files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tesná prehra Dukly - Detva sa ujala vedenia 1:0

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v prvom stretnutí štvrťfinálovej série prvej hokejovej ligy na ľade HC 07 Detva tesne 1:2 a prehrávajú tak 0:1 na zápasy. Zverenci trénera Petra Tirpáka odohrajú druhý súboj štvrťfinálovej série opäť na ľade Detvy v sobotu 15. februára. Následne sa séria presunie do Michaloviec, kde je v utorok 18. februára o 17.00 naplánovaný tretí duel.

Jediný presný zásah Dukly zaznamenal Maroš Žemba

Michalovská Dukla nakoniec nastúpila na prvý štrťfinálový duel iba s Antonom Čavrkom, jeho kolegu Jakuba Lineta extraligová Žilina na piatkový duel neuvoľnila. Prvá tretina vyšla lepšie domácim, ktorí sa dostali do varu aj zásluhou troch presiloviek. Už v prvej desaťminútovke dvakrát putoval na lavicu hanby hosťujúci Martin Schnelly, čo malo za dôsledok to, že Ivan Fedor v bráne Dukly sa musel viackrát obracať. Najväčšiu šancu zlikvidoval Branislavovi Srnkovi, ktorý v presilovke mieril zoči - voči iba do michalovského golmana. V 9. minúte získala výhodu presilovky aj Dukla. V nej najskôr mohli paradoxne skórovať hostia, no Juraj Petro minul prázdnu bránu hostí, a tak prišiel trest na druhej strane. V presilovke zakombinovala druhá päťka a na konci gólovej akcie bol Maroš Žemba (0:1). Od tohto momentu bola lepším tímom domáca Detva. Tá vrhla v snahe o vyrovnanie všetky sily do útoku. Hneď po inkasovanom góle sa rútil na Fedora Srnka, vzápätí to skúšal Fekiač, no skórovať sa podarilo domácim až v 18. minúte, kedy Fedora prekonal po kombinácii prvej lajny Branislav Srnka (1:1). Aj v druhej tretine sa hral svižný hokej so šancami na oboch stranách. Andrej Košarišťan v domácej, ako aj Ivan Fedor v bráne Dukly, však držali strelcov súpera nakrátko. Najbližšie ku gólu mal domáci Jakub Teper, pri ktorého strele vynikajúco zasiahol michalovský brankár. Veľmi dôležitý gól mal v 43. minúte na hokejke Anton Čavrk, pri jeho šanci sa však vyznamenal golman Košarišťan, ktorý sa hodil po bekendovom zakončení tohto šikovného útočníka. Vzápätí pohrozili aj domáci, strelu Hegyiho vytlačil Fedor vyrážačkou na ochrannú sieť. V 45. minúte mohol Duklu opäť poslať do vedenia Anton Čavrk, no netrafil odkrytú bránu a tak prišiel trest na druhej strane. Domáci podnikli rýchly protiútok a na konci úspešnej akcie bol Kanaďan David Graham (2:1). Definitívne rozhodnúť mohol domáci Juraj Petro, ktorého strela desať minút pred koncom normálneho hracieho času tesne minula bránu Dukly. Tento moment sa nakoniec ukázal ako rozhodujúci, pretože do konca zápasu už žiaden gól nepadol a tak sa Detva ujala v sérii vedenia 1:0.

HC 07 Detva - HK Dukla Michalovce  2:1  (1:1, 0:0, 1:1)
Góly: 18. Srnka (Styk, Petro), 46. Graham (Fekiač) - 11. Žemba (Čížek, Palovčík) pres/1
Vylúčení: 2:6. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Vojtek - Farkaš, Mráz. Divákov: 451.

HC 07: Košarišťan - Hataš, Styk, Neumann, Pač, Teper, Tóth, Nociar, Mačkovič - Goga, Srnka, Petro - Žilka, Mahdalík, Hegyi - Graham, Fekiač, Buda - Németh, Jánošík. Zorvan.
HK DUKLA: Fedor - Šeliga, Kubát, Stríž, V. Urban, Pástor, Žemba - Drotár, Šechný, Kmiť - Čížek, Palovčík, Banovský - Cmorej, Majerník, Čavrk - M. Schnelly, Kubiš.

Ďalší program štvrťfinálovej série
2. zápas: HC 07 Detva - HK Dukla Michalovce (Sobota 15. február 2014)
3. zápas: HK Dukla Michalovce - HC 07 Detva (Utorok 18. február 2014 - 17.00)
Prípadný 4. zápas: HK Dukla Michalovce - HC 07 Detva (Streda 19. február 2014 - 17.00)
Prípadný 5. zápas: HC 07 Detva - HK Dukla Michalovce (Piatok 21. február 2014)



Uverejnené: 14.02.2014 20:12:37 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.