files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Maturita 2010 je predo dvermi

Zatiaľ, čo deviataci už majú testovanie a s tým spojený Monitor 2010 už za sebou, tento týždeň začína „prihárať“ tohtoročným maturantom. Čaká ich totižto externá časť a písomná forma internej časti maturitnej skúšky.

 
V dňoch od 16. do 19. marca 2010 sa koná na 756 stredných školách, čo predstavuje vyše 62 000 žiakov, Maturita 2010.  Maturovať sa postupne bude zo slovenského jazyka a literatúry, slovenského jazyka a slovenskej literatúry, z cudzích jazykov, matematiky, maďarského a ukrajinského jazyka.

Čo sa týka vyučovacích jazykov na školách( 16.-19.marca ), tak test externej časti bude trvať 90 minút a po ňom budú v Slovenskom rozhlase vyžrebované témy písomnej formy internej časti, teda maturanti začnú písať svoje slohové práce, na ktoré budú mať 150 minút.
Pri cudzích jazykoch (17. marec) je ich úroveň rozdelená na B2 a B1, ktorých testy externej časti budú trvať 120 (B2) resp. 100 (B1) minút. Po ich ukončení zverejnia na internete zadania písomnej formy internej časti a žiaci začnú „tvoriť“ svoje eseje v príslušnom cudzom jazyku, na ktoré budú mať 60 minút.

Posledným predmetom bude matematika, ktorej test externej časti si maturanti vyplnia 18.marca a budú mať k dispozícii 120 minút.
Výsledky tejto časti maturity sa žiaci dozvedia  najneskôr 10 dní pred začiatkom ústnej formy internej časti maturitnej skúšky, v percentách. Maturanti, držte sa a hravo zdolajte túto 1.časť Vašej „skúšky dospelosti“!

Maturita on-line 2010

Aj tento rok Ministerstvo školstva SR pripravilo pokračovanie úspešného pilotného projektu maturita on-line. Zatiaľ čo v v roku 2008 sa zapojilo 11 škôl, v roku 2009 to bolo 20 a tento rok je to už 37 stredných škôl. Hlavným cieľom tohto projektu je využívanie informačno-komunikačných technológií v oblasti vzdelávania a zabezpečovať postupný prechod od tradičnej školy na modernú. Projekt zároveň nadväzuje na celosvetové skúsenosti a vývoj v krajinách EÚ v oblasti skvalitňovania vzdelávania a využívania nových metód a technológií. Testovanie on-line sa v zahraničí, a postupne aj na Slovensku, stáva čoraz častejšie využívanou, efektívnou a rýchlou metódou vzdelávania, overovania osvojenia si vedomostí a testovania zručností a vedomostí žiakov. Preto sú aj v tomto projekte aplikované technológie a riešenia, ktoré sú overené a používané v praxi.
                        Veronika Kmecová



Uverejnené: 19.03.2010 10:23:59 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.