files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Futbalisti MFK Zemplín začali prípravu

Pod taktovkou trénerského tandemu Ondrej Duda - Anton Šoltis začali v stredu 15. januára futbalisti MFK Zemplín zimnú prípravu. Tá potrvá až do 8. marca, kedy ich čaká úvodný zápas jarnej časti v Šamoríne. Do prípravy sa zapojilo šestnásť hráčov, z toho traja brankári. Jediným novicom v kádri je Peter Nilaš, ktorý naposledy pôsobil v Rimavskej Sobote. Michalovčania v majú v príprave naplánovaných doteraz desať zápasov. Prvý odohrajú už túto sobotu 18. januára, kedy o 12.00 privítajú celok Trebišova. Ich súpermi budú aj tímy z najvyššej súťaže, generálku absolvujú v domácom súboji proti poľskému Nowemu Saczu.

Zimná príprava michalovských futbalistov bude prebiehať skoro dva mesiace prevažne v domácich podmienkach. Prvý ligový zápas jarnej časti na Michalovčanov čaká v sobotu 8. marca, kedy by sa mali predstaviť v Šamoríne. „V príprave sa zameriame na hernú činnosť, no určite aj na naháňanie kondície. V hre je aj kondično - herné sústredenie, ktoré by sme mali absolvovať na západe Slovenska. Samozrejme, v príprave odohráme aj viacero zápasov, ktoré by nás mali dobre pripraviť na jarnú časť,“ podotkol michalovský lodivod, podľa ktorého ďalších slov je momentálne istých desať prípravných duelov. Generálkou pre jeho zverencov by mal byť domáci duel proti poľskému Nowemu Saczu.

Michalovčania začali prípravu pod taktovkou Ondreja Dudu (vpravo) a jeho asistenta Antona Šoltisa (vľavo)

Na prvom tréningu sa trénerovi Ondrejovi Dudovi hlásilo šestnásť futbalistov. Sú nimi brankári Martin Raška, Tomáš Jenčo, Matúš Kira a hráči v poli Michal Gallo, Adrián Leško, Martin Regáli, Giorgio Gamkrelidze, Stanislav Smrek, Stanislav Danko, Lukáš Janič, Dominik Kunca, Vladimír Janočko, Peter Nilaš (prišiel na skúšku z Rimavskej Soboty), Lukáš Jacko, Martin Koscelník (prišiel z dorastu) a Jakub Grič (prišiel z dorastu). „Chýbajú Španieli Marcos Perez a Vernon, ktorí sa zapoja do prípravy zajtra, no a na úvodnom tréningu chýbal aj Oliver Podhorín. Ten je po operácii pruhu a v týchto dňoch začína s individuálnym tréningom,“ informoval nás o kádri tréner MFK Ondrej Duda.

Jediným novicom v kádri bol na prvom tréningu Peter Nilaš  

Ako je známe, káder po jeseni opustili Miroslav Božok (odišiel do Lechie Gdaňsk) či Igor Obert, zmluvy skončili Stanislavovi Sedlákovi aj Michalovi Vanákovi. Navyše, na skúške v Dukle Praha je dvojica Róbert Kovaľ - Michal Hamuľak. Okrem dvojice dorastencov Koscelník - Grič je jediným novicom v kádri MFK Zemplín defenzívny stredopoliar Peter Nilaš. Kmeňový hráč Veľkého Krtíša bol naposledy na hosťovaní v Rimavskej Sobote a tréner Duda ho bude skúšať minimálne týždeň a pol. „Ide o zaujímavého hráča, ktorý by sa nám mohol do kádra hodiť. Určite v príprave dostane príležitosť. Nilaš však nie je jediným hráčom, o ktorého máme záujem. Radi by sme sa posilnili aj ďalšími. Niekoľkých máme vytypovaných a momentálne vedieme rokovanie o ich príchode sem,“ zdôraznil Duda, ktorý v Michalovciach bude už trinástym lodivodom, čo vedie MFK od jeho príchodu do druhej ligy v sezóne 2004/2005.

Prípravné zápasy MFK Zemplín
Sobota 18. január: Michalovce - Trebišov (12.00).
Streda 22. január: Michalovce - Humenné (15.30).
Sobota 25. január: Michalovce - MFK Košice (12.00).
Streda 29. január: Michalovce - Moldava nad Bodvou.
Sobota 1. február: Senica - Michalovce.
Streda 5. február: Michalovce - Vranov.
Sobota 8. február: Žilina - Michalovce.
Sobota 15. február: Michalovce - MFK Košice B.
Streda 19. február: Ľvov - Michalovce (zápas ešte nie je definitívne potvrdený).
Sobota 22. február: Zlaté Moravce - Michalovce.
Sobota 1. marec: Michalovce - Nowy Sacz (termín zápasu ešte nie je definitívny).

Peter Brendza



Uverejnené: 15.01.2014 14:42:12
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.