files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Výborný úvod vrátil Trnave nádej, v Michalovciach sa bude hrať aj v sobotu

Po dvoch zápasoch semifinálovej série play-off prvej hokejovej ligy je stav medzi tímami HK Trnava a HK Dukla Michalovce 1:1. V prvom duely síce Michalovčania zvíťazili 5:3, no v tom druhom už boli úspešnejší domáci, ktorí po výhre 2:0 vyrovnali stav série. Tá sa teraz presúva na východ, kde sa s určitosťou bude hrať v piatok 28. februára a takisto aj v sobotu 1. marca.

V prvom stretnutí domáci hráči nevyužili v prvej desaťminútovke dve presilové hry a Michalovčania následne udreli. V druhom sa situácia zopakovali, no tentoraz Trnavčania tieto situácie riešili oveľa lepšie a dvoma gólmi v presilovkách už v prvej desaťminútovke položili základy svojho víťazstva. „Určite, že nám to pomohlo. Dôležité bolo aj to, že dnes sme mali viac síl a boli sme taktickejší, ako súper,“ uviedol po stretnutí tréner domácich „gladiátorov“ Matej Ševčík. 

Najväčšia prekážka pre Michalovčanov. Miroslav Hála si tentoraz udržal čisté konto

Väčšia spokojnosť po dvojzápase na ľade Trnavy je zrejme v Michalovciach. Dukla totiž splnila to, s čím na západ Slovenska išla, keď dosiahla jedno víťazstvo a sériu tak bude môcť rozhodnúť na vlastnom ľade. Čím bol odlišný druhý duel od toho prvého, v ktorom Zemplínčania vyhrali 5:3. „Jednoznačne sme nezvládli prvú tretinu, v ktorej domáci rozhodli o svojej výhre,“ rozhovoril sa tréner HK Dukla Peter Tirpák, ktorý následne pokračoval v hodnotení stretnutia. „V druhej a tretej tretine sa už na našu hru dalo pozerať a vypracovali sme si aj nejaké šance. Prvá tretina nám však vôbec nevyšla a dá sa povedať, že rozhodla o výhre Trnavčanov. Tentoraz musím pochváliť aj ich brankára Miroslava Hálu, ktorý zachytal veľmi dobre a držal svojich nad vodou.“

Vyrovnaná séria sa teraz presúva na Zemplín. Už teraz vieme, že sa v Michalovciach uskutoční nielen tretí semifinálová duel v piatok 28. februára, ale aj štvrtý, ktorý sa bude hrať v sobotu 1. marca. „Samozrejme, do Trnavy sme cestovali s cieľom uhrať jedno víťazstvo a to sme splnili. Teraz sú pred nami dva domáce súboje, v ktorých chceme uspieť. Musíme sa dobre pripraviť hlavne na tretí duel. Práve ten môže výrazne napovedať o šanciach oboch tímov na postup do finále,“ zdôraznil tréner Dukly Peter Tirpák, na ktorého slová nadviazal jeho náprotivok Matej Ševčík. „Michalovčania nám vzali jedno víťazstvo, ktoré chceme naspäť. Ideme tam teda s podobným cieľom, ako oni tu, chceme vyhrať minimálne jeden zápas a keď sa bude dať tak vrátiť sériu naspäť do Trnavy.“  

HK Trnava - HK Dukla Michalovce  2:0 (2:0, 0:0, 0:0) - stav semifinálovej série 1:1
Góly: 5. M. Baran (Hluch, Lisoň) pres/1, 10. Hluch (M. Baran) pres/1.
Vylúčení: 4:7. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Goga - Návratek, Stanzel. Divákov: 1135.
HK: Hála - Reho, Poláček, Macháč, Hluch, Demo, Loydl, D. Božik, Hano - Jurák, Čunderlík, Dudáš - Lisoň, D. Schmidt, Baran - Trokan, Lezo, Kluka - D. Rosa, Grman, M. Kovaľ.
HK DUKLA: Fedor - Kubát, J. Šeliga, Stríž, V. Urban, Pástor, M. Žemba - Drotár, R. Šechný, Kmiť - Majerník, Palovčík, Čížek - Cmorej, Linet, J. Kubiš - Megela, Schnelly, Banovský.

Ďalší program v semifinálovej sérii
3. zápas: Michalovce - Trnava (piatok 28. feburár o 17.00)
4. zápas: Michalovce - Trnava (sobota 1. marec o 17.00)
Prípadný 5. zápas: Trnava - Michalovce (pondelok 3. marec)

Peter Brendza



Uverejnené: 25.02.2014 21:07:54 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.