files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa prehrala o šesť gólov a po obrovskej smole vypadla

Hádzanárky michalovskej Iuventy neuspeli v domácom dvojzápase osemfinále Pohára EHF proti Bayeru Leverkusen, keď po sobotňajšej výhre 33:27 prehrali v nedeľňajšej odvete takisto rozdielom šiestich gólov 18:24, čo v konečnom súčte znamenalo, že do štvrťfinále postúpil nemecký tím, lebo v prvom zápase strelil viac gólov na ihrisku súpera ako v odvete.

 

Odvetný súboj osemfinále Pohára EHF priniesol dramatickú zápletku, v ktorej nakoniec rozhodol jeden - jediný gól o tom, že Iuventa opäť nepostúpi medzi osem najlepších v európskom pohári. Poďme ale pekne po poriadku...

V prvom polčase to ešte na "európske Waterloo" Iuventy nevyzeralo. Už samotný úvod udal smer zápasu, keď hráčky dnes "domáceho" Bayeru viedli po štyroch minútach 3:1. Iuventa, hnaná takmer do posledného miesta zaplnenou Chemkostav arénou, sa ale vďaka zákrokom Lucie Gubíkovej dostala do zápasu a po góle Szöllösiovej bol v 8. minúte 3:3. Hostky opäť zapli na vyššie obrátky a šnúrou troch gólov viedli v 14. minúte 6:3. Až potom prelomila šesťminútove čakanie na gól Iuventy Mery Rebičová (4:6). Následne sa strelecky presadila Trehubová a po góle Kiridžičovej na 6:6 si lavička Leverkusenu v 17. minúte zobrala oddychový čas. Aj po ňom sa oba tímy naťahovali o každý jeden gól. Iuventa prvýkrát v stretnutí išla do vedenia v 19. minúte, kedy Szöllösiová dávala na 8:7. Bolo to však aj poslednýkrát, čo Zemplínčanky v stretnutí viedli. Vyorvnaný stav ostal až do konca prvého polčasu, keď Rebičová v posledných sekundách prvej tridsaťminútovky stanovila polčasové skóre na 11:11 a Iuventa tak stále pohodlne držala postup do štvrťfinále vo svojich rukách.

Kto nevidel na vlastné oči, určite tomu neuverí. Začiatok druhého dejstva mala Iuventa ako z hororového sna. Hostky za desať minút prvého dejstva zmazali šesťgólové manko z prvého zápasu a v 40. minúte si za stavu 11:17 zobral tréner Ján Packa oddychový čas. Ani ten však jeho zverenky neprebudil, pretože tie svoj prvý gól v druhom dejstve zaznamenali až v 45. minúte, kedy Szöllösiová dávala na 12:20 a Iuventa tak mala dvojgólové manko. To sa jej hráčkam podarilo zmazať v 51. minúte, kedy opäť po presnej strele Szöllösiovej bol stav 15:21 a o postupujúcom vonkoncom nebolo rozhodnuté. Lavička Leverkusenu zareagovala oddychovým časom, ktorý skúsenejšie hostky ukľudnil. Tie si totiž opäť vybojovali sedemgólový náskok (16:23). Tréner Packa reagoval oddychovým časom, no jeho zverenkám sa už z manka nepodarilo dostať. Podarilo sa im znížiť iba na rozdiel šiestich gólov, no nakoniec sa z postupu radovali Nemky, ktoré v zápase hranom ako hostky zaznamenali viac gólov, ako Michalovčanky. Jeden gól, ktorý Iuvente pomohol v treťom kole Pohára EHF v Zagorí, teda tentoraz posunul do štvrťfinále súperky Zemplínčaniek, ktoré tentoraz zažili malú športovú tragédiu...  

ŠTATISTIKA

Leverkusen - Michalovce 24:18 (11:11)

Pok. hody: 4/4 - 3/1, vylúčené: 4 - 4. Rozhodovali: Rakytinová a Tkačuková (obe Ukrajina) - 1300 divákov.

BAYER: Hagel, Salamakha - Zapf 2, Seidel 1, Extremado 5/2, Verschuren, Heldmann, Latakaite-Willig, Glankovičová 3, Naidzinavičius 7/2, Jochin 4, Jorgens, Comans 2.  

IUVENTA: Gubiková, Zykova, Ferenčíková - Kiridžič 2, M. Holešová, Szollosiová 7, Rebičová 3/1, R. Vargová, Habánková, Horňáková 1, Nagyová, Tobiašová, Wollingerová, Trehubova 5, Kovaličková.

ZDROJ: Iuventa Michalovce



Uverejnené: 09.02.2014 20:09:15
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.