files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v príprave so štvrtou výhrou

Futbalisti MFK Zemplín sa od polovice januára pripravujú na jarnú časť sezóny 2013/2014. Po jeseni tretí tím druholigovej tabuľky zatiaľ odohral sedem prípravných duelov, v ktorých zaznamenal štyri výhry, jednu remízu a dve prehry. Michalovčania od pondelka do piatka absolvujú herné sústredenie vo Vysokých Tatrách, kde si zmerajú sily s Lokomotívou Košice a cogoňligovými Zlatými Moravcami. Na tom by mal mať tréner Ondrej Duda k dispozícii dvadsať štyri hráčov. Chýbať by nemala ani dvojica Ľubomír Micka - Pavel Čapek, ktorí opätovne prichádzajú na skúšku z Dukly Praha.

Španielsky legionár Samuel Bayón rozhodol zápas s Moldavou nad Bodovou

Potešil návrat maródov

Svoj v poradí siedmy prípravný duel odohrali v sobotu na vlastnej umelej tráve futbalisti MFK Zemplín. Tí privítali lídra tretej ligy skupina Východ celok FK Bodva Moldava nad Bodvou (foto zo zápasu nájdete TU). Michalovčania nakoniec zaznamenali svoju štvrtú výhru, keď zvíťazili 1:0. O jediný presný zásah sa postaral španielsky legionár Samuel Bayón, ktorý je v Michalovciach na skúške od utorka. „Bol to kvalitný duel, ktorý nám opäť ukázal na čom máme pracovať. S výsledkom a s výkonom chlapcov som spokojný, trošku ma však mrzí koncovka, pretože až do konca zápasu sme sa v nej trápili. Proti kvalitnému súperovi sme totiž mohli rozhodnúť skôr,“ poznamenal tréner MFK Zemplín Ondrej Duda, ktorý v úvode tohto roka vymenil na poste hlavného trénera Jozefa Bubenka.

Jeho zverenci tak dosiahli v príprave už štvrté víťazstvo a s bilanciou štyri výhry, jedna remíza a dve prehry je spokojný aj samotný lodivod. „Príprava prebieha podľa našich predstáv. Stále hľadáme optimálnu zostavu a niekedy nepozeráme ani na tie výsledky. Oveľa radšej pozerám nato, že chlapci už nemajú zo súperov zbytočný rešpekt a prestávajú sa báť chodiť do súbojov,“ podotkol michalovský lodivod. Toho teší ešte jedna vec. Do tréningového procesu sa totiž pomaly zapájajú všetci maródi. Po zranení sa už vrátil stopér Michal Gallo, svoj prvý zápas v zimnej príprave proti Moldave nad Bodvou odohrali aj Dominik Kunca či Oliver Podhorín. Chýba teda už iba Španiel Vernon de Marco, ktorý síce stále pauzuje, no o niekoľko dní by sa mal takisto zapojiť do tréningu. „Nepovedal by som, že spokojnejší, no určite som v tomto smere kľudnejší. S týmito hráčmi sme silnejší a tá zostava sa nám začína pomaličky kryštalizovať.“  

Do Vysokých Tatier aj s Mickom a Čapkom

Tréner michalovských futbalistov v sobotňajšom prípravnom súboji skúšal nielen španielskeho stopéra Joana Manuela Sancheza Caballero, ale aj jeho ofenzívneho kraja Samuela Bayóna. Ten prišiel do Michaloviec v utorok a zatiaľ presviedča o svojich kvalitách. Práve on zaznamenal jediný gól sobotňajšieho duelu. „Určite sú obaja prínosom a bol by som rád, keby tu zostali. Bayón síce sem prišiel značne zanedbaný, no ukázal svoje kvality, hlavne smerom dopredu. Vie podržať loptu aj vystreliť, čo predviedol aj v zápase proti Moldave nad Bodvou,“ chválil španielskeho legionára tréner Ondrej Duda. Ten so svojimi zverencami odchádza v pondelok na týždňové herné sústredenie do Vysokých Tatier. V ňom odohrajú ďalšie dva prípravné zápasy. V stredu 19. februára nastúpia o 14.30 v Poprade proti Lokomotíve Košice, no a v piatok 21. februára v rovnakom čase opäť v Poprade absolvujú duel proti corgoňligovým Zlatým Moravciam.

Na tomto sústredení môže Duda počítať aj s dvojicou českých legionárov z Dukly Praha stredopoliarom Ľubomírom Mickom a útočníkom Pavlom Čapkom. Tí síce po dvojtýždňovej skúške odišli domov, no teraz sú naspäť. „Na sústredenie berieme dvadsaťštyri hráčov, z toho sú štyria dorastenci. Na ďalšej skúške sme sa dohodli aj s Mickom a Čapkom, k dispozícii teda budú aj oni,“ podotkol tréner Ondrej Duda, ktorému vo Vysokých Tatrách bude chýbať iba zranený Vernon de Marco. My len dodajme, že Michalovčania odohrajú generálku na ligovú jar v sobotu 1. marca, kedy privítajú v príprave už svojho stabilného súpera - poľský MKS Sandecja Nowy Sacz. Následne ich už čaká úvodné jarné kolo, ktoré odohrajú v sobotu 8. marca v Šamoríne.

Ďalší program MFK Zemplín v príprave

19. 02. 2014 Streda FC Lokomotíva Košice - Michalovce  14.30 v Poprade
21. 02. 2014 Piatok
FC Vion Zlaté Moravce - Michalovce  14.30 v Poprade
01. 03. 2014 Sobota Michalovce - MKS Sandecja Nowy Sacz                

PETER BRENDZA



Uverejnené: 16.02.2014 19:49:12 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.