files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla víťazstvom splnila cieľ, v utorok sa bude snažiť o nadplán

Michalovskí hokejisti hneď v prvom semifinálovom stretnutí play-off prvej ligy zvrátili tabuľkové prognózy a po ich víťazstve 5:3 na ľade tímu HK Trnava sa v sérii nielenže ujali vedenia 1:0, ale splnili aj cieľ, s ktorým na západ Slovenska cestovali. V utorňajšom druhom zápase semifinálovej sérii tak môžu hrať bez tlaku a pokúsiť sa z minima vyťažiť maximum.

Ich víťazstvo sa však nerodilo ľahko. Čakalo sa totiž, že súper na nich od začiatku vybehne. Tak sa aj stalo, keďže domáci Michalovčanov v prvej tretine aj zásluhou troch presiloviek prestrieľali 17:6. „Vedeli sme, že oni na nás po dlhej ceste vybehnú a budú chcieť hneď v úvode využiť aj našu únavu zo série s Detvou. To sa aj naplnilo, no my sme to skúsene ustáli,“ uviedol na margo prvej tretiny tréner HK Dukla Peter Tirpák. Jeho zverenci sa nielenže ubránili tlaku domácich, no v 15. minúte sa dokonca gólom kapitána Richard Šechného ujali vedenia. „Bol to veľmi dôležitý gól, ktorý nás upokojil.“

Zachoval sa ako správny kapitán. Richard Šechný otváral aj uzatváral skóre

Po základnej časti v tabuľke tretia Trnava sa však nevzdávala a v úvode druhej časti vrhla všetky sily do útoku. Podarilo sa jej vyrovnať a následne rovnakou mincou odpovedala aj v tretej tretine, keď dokázala vyrovnať na 2:2. Zlom zápasu nastal na začiatku poslednej desaťminútovky, kedy Dukla gólmi Petra Čížeka a Vladimíra Urbana v priebehu niekoľkých sekúnd definitívne naklonila zápas na svoju stranu. „Keď sme viedli 4:2 boli sme už blízko víťazstva. Našimi skúsenosťami sme si to už postrážili. Za výkon musím pochváliť brankára Fedora, no výborne zahralo celé družstvo,“ podotkol tréner HK Dukla, ktorého zverenci už v prvom semifinálovom súboji splnili cieľ, s ktorým cestovali do Trnavy, čiže získať minimálne jedno víťazstvo. „Cieľ sme síce splnili, no určite sa s tým neuspokojíme a za víťazstvom pôjdeme aj v druhom zápase semifinálovej série. Nebolo by totiž zlé viesť po dvoch zápasoch 2:0 v sérii,“ dodal na záver Peter Tirpák. Ten v druhom zápase semifinálovej série bude môcť rátať už aj s Martinom Drotárom, ktorý si odsedel dištanc a môže teda v utorok hrať.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 24.02.2014 21:06:46 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.