files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla stále žije, rozhodne sa v pondelok v Trnave

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili vo štvrtom semifinálovom zápase play-off prvej ligy nad tímom HK Trnava 8:2 (1:1, 3:0, 4:1) a vyrovnali tak stav semifinálovej série na 2:2. Tá sa teraz presúva do Trnavy, kde sa v pondelok 3. marca rozhodne o tom, kto si zahrá vo finále proti Bardejovu. Hetrikom sa vo štvrtom stretnutí zaskvel Peter Čížek, dva góly pridal Maroš Žemba a po jednom zaznamenali Štefan Majerník, Miloš Palovčík a Samuel Takáč.

Štvrtý semifinálový zápas priniesol zo strany Dukly úplne iný výkon, aký jej hráči predviedli deň predtým. Hneď v úvode sa Michalovčania zhurta pustili do o troch hráčov zjavne oslabeného súpera. Ich tlak vyvrcholil v tretej minúte, kedy si na Drotárovú prihrávku pred bránu nakorčuľoval Čížek a otvoril skóre zápasu (1:0). Úvodný presný zásah však Michalovčanom skôr uškodil. Ich súper mal totiž v zostávajúcich minútach prvej tretiny viac z hry. V piatej minúte mohol vyrovnať Hluch, ktorého vychytal Ivan Fedor v michalovskej bráne a golman Dukly sa zaskvel aj o niekoľko sekúnd neskôr, keď zneškodnil samostatný nájazd Dudáša. V 10. minúte však už bol po strele Antona Leza bezmocný aj on (1:1). V závere prvej časti sa divákom ukázal aj Samuel Takáč, ktorý však mieril iba do dobre postaveného Hálu. Od druhej tretiny vstúpila na ľade Dukla ako vymenená. Svojho súpera zatlačila do vlastného pásma a ten zväčša nevedel, kde mu hlava stojí. V 23. minúte najskôr v stopercentnej šanci zaváhal strelec úvodného gólu Peter Čížek, no z následnej dorážky sa presadil Štefan Majerník. O šesť minút neskôr už Dukla viedla o dva góly. Hinďoš vybojoval puk, posunul ho za bránu Takáčovi, ktorý ho ideálne naservíroval Palovčíkovi a tomu stačilo iba nastaviť hokejku - 3:1.

Dvojgólový náskok domácich hráčov upokojil a tí následne ukázali viacero parádnych akcií. Ich vedenie mohol zvýšiť Jaroslav Kmiť, proti však bol Miroslav Hála. Najskôr pri presilovke Dukly zvonila po strele Martina Barana žŕdka ich brankára Ivana Fedora, no potom nádherne trafil Samuel Takáč, ktorý tak upravil na 4:1. V závere druhej tretiny mali možnosť presilovej hry aj hostia. Tí mohli znížiť náskok Dukly, no Ivan Fedor v čistej šanci vychytal Martina Kovaľa. Tretia tretina sa zmenila na strelecký koncert domácich. Tí v 50. minúte zásluhou Čížeka vyhrávali 5:1 a v 53. minúte po góle Žembu jej hráči viedli už 6:1. Hosťom sa síce v presilovke podarilo zásluhou Schmidta znížiť, posledné slovo patrilo domácim. Tí najskôr v 59. minúte odpovedali druhým presilovkovým gólom Žembu, no a v záverečných sekundách skompletizoval hetrik Peter Čížek - 8:2.

HK Dukla Michalovce - HK Trnava 8:2 (1:1, 3:0, 4:1)
Góly: 3. Čížek (Drotár), 23. Majerník (Banovský, Žemba), 29. Palovčík (Takáč), 32. Takáč (Hinďoš, Palovčík), 50. Čížek (Majerník, Cmorej), 53. Žemba (Čížek, Majerník) pres/1, 59. Žemba (Čížek, Majerník) pres/1, 60. Čížek (Schnelly, Žemba) – 10. Lezo (Jurák, Dudáš), 55. Schmidt (Hluch) pres/1.
Vylúčení: 6:5, navyše Kubiš 5+DKZ za sekanie - U. Demo 10. min za nešportové správanie, 5+DKZ údery, plus trest v hre za napadnutie rozhodcu.
Presilovky: 2:1.
Oslabenia: 0:0.
Rozhodovali: Jura - Rovenský, M. Korba.
Divákov: 1650.
HK DUKLA: Fedor - Kubát, J. Šeliga, Pástor, Urban, Drotár, M. Žemba - Banovský, R. Šechný, Kmiť - S. Takáč, Palovčík, Hinďoš - Cmorej, Majerník, Čížek - Schnelly, Stríž, Kubiš.
HK: Hála – Čunderlík, Poláček, U. Demo, Hluch, P. Hano, Loydl – R. Jurák, Lezo, Mi. Dudáš – Kovaľ, M. Baran, D. Schmidt – Kluka, Mil. Grman, D. Božik.

Ďalší program v semifinálovej sérii
5. zápas: Trnava - Michalovce (pondelok 3. marec)



Uverejnené: 01.03.2014 20:26:05
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.