files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Muži 1. BK D s víťazstvom, ženy neuspeli na pôde Tydamu

Počas víkendu pokračovali ďalšími kolami druhá basketbalová liga mužov aj žien, v ktorých účinkujú tímy 1. BK D Michalovce.

Líder nezaváhal, poriadne sa však natrápil

Michalovskí basketbalisti síce v 16. kole druhej basketbalovej ligy skupina Východ zaznamenali povinné víťazstvo, no poriadne sa natrápili. Štvrté družstvo tabuľky z Rožňavy totiž prišlo do metropoly Zemplína bojovne naladené a lídrovi súťaže kládlo poriadný odpor. Polčasový výsledok 33:30 hovorí za všetko. Michalovčania nakoniec zápas dotiahli do víťazného konca a po výhre 74:62 si udržali prvú priečku v tabuľke. Najbližšie sa predstavia počas víkendu 1. - 2. marca v Bardejove, doma ich uvidíme v sobotu 8. marca, kedy privítajú celok Sabinova.

Prezident 1. BK D Ladislav Janošov: „Bol to veľmi ťažký zápas. Proti nám totiž stál zdatný súper, ktorý navyše nemusel nič potvrdzovať a jeho hráči k nám prišli úplne uvoľnení. My sme totiž lídrom tabuľky a my to musíme v každom stretnutí potvrdzovať. Tak to bolo aj teraz. K tomu všetkému sa pridružili zdravotné problémy Vlada Mitterpáka a takisto aj slabšia trénovanosť niektorých jednotlivcov. Aj preto náš súboj s Rožňavou nebol vôbec jednoduchý. Hostia nastúpili bez strachu s vedomím, že vyhrať nemusia, no v prípade výhry by sa postarali o mimoriadný výsledok. Naši basketbalisti začali duel celkom dobre a dá sa povedať, že prvú štvrtinu vyhrali jasne. V druhej už začali hostia vyrovnávať hru, takže polčas skončil našim chudobným trojbodovým vedením. Už počas tejto štvrtiny nám začala haprovať streľba zo stredných a väčších vzdialeností, čo trocha zvyšovalo nervozitu a nešli nám dokonca ani trestné hody, kedy zo siedmych pokusov sme nedali ani jeden, takže úspešní sme boli iba spod koša. Druhý polčas sme dokázali začať víťaznou štvrtinou a to napriek tomu, že v družstve hostí sa strelecky mimoriadne darilo Lichvárovi a Čižmárovi. Bolo to hlavne preto, že v našom družstve okrem disponovaného Janošova a Maškulíka, dokázali skórovať aj ďalší hráči a v obrane ako vždy dominoval Holda. V poslednej štvrtine sa udialo niekoľko vecí, ktoré boli pre konečne účtovanie rozhodujúce. Po troch minútach, za vyrovnaného stavu 52:51, naši šnúrou siedmych bodov natiahli svoje vedenie. Hostia síce odpovedali dvojbodovým košom, no chlapci následne zaznamenali ďalších sedem bodov, po ktorých viedli 65:53. Vtedy došlo k zaujímavej situácii. Pri dosť tvrdom súboji o loptu sa zrazili hráč hostí Halko s našim Mižákom, ktorý hral v niektorých momentoch dosť premotivovane. Rozhodca zapískal Halkovi druhý faul a ten urobil takticky zaujímavý ťah, keď sa oprel o nášho hráča. Ten namiesto toho aby ustúpil, urobil protipohyb, čo rozhodca ohodnotil ako vzájomný, obojstranný faul, po ktorom Halko mal tretiu osobnú chybu, ale Mižák musel pre päť osobných odísť z ihriska. K tejto situácii a aj pre budúcnosť snáď len toľko, že múdrejší ustúpi... Do konca sa malo hrať ešte viac ako štyri minúty, stať sa mohlo ešte hocičo, ale pri našom následnom útoku urobil taktickú chybu aj najlepší hráč hostí Lichvár, ktorý tiež netakticky fauloval a tiež musel pre päť chýb odísť z ihriska, čím výrazne oslabil svoje družstvo, pretože chýbal hlavne v obrane. Naši následne natiahli skóre na 71:56 a bolo prakticky rozhodnuté."

ŠTATISTIKA

1.BK D Michalovce - BK ŠPD Rožňava 74:62 (33:30)
Štvrtiny: 17:10, 16:20, 18:15, 23:17
Strelci: Janošov a Maškulík po 20, Mižák 13, V. Mitterpák 9, T. Mitterpák 5, Holda 4, Pastirák 3

Ženy prehrali, no stále majú šancu byť prvé

Ženy 1. BK D Michalovce cestovali v stretnutí 9. kola na horúcu pôdu Tydamu Košice, ktorý v posledných dvoch rokoch slávil víťazstvo v druhej ženskej lige. Aj tentoraz to bol súboj na ostrie noža. Doterajší líder z Michaloviec sa súpera posilneného o hráčky prvoligového družstva nezľakol a kládol mu tuhý odpor. Ten domáce zlomili až v predĺžení, po ktorom sa tešili z výhry 77:72. Keďže však Michalovčanky na domácej pôde zvíťazili taktiež o päť bodov (65:60), môžu ešte skončiť po základnej časti na prvom mieste tabuľky. Stačí im zvíťaziť v poslednom kole (počas víkendu 1. - 2. marca) na domácej pôde nad družstvom Cassovia Košice 

Prezident 1. BK D Ladislav Janošov:„Dievčatá odohrali na pôde Tydamu veľmi dobré, dramatické stretnutie, ktoré sa skončilo až po predĺžení šťastným víťazstvom domáceho celku. Ten nastúpil aj s troma prvoligovými hráčkami, no v stretnutí to vôbec nebolo vidno. Moje zverenky totiž odohrali proti silnému súperovi výborný zápas. Stretnutie bolo od začiatku veľmi dramatické pričom naše družstvo neustále viedlo, pretože každá naša hráčka bez výnimky, keď  nastúpila na ihrisko, odovzdala v obrane dobrý výkon a v útoku ešte dokázala aj skórovať (všetky hráčky čo v tomto zápase nastúpili totiž bodovali). Čo sa nám v zápase ale nedarilo, bola streľba za tri body, kde sme nedokázali dať zo siedmych pokusov ani jeden, naopak domáce skórovali za tri body štyrikrát a v riadnom hracom čase nás zradili aj trestné hody. V závere sme síce viedli o šesť bodov (61:55), no domáce vzápätí dali dôležitú trojku a následne pridali aj ďalšie koše. Najviac ma mrzeli dva posledné naše pokusy. Tie boli neúspešné, a tak sa po výsledku 64:64 predlžovalo. V predlžení, ktoré je vždy lotériou, mali viac šťastia domáce hráčky. Zápas sa nakoniec skončil ich víťazstvom rozdielom piatich bodov  a keďže v zápase u nás vyhrali naše dievčatá taktiež o päť bodov, znamená to, že potrebujeme zvíťaziť v poslednom stretnutí základnej časti doma s Cassoviou Košice, aby sme postúpili do finále priamo z prvého miesta.“

ŠTATISTIKA

Tydam UPJŠ Košice - 1.BK D Michalovce 77:72 po predĺžení 64:64 (31:33)
Štvrtiny: 11:12, 20:21, 16:16, 17:15, 13:8
Strelci: Regendová 17, Kuráňová 10, V. Vargová, Pražmová a Maľuková po 8, Andrejčíková 6, Fiedlerová 5, Čorbová a Kunková po 4, Majerníková 2.

1. bk d michalovce a peter brendza



Uverejnené: 17.02.2014 17:54:23 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.