files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Lekcia z efektivity priniesla Trnavčanom prvý mečbal

Postupový mečbal v rukách Trnavčanov. Pre niektorých síce prekvapujúce, no kto videl tretí semifinálový duel, musí uznať, že aj zaslúžené. Po víťazstve 4:2 sa trnavskí hokejisti v semifinálovom súboji proti HK Dukla Michalovce ujali v sérii vedenia 2:1 a v sobotu môžu rozhodnúť o svojom postupe do finále.

Vzali si naspäť požičané

Tretí semifinálový duel medzi tímami HK Dukla Michalovce a HK Trnava nepriniesol očakávaný hokej, no pre viacerých divákov ani očakávaný výsledok. Kto čakal, že michalovská Dukla svojho súpera zvalcuje a po jednej výhre v Trnave si dvoma domácimi bezpečne pripíše dve víťazstvá a postúpi do finále, sakramentsky sa mýlil. Hostia totiž strojovou, ale hlavne účelnou hrou, zavreli stredné pásmo a sami vyrážali do rýchlych protiútokov, ktoré „smrdeli“ gólmi. V prvej tretine domácu Duklu, ktorá sa nevedela dostať do šancí, prestrieľali 17:7 a v závere tejto časti sa ujali gólom Martina Kovaľa vedenia. „Prišli sme tu s jasným cieľom, vyhrať aspoň jeden zápas a vziať si naspäť to, čo nám Michalovčania vzali u nás. Tomu sme prispôsobili aj našu taktiku. To, čo nám vychádzalo doteraz, čiže zabezpečená obrana, nám pomohlo aj teraz. Máme najlepšiu obranu, najlepšieho brankára v lige a teraz sa to znova potvrdilo. Verili sme, že nejaký ten gól strelíme a dobrou obranou sa nám podarí získať stratené naspäť. Som veľmi rád, že sa nám to podarilo a do štvrtého zápasu môžeme nastúpiť kľudnejší,“ uviedol po stretnutí strelec prvého a tretieho trnavského gólu Martin Kovaľ.

O výsledku stretnutia rozhodla päťminútovka v druhej tretine. V nej hostia ukázali domácim lekciu z efektivity, keď z troch príležitosti trikrát skórovali a dostali sa tak do vedenia 4:0. „Bol to rozhodujúci moment, kedy sme z minima vyťažili maximum. V takomto súboji rozhodujú maličkosti a tie tentoraz rozhodli v náš prospech,“ zdôraznil odchovanec michalovského hokeja v službách trnavských „gladiátorov“. „Či bol pre mňa tento zápas ako pre Michalovčana špecifickejší? Samozrejme, že áno. Dneska som hral s obrovskou chuťou a som veľmi rád, že sa mi dvakrát zadarilo. Predovšetkým je to však výborné pre mužstvo, keďže sme sa v sérii ujali vedenia 2:1.“  

Takéto chyby robiť nemôžu!

Obrovský smútok po skončení duelu zavládol na michalovskej strane. Hráči Dukly totiž po nevydarenom zápase stratili výhodu, ktorú získali už v prvom semifinálovovom súboji a v sobotu budú jej hráči nastupovať na štvrtý duel s jasným imperatívom víťazstva. Inak sa sezóne pre nich končí... „Neviem čím to bolo, asi tým, že Trnava chcela zvíťaziť viac. Jej hráči si jednoznačne išli za víťazstvom, boli jednotní, každý vedel, čo hrá a kde je jeho miesto. Mali určitý stanovený systém, ktorý celý zápas dodržiavali. Jednoducho sme nevedeli, čo na nich máme vymyslieť. Po prvej tretine sa dostali o krok pred nás a ten si držali celý zápas. To si myslím, že rozhodlo v ich prospech,“ poznamenal útočník HK Dukla Matej Hinďoš.

Aj podľa jeho slov rozhodla päťminútovka v druhej tretine, v ktorej hostia trikrát skórovali. „Také chyby, aké sme spravili vtedy, jednoducho robiť nemôžeme! Nemôže sa stať, že zle striedame a oni idú štyria na jedného. Tie góly pramenili z našich defenzívnych chýb, ktoré oni chladnokrvne využili. Takéto chyby v play-off zápasoch robiť nemôžeme, nemôže sa stať, že sa hráč ocitne nikým nestrážený pred bránkou. To do takýchto súbojov nepatrí a presne na tom sme pohoreli,“ nedával si Hinďoš servítku pred ústa.

Sériu ešte nebalia

Aj napriek nepriaznivému stavu mali Michalovčania niekoľko príležitostí na vrátenie sa do zápasu. Opäť však pohoreli na brankárovi Miroslavovi Hálovi... „Boli tam nejaké šance, no pre neho to nič nebolo. S takými šancami si brankár jeho kalibru hravo poradí. Je pravda, že sme mali nejaké šance, no tie si vypracoval aj súper, ktorý s nimi naložil lepšie,“ zdôraznil kmeňový hráč HC Košice, ktorý v Michalovciach pôsobí v rámci striedavého štartu. Michalovčania síce v sérii prehrávajú 1:2, no rozhodne ju ešte nebalia. „To určite nie! Chceme sa do nej ešte vrátiť. V podstate už nemáme čo stratiť, môžeme len a len získať. Vo štvrtom zápase chceme jednoznačne vyhrať a sériu tak vrátiť na piaty zápas do Trnavy. Potrebujeme však k tomu diametrálne odlišný výkon, aký sme podali teraz,“  dodal na záver dvadsaťročný Matej Hinďoš.

Nechutný záver. Trnavčania sa dostali do konfliktu s divákmi a traja z nich si v sobotu nezahrajú...(foto Štefan Madaras)

Trnava v sobotu bez tria potrestaných!

Čiernou škvrnou na treťom semifinálovom zápase bol úplný záver. Nervózne stretnutie, ku ktorému treba povedať, že prispel zvláštnymi rozhodnutiami aj hlavný rozhodca Milan Novák, vyústil v samom závere do najskôr slovnej a potom aj fyzickej potýčke medzi trnavskými funkcionármi a divákmi. Vzduchom lietali slovné urážky, no aj päste či kopance. Nervy na uzde si neudržali ani hráči trnavského HK, ktorí sa išli zastať svojich funkcionárov a hokejkami zaútočili na už beztak zo zápasu frustrovaných divákov. To samozrejme neušlo pozornosti kompetentných a trojica hráčov Reho, Lisoň, Rosa si za útok na divákov vyslúžila trest v hre, čo automaticky znamená stop v jednom zápase a v sobotňajšom dueli tak hrať určite nebudú.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 01.03.2014 10:48:43

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623