files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukle výborný výkon na víťazstvo nestačil

Hokej ako remeň videli diváci v piatkovom stretnutí prvej hokejovej ligy, v ktorom michalovská Dukla podľahla lídrovi tabuľky HC 46 Bardejov 5:6 po predĺžení. Michalovčania, ktorí viackrát prehrávali o dva góly, no nakoniec sa im zápas podarilo doviesť do predĺženia, sa však hanbiť za predvedený výkon určite nemusia.

Keby takto hrali vždy...

Zápas 39. kola prvej hokejovej ligy HK Dukla Michalovce - HC 46 Bardejov spĺňal aj tie najprísnejšie kritéria. Obidve mužstvá chceli hrať, a tak diváci videli hokej, ktorý ďaleko presahoval prvoligovú úroveň. Michalovčania sa nakoniec aj napriek tomu, že zrušili dvojgólové vedenie hostí museli pred lídrom tabuľky skloniť, keď Bardejovčania rozhodli o svojej výhre 6:5 v predĺžení. „Keby sme takto hrali každý zápas, určite nebojujeme o udržanie štvrtej priečky a naša strata na lídra tabuľky nie je taká priepastná, ako teraz,“ rozhovoril sa tréner HK Dukla Michalovce Peter Tirpák, ktorého zverenci svojim výkonom v druhej a tretej tretine veľmi potešili. „Za tieto dve tretiny im naozaj nemám čo vytknúť. Hrali s nasadením, možno aj na hranici svojich možností. Dvakrát prehrávať o dva góly a vrátiť sa do zápasu proti takémuto súperovi ako je Bardejov, to určite poteší. Za to musím chlapcov pochváliť. Aj naším pričinením sa teda hral výborný hokej, ktorý sa ľudom musel páčiť. Takto by sme mali hrať vždy.“

Inkasovali po hrubých individuálnych chybách

Michalovčania sa naozaj za predvedený výkon hanbiť nemusia a po prvej tretine by na to, že zápas dotiahnu aspoň do predĺženia nestavil asi nik. Hostia boli totiž korčuliarsky lepšími a zaslúžene išli rýchlo do dvojgólového vedenia, keď sa dvakrát počas presilovky a oslabovky presadil Filip Vaško. Na jeho góly síce odpovedal Vladimír Urban, no následne Dominik Šimčák využil hrubú chybu Pástora na útočnej modrej a hostia tak viedli po prvej tretine 3:1. „V kabíne počas prestávky bolo trošku dusno. Hráčom som jasne zdôraznil, že smerom dozadu hráme veľmi zle a to musíme zlepšiť. Z toho všetkého však nemôžeme viniť obrancov, pretože im musia pomáhať aj útočníci,“ zdôraznil tréner HK Dukla. Jeho zverenci sa od druhej tretiny vrátili do zápasu. Dvoma presilovkovými gólmi sa im podarilo zrušiť náskok súpera, no v závere druhej tretiny po hrubej chybe opäť inkasovali. „Tuším, že až tri zo šiestich gólov sme inkasovali na našich individuálnych hrubých chybách. Tie sa na takejto úrovni stávať jednoducho nemôže, pretože sme zato kruto potrestaní,“  uviedol Peter Tirpák, ktorého družstvu sa v záverečnej tretine gólom Tomáša Banovského podarilo vyrovnať na 5:5 a poslať tak zápas do predĺženia. V ňom boli nakoniec šťastnejší hostia, ktorí gólom Marcela Baláža strhli víťazstvo na svoju stranu.

Idú od zápasu k zápasu

Michalovská Dukla si aj napriek prehre udržala štvrté miesto, no len o lepšie skóre pred piatym Prešovom. Situácia od štvrtého po ôsme miesto tak je stále otvorená a družstvá bojujúce o tieto priečky môžu skončiť na hociktorom z týchto miest. „Ako hovoríte päť kôl pred koncom je situácia otvorená. Našim jasným cieľom je skončiť do štvrtého miesta a urobíme preto všetko. Teraz cestujeme dvakrát vonku, keď odohráme zápasy v Topoľčanoch a Senici. Nechcem hovoriť koľko bodov chceme získať. Ideme od zápas k zápasu. Ja som rád, že sa každým stretnutím zlepšujeme a keď budeme podávať takéto výkony ako dnes, určite potrápime každého súpera,“ podotkol na záver svojho hodnotenia tréner HK Dukla Peter Tirpák.  

Peter Brendza

 



Uverejnené: 26.01.2014 10:16:57 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.