files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa zvíťazila v Zlíne a zostane naďalej lídrom

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v 16. kole WHIL na pôde HC Zlín 28:26, hoci po prvom polčase prehrávali tesne 15:16. Zemplínčanky sa tak naďalej udržali na prvom mieste tabuľky. Zverenky trénera Jána Packu sa najbližšie predstavia doma, keď o týždeň v sobotu 22.februára 2014 o 17.30 hod. privítajú posledný Sokol Písek. Následne sa predstavia v kľúčovom zápase jari na palubovke Mostu a potom hostia doma Partizánske.

Najlepšou strelkyňou Iuventy v Zlíne bola sedemgólová Terka Szöllösiová

Michalovské hádzanárky aj napriek viacerým zraneniam držia naďalej prvé miesto v tabuľke, keď zvládli aj veľmi ťažký duel na pôde Zlína. Trénerovi Packovi boli v súboji, v ktorom každý chvíľu viedol, k dispozícii už aj dve juniorské reprezentantky Slovenska Veronika Gajdošíková s Alicou Kostelnou. Tie získal slovenský majster na striedavý štart z Bytče.

Úvod stretnutia vyšiel lepšie domácim hádzanárkam, ktoré po troch góloch kanonierky Alžbety Tóthovej vyhrávali v 5. minúte 3:1. Iuventa síce dvoma gólmi rýchlo vyrovnala stav, no následne dvakrát opäť udreli domáce a zásluhou Handlovej v 8. minúte viedli opäť dvojgólovým rozdielom (5:3). Ten ostal aj po premenej sedmičke Tóthovej v 13. minúte (8:6) a keď sa následne presadila aj Budayová, hráčky Zlína vyhrávali 9:6. Trojgólový rozdiel domáce hráčky držali aj v 17. minúte, kedy Nudni upravila na 11:8, no od tohto stavu zaznamenala Iuventa šnúru štyroch gólov v rade a v 23. minúte po presnom zásahu Rebičovej sa zverenky trénera Jána Packu po prvýkrát dostali do vedenia (11:12). Lavička Zlína na tento stav zareagovala oddychovým časom, ktorý im pomohol. Hneď po ňom totiž odpovedali domáce takisto štyrmi gólmi v rade a po presnej strele Hradilovej v 27. minúte opäť viedli o tri góly (15:12). Iuventa sa však nevzdávala. Pridala v obrane, no a po rýchlych protiútokoch zásluhou Habánkovej v predposlednej minúte prvého dejstva opäť vyrovnala (15:15). Posledné slovo v prvom polčase ale patrilo domácej kanonierke Tóthovej, ktorá z pokutového hodu upravila polčasové skóre na 16:15.

V úvode druhého dejstva sa viackrát vyznamenali brankárky na oboch stranách. Iuventa síce rýchlo Wollingerovou vyrovnala (16:16), no následnu päťminútovku prehrala 1:4 a v 36. minúte domáce hráčky zase viedli o tri góly (20:17). Tréner Packa reagoval oddychovým časom a hneď po ňom dvakrát udrela Szöllösiová, no a za stavu 20:19 si oddychový čas zobrala aj domáca lavička. Ani po ňom sa však gólová šnúra Michalovčaniek nezastavila, keďže najskôr vyrovnala Horňáková a po nej v 41. minúte poslala Iuventu do vedenia Wollingerová (20:21). Domáce hráčky si však silou - mocou chceli pripísať skalp aj posledného slovenského celku. Hradilová ich v 44. minúte opäť dostala do vedenia (23:22). Následne však Zlínčanky zahodili v priebehu dvoch minút dva pokutové hody a Iuventa aj napriek oslabeniu gólom Wollingerovej z 53. minúty opäť vyhrávala (25:26). Následne vďaka obom brankárkam Lenke Černej na strane Zlíne, ako aj Lucky Gubíkovej na strane Iuventy, nepadol gól dlhých päť minút, čo bola voda na mlyn pre Michalovčanky. Tie v 58. minúte išli zásluhou Trehubovej do dvojgólového vedenia (25:27) a lavička domácich si presne 100 sekúnd pred koncom zobrala oddychový čas. Ani ten však už vedenie do rúk Zlína neprinávratil. Domácim sa totiž podarilo už iba skorigovať Hradilovou 32 sekúnd pred koncom na 26:27, posledné slovo ale patrilo Márii Holešovej, ktorá gólom v záverečných sekundách stanovila na konečných 26:28. 

Štatistika

Zlín - Michalovce 26:28 (16:15)

Pok. hody: 6/4 - 2/2, vylúčené:  2 - 1. Rozhodovali: Hanák a J. Novotný - divákov.

HC: L. Černá, Túrociová, Mahďáková - Tóthová 10/4, Hradilová 8, Pospíšilová 1, Š. Marčíková 2, Nudni 3, Handlová 1, Vlková, Nygrýnová, Sobieská, Novotná, Kamenářová, Očadlíková, Budayová 1.

IUVENTA: Gubiková, Zykova - Gajdošíková, M. Holešová 2, Kostelná, Szollosiová 7, Rebičová 4, R. Vargová, Habánková 1, Horňáková 3, Nagyová, Wollingerová 4, Trehubova 4/2, Kovaličková 4.

Zdroj: iuventa michalovce



Uverejnené: 15.02.2014 18:23:03 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.