľmi zle,“ uviedol po zápase obranca Spišiakov Pavol Gurčík, ktorý futbalový výsledok 2:1 pred začiatkom určite nečakal. „Po tých vysokých výhrach Dukly v posledných dueloch určite nie. Takisto som mal na mysli aj naše posledné vzájomné súboje, kedy Michalovčania vysoko zvíťazili a v oboch dueloch nám nastrieľali šesť gólov. Skôr som očakával vyrovnaný hokej, čo sa nakoniec aj potvrdilo. Nakoniec sme zvíťazili o jeden gól a tento triumf na ľade ťažkého súpera sme si naozaj vychutnali,“ podotkol obranca HK Spišská Nová Ves.

Uvidíme ho aj v michalovskom drese? Podľa Pavla Gurčíka je všetko na funkcionároch oboch klubov

Ten v samotnom stretnutí patril medzi najvyťaženejších hráčov svojho tímu a jeho pobyt na ľade sa podobal aj tomu, aký má v Bostone Bruins kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Chára. Práve o Pavlovi Gurčíkovi sa v minulých dňoch hovorilo aj v spojení s michalovskou Duklou. Záujem o tohto beka, ktorý by sa pri Laborci určite zišiel, je zo strany minuloročného finalistu prvej ligy stále výrazný. „Teraz je to ťažko komentovať, v akom je to štádiu. Ľudia sami vidia, že podobne, ako je problém s obrancami v Michalovciach, je aj v Spišskej Novej Vsi. Ja som sa už k tomuto vyjadril skôr. Viac menej je to momentálne na funkcionároch klubov ako sa dohodnú. Keď mám hovoriť za seba, som spokojný na Spiši, no určite by som sa nebránil ani pôsobeniu v Michalovciach, ktoré by bolo pre mňa obrovskou výzvou,“ poznamenala dvadsaťosemročná opora zadných radov Spišiakov k ponuke michalovskej Dukly.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.12.2013 15:37:34 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.