files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ako prebiehal monitor na Cirkevnej ZŠ v Michalovciach?

60 minút! Práve taký čas mali tohtoroční deviataci základných škôl na zvládnutie monitoru, ktorý je zároveň vstupom na stredné školy.


Úlohy riešili v rámci merania ich vedomostí z matematiky a slovenského jazyka. Cieľom testovania bolo zmonitorovať celkový stav a vzdelanosť žiakov v deviatom ročníku. Výsledky budú zohľadnené v prijímacom konaní na stredné školy.

Celkovú účasť na testoch mali deviataci z Cirkevnej základnej školy sv. Michala v Michalovciach. Na monitor dohliadali dvaja učitelia, jeden z nich bol učiteľ z 5. Základnej školy. Začiatok už prebiehal od 8.15 hod., aby sa žiaci mohli oboznámiť s priebehom testovania. „To znamená, koľko majú úloh, akou formou vypĺňajú hárky, a aby mali správne vypísané administratívne veci“, dodal jeden z učiteľov školy. V prvom rade sa žiaci trápili s matematikou a po nej so slovenským jazykom. Pre niektorých deviatakov bol ľahší slovenský jazyk a pre iných zase matematika. „Slovenský jazyk je považovaný za ľahší, ale sú tam chytáky“, poznamenala dozorujúca učiteľka a dodáva: „Testy sú primerané, všetky veci sa prebrali, čiže žiaci by ich mali ovládať na sto percent. Z prvých správ o monitoroch, ktoré v médiách prebehli sme sa dopočuli, že testy boli dopredu otvorené a dotyční, ktorí to otvorili nemali žiaden postih. Myslím si, že to hovorí za všetko. Podľa mňa by sa kompetentní mali zamyslieť nad tým, či to budú robiť stredné, alebo základné školy a tiež zvýšiť objektivitu tohto testu. Najlepšie by bolo, keby sa testovanie presunulo na stredné školy, aby si oni robili svoj výber“.
Po skončení monitoru žiaci z triedy odchádzali s úsmevom na tvári a niektorí boli so svojím výkonom nadmieru spokojní. Výsledky monitora budú známe už koncom marca. Deviataci buďte trpezliví! Prajeme Vám, aby testy dopadli čo najlepšie.
      Martina Králiková

 



Uverejnené: 19.03.2010 10:27:36 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.