files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ladislav Spišiak na lavičke Dukly skončil!

Na trénerskej stoličke v tíme HK Dukla Michalovce nastáva v tejto sezóne už druhá zmena. Vedenie klubu sa totiž po stredajšej prehre v Prievidzi (3:5) rozhodlo konať a s okamžitou platnosťou odvolalo Ladislava Spišiaka z postu trénera prvého tímu.

V tíme minulosezónneho finalistu prvej ligy, ktorý v tejto sezóne momentálne okupuje štvrtú priečku v tabuľke, ide už o druhú výmenu trénera. Po štrnástich úvodných kolách totiž na jeho lavičke skončil Marián Horváth. Toho na tri zápasy dočasne nahradil Peter Tirpák a od osemnásteho kola viedol Duklu práve Ladislav Spišiak. Ani on však do konca sezóny nevydržal a správna rada klubu klubu ho po prehre v 36. kole na ľade Prievidze (3:5) jednohlasne odvolala z funkcie hlavného trénera. "Dôvody sú asi každému zrejmé. Sú to neuspokojivé výsledky a takisto nepresvedčivé výkony, s ktorými sa boríme prakticky od začiatku sezóny. Raz zahráme dobre, raz zle a ťahá sa to celú sezónu. Poslednou kvapkou bola prehra v Prievidzi, kde sme jednoznačne počítali s víťazstvom. Družstvo k lepším výkonom nedokázal prebudiť ani Ladislav Spišiak a aj preto sme sa rozhodli k zmene na trénerskej stoličke. Verím, že táto zmena pomôže a družstvo sa pred play - off nakopne k lepším výkonom," informoval nás prezident HK Dukla Michalovce Alexander Černega.

A kto teda povedie Duklu v ďalších kolách? "Do konca súťaže už nového trénera zháňať nebudeme. Vedením družstva je poverený doterajší Spišiakov asistent Peter Tirpák, ktorý viedol družstvo aj v troch zápasoch, kedy sme hľadali náhradu za Mariána Horvátha. Vtedy sa tímu darilo a veríme, že to tak bude aj teraz," podotkol prezident HK Dukla Michalovce, podľa ktorého ďalších slov sa postihy budú týkať aj hráčskej šatne. "Teraz to nechcem rozoberať, ale určite dôjde aj na hráčov. Nie sme spokojní s výkonmi, ktoré predvádzajú a pravdepodobne dôjde ku kráteniu platov. Musíme to všetko ešte prejednať na správnej rade."

Vydržal iba devätnásť kôl. Ladislav Spišiak už nie je trénerom HK Dukla Michalovce...

Osudná Prievidza

Ani Ladislav Spišiak tak sezónu na lavičke Dukly nedokončí. Paradoxom je, že podobne, ako jeho predchodcovi Mariánovi Horváthovi, sa mu stalo osudnou prehra v Prievidzi. Ladislav Spišiak viedol Duklu v devätnástich zápasoch, v ktorých dosiahol bilanciu deväť víťazstiev, deväť prehier a jednu prehru po predĺžení. Michalovskú Duklu tak v dnešnom zápase proti Považskej Bystrici (17.00) povedie opäť Peter Tirpák. Ten už má za sebou jednu úspešnú misiu. V troch zápasoch, kedy vedenie klubu hľadalo náhradu za Mariána Horvátha, totiž dosiahol plný počet deväť bodov. Tirpák sa dnes ešte bude musieť zaobísť bez zranených útočníkov Jaroslava Kmiťa a Jakuba Kubiša, ktorí by sa po zranení do tréningového procesu mohli zapojiť budúci týždeň. K dispozícii mu však bude útočník Matej Hinďoš. Ten opäť prichádza na striedavý štart z tímu HC Košice.

Keďže sme mali prezidenta klubu k dispozícii, nedalo nám a spýtali sme sa na možné posilnenie pred najdôležitejšou časťou sezóny. "Máme rozrobené nejaké posily, no najskôr sa musí ustáliť situáciu tu. Na play-off sa určite chceme posilniť a rátame s príchodom minimálne troch hráčov." 

Tréneri HK Dukla Michalovce v sezóne 2013/2014

1. kolo - 14. kolo Marián Horváth 14 8 0 0 6 24 bodov
15. kolo - 17. kolo Peter Tirpák 3 3 0 0 0 9 bodov
18. kolo - 36. kolo    Ladislav Spišiak           19 9 0 1 9 28 bodov
SPOLU   36 20 0 1 15 61 bodov

Peter Brendza (foto www.hokej.sk)



Uverejnené: 17.01.2014 12:59:11 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.