files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla naďalej kráča od desiatich k piatim

Hokejisti HK Dukla Michalovce pokračujú v nevýrazných výkonoch a nepresvedčivých výsledkoch. Po poslednej prehre v dohrávke 28. kola v Bardejove (1:4) klesli Zemplínčania v tabuľke na piate miesto. Táto situácia nenecháva chladným ani vedenie klubu. To pohrozilo hráčom krátením platov a keď sa situácia nezmení, a Dukla nezaboduje v piatok doma proti Trnave a v nedeľu na ľade Liptovského Mikuláša, je možné, že sa uskutočnia prvé opatrenia na zlepšenie situácie.

 

Dôjde na krátenie platov?

Nespokojnosť. Aj takýmto slovom sa zatiaľ dajú hodnotiť výsledky michalovskej Dukly. V tejto sezóne už nepomohli zmeny v kádri, ani výmena trénera. Vojaci raz zahrajú veľmi dobre (ako napríklad v domácom súboji so Senicou), inokedy zase príšerne (ako pred Vianocami v Prešove). Výsledkom toho je, že Dukla v tabuľke klesla na piate miesto a trinásť kôl pred začiatkom najdôležitejšej časti sezóny play -off tak hrozí, že Michalovčania budú začínať vyraďovaciu časť vonku. „Ohľadom spokojnosti je to trošku diskutabilné. Pokiaľ sa pozrieme na tabuľku, tak družstvo plnilo stanovené ciele, teda umiestnenie do prvej štvorky. Teraz sme síce na piatom mieste, no je to iba o skóre a rozhoduje akurát jeden gól v prospech Detvy. Trápi nás však hra, ktorá je ďaleko od našej spokojnosti a zaostáva za očakávaním. Hráči nepredvádzajú to, čoho sú schopní a načo má kvalita kádra,“ poznamenal k aktuálnej situácii v tíme prezident HK Dukla Alexander Černega.

Začiatkom decembra sa tréner Spišiak vyjadril, že pokiaľ Dukla nebude na konci roka v prvej štvorke, budú hráčom krátiť platy. Jeho zverenci uzavreli december na piatom mieste, keď majú oproti štvrtej Detve o jeden gól horšie skóre. Stanovený cieľ teda nesplnili. Pristúpi teda vedenie klubu k tomuto tvrdému, no v niektorých prípadoch aj účinnému kroku? „Práve dnes ráno som bol v šatni a hráčov som na všetko upozornil. Zatiaľ k tomuto kroku nepristupujeme, no či sa tak stane, závisí hlavne od nich,“ uviedol prvý muž michalovského hokeja, ktorý na prezidentskej stoličke v HK Dukla sedí druhú sezónu.

Musia zabrať

Prezident HK Dukla nevylučuje ani to, že v prípade ďalších nepresvedčivých výsledkoch a nevýrazných výkonoch dôjde aj k zmenám v kádri. Smerom von sa takáto zmena túto sezónu už raz udiala, keď po prvej štvrtine súťaže v tíme skončili brankár Roman Kurali a útočník Richard Smotrila, od ktorých sa očakávalo oveľa viac, ako ukazovali na ľade. „Zatiaľ sa nič nedeje. Necháme to na hráčoch, ako sa zariadia v ostatných dvoch zápasoch doma s Trnavou a v Liptovskom Mikuláši. Po skončení tretej štvrtiny si spolu s vedením sadneme a uvidíme, čo bude ďalej. V kabíne si musia uvedomiť, že ich výkony nie sú podľa očakávania a že jednoducho musia zabrať. Nateraz nevylučujem nič,“ poznamenal Alexander Černega.

Posilnia sa pred play - off?

Prvá hokejová liga smeruje k svojmu vyvrcholeniu. Do konca základnej časti zostáva odohrať ešte trinásť kôl, ide už teda oveľa. Nelichotivé postavenie v tabuľke velí k tomu, aby pred vyvrcholením súťaže prišlo aj k posilneniu kádra. „Vyvíjame aktivity aj v tomto smere. Sme v rokovaní s niekoľkými hráčmi a nevylučujem to, že nás pred najdôležitejšou časťou sezóny posilnia. Momentálne je to ale v štádiu rokovania, takže mená hráčov odo mňa nechcite,“ nechcel prezident HK Dukla zverejniť mená hráčov, o ktorých má klub pred play - off záujem.

V minulej sezóne Michalovčania zaváhali pri možnosti posilnenia striedavými štartmi extraligových hráčov. Touto možnosťou nepohrdol finálový súper Dukly z Bardejova a hráči so štatútom striedavého štartu boli v rozhodujúcich zápasoch dôležitým jazýčkom na váhach v prospech víťaza prvej ligy. Zmení sa situácia v tejto sezóne a príde Dukla na chuť aj striedavým štartom? „Spolu s vedením klubu sa zaoberáme aj touto možnosťou. Keď sa však posilnenie udeje, určite to nebude obrovský zásah do kádra. Ten je v tejto chvíli stabilizovaný, ani jeden hráč nie je zranený. Keď dôjde k príchodom, tak to budú maximálne dvaja - traja hráči.“

Program HK Dukla do konca základnej časti
32.kolo: HK Dukla Michalovce - HK Trnava (piatok 3. január o 17.00)
33.kolo: MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Michalovce (nedeľa 5. január)
34.kolo: HK Dukla Michalovce - SR 18 (streda 8. január o 17.00)
35.kolo: HK Dukla Michalovce - HC 07 Detva (piatok 10. január o 17.00)
36.kolo: MšHK Prievidza - HK Dukla Michalovce (streda 15. január)
37.kolo: HK Dukla Michalovce - HK 95 Považská Bystrica (piatok 17. január o 17.00)
38.kolo: HK Spišská Nová Ves - HK Dukla Michalovce (streda 22. január)
39.kolo: HK Dukla Michalovce - HC 46 Bardejov (piatok 24. január o 17.00)
40.kolo: HC Topoľčany - HK Dukla Michalovce (streda 29. január)
41.kolo: HC Dukla Senica - HK Dukla Michalovce (piatok 31. január)
42.kolo: HK Dukla Michalovce - HC Prešov 07 (nedeľa 2. február o 17.00)
43.kolo: HK Trnava - HK Dukla Michalovce (piatok 7. február)
44.kolo: HK Dukla Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš (nedeľa 9. február o 17.00)

Peter Brendza



Uverejnené: 02.01.2014 12:22:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.