files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín si v generálke nepotykal s koncovkou

Zemplínčania v generálke na ligovú jar remizovali na domácom trávniku s poľským Nowym Saczom 0:0. Tréner Ondrej Duda po tomto stretnutí vyslovil nespokojnosť s koncovkou tímu a verí, že pušný prach si hráči MFK nechali na ligovú súťaž. Tú štartujú Michalovčania už v sobotu 8. marca, kedy absolvujú duel na pôde Šamorína.

Bolo ho plné ihrisko. V generálke podal veľmi dobrý výkon Dominik Kunca, ani on však gól nestrelil

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce odohrali v stredu svoj posledný prípravný duel pred štartom jarnej časti ligovej sezóny, v ktorom privítali na hlavnom ihrisku v príprave už svojho tradičného rivala - poľského druholigistu MKS Sandecja Nowy Sacz. Aj napriek tomu, že terén bol veľmi ťažký, súperi sa s tým vysporiadali celkom dobre a prítomní diváci videli zaujímavý futbal. Uspokojili hlavne domáci hráči, ktorí podali solídny výkon, ktorému však chýbalo jedno - korenie futbalu, čiže góly. Michalovčania si totiž vypracovali viacero dobrých streleckých príležitosti, no gól nie a nie dať. Nečudo tak, že zápas skončil bezgólovou remízou. „V poslednej dobe sa boríme s týmto problémom. Koncovka je to jediné, čo ma proti Nowemu Saczu sklamalo,“ zdôraznil lodivod MFK Zemplín Ondrej Duda, ktorý následne dodal. „Samozrejme, pracujeme na tom, aby si naši útočníci preniesli formu do sezóny. Verím tomu, že jesenný kráľ strelcov Michal Hamuľak nájde v ligových dueloch opäť formu a opäť bude družstvo dopredu posúvať svojimi presnými zásahmi.“

Základnú zostavu už nosí v hlave

V šatni Mestského futbalového klubu nastal po skončení jesennej časti obrovský prievan. V kádri už totiž nie je až šestica hráčov, ktorí boli jeho súčasťou počas úspešnej jesene. Okrem už dávnejšie avizovaných odchodov Miroslava Božoka, Igora Oberta, Tomáša Sedláka, Michala Vanáka a Tomáša Jenča, sa v týchto dňoch „upiekol“ prestup Róberta Kovaľa, ktorý sa na zmluve dohodol s českou Duklou Praha. Na druhej strane nezaháňali ani funkcionári michalovského klubu. Tí do metropoly Zemplína dotiahli štyroch hráčov. Z Dukly Praha prichádzajú na hosťovanie Pavel Čapek a Ján Micka, ku ktorým sa pridala aj dvojica Španielov Samuel Bayon - Joan Caballero. „Hlavne v prípade Španielov ide o hráčov, ktorí by mali byť súčasťou základnej zostavy. Tú na prvé jarné kolo v Šamoríne už nosím v hlave. Nemala by sa príliš líšiť od tej, čo hrala proti Nowému Saczu. Istotu ešte nemám pri jednom alebo dvoch menách,“ podotkol michalovský lodivod, ktorý krátko pred začiatkom zimnej prípravy nahradil na trénerskej stoličke MFK Zemplín Jozefa Bubenka.



Uverejnené: 27.02.2014 15:18:15 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.