files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla vo výbornom zápase pokorila Detvu

Hokejisti HK Dukla konečne ukázali pravé hokejové umenie a v šesťbodovom stretnutí 35. kola I. hokejovej ligy zdolali na vlastnom ľade družstvo HC 07 Detva 3:2, čím si nielen že upevnili štvrté miesto v tabuľke, ale po prvýkrát v sezóne získali skalp Podpoľancov. Dvakrát sa strelecky presadil Tomáš Banovský, rozhodujúci presný zásah pridal kapitán HK Dukla Richard Šchný. Zverenci trénera Ladislava Spišiaka sa najbližšie predstavia na ľade Prievidze, doma ich uvidíme v piatok 17. januára, kedy tradične o 17.00 privítajú celok Považskej Bystrice.

Súboj tabuľkových susedov priniesol zápas, ktorý sa divákom musel páčiť. Michalovskí hokejisti, ktorí v tejto sezóne Detvu ešte nezdolali, začali nebojácne a v prvej časti si vypracovali viacero streleckých príležitostí. V 4. minúte zahrávali presilovku, Šechný ideálne našiel Tomáša Banovského, pre ktorého už nebol problém zasunúť do odkrytej brány hostí - 1:0. Aj v ďalšej časti prvej tretiny mali domáci hráči viac z hry, gól však z viacerých streleckých možností nedali. Hneď na začiatku druhej tretiny mohol zvýšiť ich náskok Opatovský, ten však minul odkrytú bránu Detvy a zoči - voči brankárovi Orčíkovi zaváhal aj Richard Šechný. V 29. minúte mali domáci hokejisti ideálnu možnosť streliť druhý gól, keď zahrávali presilovku, paradoxne však v nej inkasovali, keď sa presadil Patrik Fekiač. Hosťom oslabovky v dnešnom zápase fakt sedeli. O tri minúty sa totiž situácia zopakovala. Dukla zahrávala opäť presilovku, no zase v nej inkasovala. Urban nezachytil na modrej puk, hostia sa tak dostali do prečíslenia, ktoré presne zakončil Filip Jánošík - 1:2. Ešte v tej istej presilovke mal vyrovnanie na hokejke Peter Cmorej, mieril však iba do golmana Orčíka. V 34. minúte mali Michalovčania výhodu presilovky opäť a tentoraz ju už využili, keď Kubátovu strelu od modrej tečoval do siete Tomáš Banovský - 2:2.

V ďalších minútach sa viackrát vyznamenali obaja golmani. Najbližšie ku gólu boli hostia v poslednej minúte druhej tretiny, Fekiač ale mieril iba do betónov Ivana Fedora. Aj tretia tretina priniesla výborný hokej, v ktorom chceli obidve družstvá strhnúť vedenie na svoju stranu. V 52. minúte tak mohol urobiť Richard Šechný, ten však strieľal iba do pripraveného Orčíka. V 55. minúte sa ale kapitán HK Dukla dočkal, keď do siete dorazil strelecký pokus Martina Drotára - 3:2. Hostia mali v závere ideálnu možnosť skórovať. V predposlednej minúte putoval na trestnú lavicu Vladimír Urban, no a štyridsať sekúnd pred koncom putoval na lavicu hanby aj Martin Drotár. Detva navyše odvolala aj golmana a mala tak výhodu šiestich proti trom. Tú skoro aj zužitkovala, no Ivan Fedor tri sekundy pred koncom zlikvidoval na bránkovej čiare čistú gólovú šancu a Dukla tak mohla oslavovať víťazstvo nad tabuľkovým súperom.     

HK Dukla Michalovce - HC 07 Detva 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Góly: 4. Banovský (Šechný, Kubát) pres/1, 34. Banovský (Kubát, Šechný) pres/1, 56. Šechný (Martin Drotár) – 29. Fekiač (Hataš) oslab/1, 32. Jánošík (Srnka) oslab/1.
Vylúčení: 5:6, navyše Opatovský, Kubát (obaja Michalovce) 10. min NESP_H.
Presilovky: 2:0.
Oslabenia: 0:2.
Rozhodovali: Štec - Vyšný, Kalina.
Divákov: 900.

HK DUKLA: Fedor - Kubát, Šeliga, Urban, Petrina, Žemba, Pástor - Drotár, Šechný Banovský - Cmorej, Paľovčík, Opatovský - Stríž, Majerík, Čížek - Megela, Schnelly, Lenďák.
HC 07: Orčík  - Hataš, Pač, Neumann, Tóth, Gachulinec, Teper, Georgievský - P. Fekič, Srnka, Goga - Grahan, Trochta, Buda - Jánošík, Mahdalík, Németh – V. Fekiač.



Uverejnené: 10.01.2014 20:22:50

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623