files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ovládate anglický jazyk na výbornú?!

Získajte certifikát City and Guilds a nemusíte k maturite - certifikát poslúži ako náhrada za maturitnú skúšku z tohto cudzieho jazyka.


Gymnázium Pavla Horova v Michalovciach otvorilo nové akreditované centrum, ktoré ponúka študentom i širokej verejnosti možnosť získať medzinárodne uznávaný certifikát z anglického jazyka Diplom City and Guilds. Zaujímavý je najmä pre budúcich maturantov - ak sa totiž preukážu týmto certifikátom, nemusia absolvovať maturitnú skúšku z  cudzieho jazyka.

Akreditované centrum britskej vzdelávacej inštitúcie pri Gymnáziu P. Horova (GPH) je jediným v blízkom okolí. Okrem toho, gymnázium v súčasnosti ponúka možnosť získať certifikát aj z francúzskeho a nemeckého jazyka. „Tým, že sme získali možnosť byť certifikovaným  strediskom pre získanie kreditu kvality zvládnutia anglického jazyka, sme len zvýšili úroveň tejto školy. Verím, že celý tento región si týmto pomôže, resp. že budeme vzdelávacím strediskom, ktoré pomôže pri získavaní takéhoto certifikátu, ktorý má medzinárodnú úroveň,“ povedal riaditeľ GPH Rudolf Gadomský.

Certifikát je výhodný predovšetkým pre budúcich maturantov, pretože slúži ako náhrada maturitnej skúšky z anglického jazyka. Výhod je však viacero, čo potvrdzuje aj zástupkyňa City and Guilds SR Ildikó Pathóová: „Jednoznačne budú mať menej stresov pri maturite, pretože nemusia ten predmet zvládnuť priamo na maturite, lebo to dokázali už predtým. Ďalšia výhoda je v tom, že v rukách budú mať certifikát, ktorý uznávajú na vysokých školách, ktorý im platí do zamestnania, dnes je tiež bežné, že študenti pôjdu na výmenný pobyt do zahraničia, všade požadujú jazyk. Tu tiež vidím spoľahlivosť hodnotenia, lebo testy sa opravujú priamo v centrále v Londýne.“

Certifikát však nie je určený len pre študentov stredných škôl, ale tiež pre žiakov základných a vysokých škôl a pre širokú verejnosť. „Gymnazisti našej školy sa pripravujú na tieto skúšky v rámci voliteľného predmetu počas celého 3. ročníka a záujemcovia z iných škôl alebo široká verejnosť sa na to pripravujú individuálne, poprípade sme ochotní poskytnúť nejaké konzultácie, možno v jazykových školách, u nás sa nechávajú len testovať,“ doplnila koordinátorka Natália Demková. Samotní študenti gymnázia túto možnosť vítajú pozitívne. „Myslím si, že pre niektorých je to lepšie, pretože nemusia maturovať z anglického jazyka, môžu spraviť ten certifikát a nemusia sa obávať, že sa budú musieť učiť viac na angličtinu. Môžu tento predmet vynechať a venovať sa iným,“ povedal jeden zo študentov. Na GPH budú skúšky prebiehať dvakrát ročne, v júni a decembri. Celková cena skúšok je 120 Eur.
                      Monika Paľovčíková



Uverejnené: 19.03.2010 21:40:20 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.