files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vo štvrťfinálovej sérii tretíkrát výsledok 2:1, Dukla v stredu s mečbalom

Dramatická hokejová séria pokračuje aj v Michalovciach. Po dvoch tesných zápasoch v Detve, kde sa najskôr zrodilo víťazstvo domáceho tímu 2:1 a potom michalovskej Dukly opäť 2:1, sa štvrťfinálová séria presunula do metropoly Zemplína. No a nikoho neprekvapí, že opäť padli iba tri góly a opäť sa zrodil výsledok 2:1. Tentokrát sa však nerozhodlo v riadnom hracom čase a o víťazovi tak muselo rozhodnúť predĺženie. V ňom bola nakoniec úspešnejšia a šťastnejšia michalovská Dukla, ktorá sa tak v sérii ujala vedenia a v stredu, už v tradičnom čase o 17.00, bude môcť rozhodnúť o svojom postupe do semifinále.


Rozhodujúci moment duelu. Strela Vladimíra Urbana končí za chrbtom Andreja Košarišťana

O štvrťfinálovej sérii medzi po základnej časti štvrtou Detvou a piatymi Michalovcami sa hovorilo ako o najvyrovnanejšej. To do bodky potvrdzujú aj aktéri na ľade, keďže aj v treťom zápase sa víťaz radoval iba z tesnej výhry, opäť 2:1. Rozdiel oproti duelom v Detve bol len ten, že Michalovčania zvíťazili až po predĺžení. Aj preto bol na strane hostí po zápase obrovský smútok. „Neviem čo rozhodlo o víťazovi tohto duelu. Je to ťažko povedať. Asi to boli naše nevyužité šance za stavu 1:1. Mali sme ich naozaj neúrekom. V takýchto dueloch rozhodujú maličkosti a tie dnes hrali pre Michalovce,“ skonštatoval po stretnutí strelec jediného detvianského gólu Juraj Petro. Práve on mal niekoľko desiatok sekúnd pred koncom riadneho hracieho času na hokejke rozhodujúci gól, no Ivan Fedor v michalovskej bráne skvelo zachránil betónom a nedovolil sa tak radovať už ruky zdvíhajúcemu útočníkovi HC 07. „Určite to bol dôležitý moment. Chcel som to trafiť do protipohybu, no nechal tam betón.“ Ako veľmi dôležitý moment sa ukázalo aj využívanie presiloviek. Hostia mali po vyrovnávajúcom góle obrovskú šancu získať zápas na svoju stranu. Nervy na uzde si totiž neudržal michalovský útočník Miroslav Lažo, ktorý direktom zložil súperovho hráča a za svoj faul si vyslúžil trest na päť minút plus dokonca zápasu. „Možno rozhodlo aj to. Tú presilovku sme nezahrali dobre. Príliš sme sa ponúkali a nakoniec sa nám to vypomstilo. V tomto čase sme totiž naozaj mohli rozhodnúť o vývoji stretnutia.“

Oveľa lepšia nálada bola po stretnutí v michalovskej šatni. Dnes sa do streleckej listiny zapísali z jej strany iba obrancovia. Prvý gól zaznamenal Maroš Žemba, rozhodujúci v predĺžení pridal Vladimír Urban. „Dneska to určite bolo aj o šťastí. Diváci videli zaujímavý zápas s viacerými šancami na oboch stranách a som rád, že sa šťastie usmialo v závere na našu stranu,“ podotkol strelec rozhodujúceho gólu, ktorý následne opísal rozhodujúci moment tretieho štvrťfinálové duelu. „Naskakoval som zo striedačky. Následne som si nakorčuľoval do útočného pásma, kde ma ideálne našiel Rišo Šechný a mojou úlohou už bolo iba presne vystreliť.“  Vedel teda hneď, že to tam padne? „To teda nie. Uveril som, až keď som videl puk v sieti,“ s úsmevom poznamenal Vladimír Urban.

Tretí zápas a opäť 2:1. Za viac ako sto osemdesiat minút hry padlo iba deväť gólov. Je to teda aj o o brankároch. „Určite! Obaja chytajú výborne, aj dnes podržali svoje tímy. Je to však aj o tom, že obidva tímy výborne bránia a nepúšťajú súpera do šancí,“ zdôraznil Vladimír Urban. Bral by výsledok 2:1 aj v stredajšom štvrtom súboji? „No keby sme vyhrali 2:1 my, nebol by som proti.“ Čím teda súpera prekvapiť v nasledujúcom duely? „Tímy sa poznajú veľmi dobre a neviem, či sa dá s niečím prekvapiť. Musíme proste lepšie korčuľovať, ako dnes. Nebolo to totiž z našej strany najlepšie. Ideálne by bolo na nich vyletieť a jednoznačne rýchlejšie korčuľovať,“ pridal recept na zlomenie súpera bývalý bek Trenčína, Piešťan, či poľského Sanoku, ktorý sa pred skončením prestupového obdobia dohodol na striedavom štarte aj v extraligovom Poprade.

Teraz sa však podľa vlastných slov sústredí iba na štvrtý duel, keď verí, že ho Dukla zvládne a postúpi do semifinále. V stredajšom štvrtom zápase série budú mať teda domáci mečbal. Bude to pre nich psychická výhoda? „To ja neviem teraz povedať. Určite je pre nás lepšie, že v sérii vedieme, no opäť hráme doma a chceme jednoznačne rozhodnúť tu. Do Detvy na piaty zápas sa nám totiž vracať nechce. Očakávam opäť ťažký zápas, no čo sa týka tej psychickej výhody, tak to vidím tak päťdesiat na päťdesiat.“ V rovnakom smere hovoril aj útočník Detvy Juraj Petro. „Zajtra proste musíme vyhrať. V treťom duely sme mohli, teraz sa to už mení, keďže majú Michalovčania mečbal. Keď chceme ostať v hre, v stredu musíme vyhrať. Iná cesta už pre nás neexistuje, pretože v prípade našej prehry sa pre nás sezóna končí. Určite to však ešte nebalíme a o postup sa chceme pobiť do posledných sekúnd.“

Peter Brendza



Uverejnené: 19.02.2014 00:08:50 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.