files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla prvýkrát pokorila Trnavu, v play-off proti Detve

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v predposlednom 43. kole prvej hokejovej ligy na ľade HK Trnava 3:2. Tú zdolali po prvýkrát v sezóne a sú naďalej v hre o štvrté miesto v tabuľke. Na to však potrebujú zdolať v nedeľu (17.00) Liptovský Mikuláš a navyše Detva musí zakopnúť na ľade Spišskej Novej Vsi.

Zaslúžené víťazstvo

Michalovčania cestovali v piatok na ľad súpera, s ktorým v tejto sezóne dosiaľ nevyhrali. Všetky tri súboje sa však skončili tesnými výhrami Trnavčanov (2:1, 1:0, 2:1 po predĺžení) a keď chceli vojaci ostať v hre o štvrtú priečku, museli smolu s týmto súperom prelomiť. Tak sa aj stalo. „Naša výhra sa určite nerodila ľahko,“ rozhovoril sa tréner HK Dukla Peter Tirpák. Jeho zverenci síce prehrávali 0:1, no potom viedli 2:1 a hoci sa domácim podarilo v druhej tretine vyrovnať, rozhodujúci gól zaznamenal kapitán Dukly Richard Šechný. „Rozbiehali sme sa trošku ťažšie. Možno to bolo aj tou dlhou cestou, ktorú sme absolvovali, no asi do desiatej minúty sme boli podľa mňa lepším družstvom. Mali sme aj čistejšie šance ako domáci a možno aj preto je naše víťazstvo zaslúžene. Nebyť brankára Miroslava Hálu by podľa mňa mohlo byť rozhodnuté ešte skôr,“ vrátil sa tréner Dukly ešte k víťaznému zápasu.  

Štvrťfinálovým súperom Detva

Výhra v Trnave spolu s prehrou Prešova so Senicou (0:2) rozhodla o tom, že Dukla pôjde do vyraďovacej časti buď z štvrtého alebo z piateho miesta. V súčasnosti sú Michalovčania na piatej priečke, keď na štvrtú Detvu, ktorá bude aj ich štvrťfinálovým súperom, strácajú jeden bod. V poslednom kole sa rozhodne akurát o tom, kto bude začínať doma. Bližšie sú k tomu Detvianci. Tým stačí vyhrať v Spišskej Novej Vsi a Michalovčanom už nepomôže ani výhra nad Liptovským Mikulášom. „O tom, že sa stretneme s Detvou v play-off je už prakticky rozhodnuté. Zamiešať to mohol akurát Prešov, no ten pred posledným kolom na nás stráca tri body a máme proti nemu aj výhodu lepších vzájomných zápasov. Skončíme teda buď štvrtí alebo piati. Samozrejme, radšej by sme obsadili štvrtú priečku a vyraďovaciu časť začínali doma,“ podotkol Peter Tirpák, ktorého zverenci pred začiatkom play-off začínajú chytať formu, keďže z posledných štyroch stretnutí sa z výhry radovali až trikrát.  

Na hokej či na hádzanú?

Druhá februárová nedeľa bude opäť športovou. Bohužiaľ, divák si bude musieť opäť vyberať. Zápas michalovskej Dukly s Liptovským Mikulášom, ktorý sa začína o 17.00, totiž bude kolidovať s odvetným stretnutím osemfinále Pohára EHF hádzanárok, v ktorom Iuventa Michalovce privíta nemecký TSV Bayer 04 Leverkusen. Úvodný hvizd spomenutého stretnutia je naplánovaný na 17.30 a fanúšik si teda bude musieť vybrať. Buď uvidí hokej alebo ženskú hádzanú...

Peter Brendza



Uverejnené: 08.02.2014 15:43:26 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.