files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Urazená šťastena si nakoniec sadla na lepší Bardejov

Aj tretí finálový zápas play-off prvej hokejovej ligy priniesol hokej, ktorý sa divákom musel páčiť. Takmer do posledného miesta natrieskaný michalovský štadión videl zápas s vynikajúcimi brankármi, ktorému nechýbalo prakticky nič. V ňom boli mierne lepší hráči víťaza základnej časti z Bardejova. Tí v normálnom hracom čase aj v predĺžení zahodili viacero gólových príležitostí, keď zlyhali zoči-voči michalovskému golmanovi Ivanovi Fedorovi. Zdalo sa, že urazili šťastenu, no tá im to nakoniec odpustila a v samostatných nájazdoch si predsa len sadla na stranu toho lepšieho. Zatiaľ čo na michalovskej strane bol v lotérii zvanej samostatné nájazdy úspešný akurát kapitán Richard Šechný, z Bardejova sa nemýlili Ladislav Ščurko s Garipom Salijim a Bardejovčania sa tak v sérii ujali vedenia 2:1.

Hráči víťaza základnej časti a v posledných dvoch rokoch aj víťaza prvej hokejovej ligy sa naozaj hrali s nervami niekoľko desiatok svojich priaznivcov, ktorí merali cestu na michalovský štadión. V priebehu zápasu totiž nedokázali využiť doslova ponúkané možnosti od obrany Dukly, ktorá im svojimi chybami umožňovala vypracovávať si jednu čistú šancu za druhou. Naplno sa to prejavilo hlavne v tretej tretine, kde sa hostia až štyrikrát rútili sami na Ivana Fedora. Michalovský golman však vo všetkých prípadoch odolal a zdalo sa, že Bardejovčania urazili povestnú šťastenu. „Do Michaloviec sme prišli s jasným cieľom, minimálne si zobrať naspäť to, čo nám Dukla vzala v druhom zápase. Vedeli sme však, že to bude veľmi ťažké, pretože tu to momentálne žije hokejom a je radosť hrať pred takýmto publikom,“ rozhovoril sa útočník HC 46 Peter Boltun, ktorý okrem jedného streleného gólu zahodila aj dve čisté šance a hlavne tá v predĺžení sa doslova pýtala do michalovskej siete. Určite to mrzí! Mať takéto príležitosti, aké sme mali v tretej tretine či predĺžení a v takomto zápase, v ktorom rozhodujú maličkosti, ich nevyužiť, je určite ťažké na psychiku. Mohlo sa nám to fakt vypomstiť. Našťastie sa v tých nájazdoch na nás usmialo šťastie a stretnutie sme doviedli do víťazného konca,“ zdôraznil odchovanec michalovského hokeja, ktorý v rámci striedavého štartu vypomáha Bardejovu zo svojich materských Košíc.

Tentokrát pre zmenu obrovský smútok zavítal do michalovskej šatne. Po vynikajúcom výkone v druhom finálovom stretnutí si hráči Dukly verili aj teraz, žiaľ to, čo v sérii získali v Bardejove, teraz stratili na domácom ľade. „Diváci videli vyrovnaný zápas s väčším šťastím na strane Bardejova,“ rozhovoril sa obranca HK Dukla Maroš Žemba. Pre neho a jeho spoluhráčov sa nevyvíjalo stretnutie vôbec zle. Po bezgólovej prvej tretine totiž Dukla práve jeho presným zásahom otvorila skóre. Následne ale v rozpätí šiestich minút dvakrát inkasovala. Čo sa vlastne stalo? „Proste sme prepadli v obrane a tie góly? Tá strela ani neviem, ako tam „Feďovi“ prepadla a druhý gól doslova a do písmena vlastný. Bohužiaľ im to tam padlo. Dôležité však bolo, že sme ihneď odpovedali vyrovnávajúcim gólom,“ zdôraznil Maroš Žemba. Vyhral podľa neho v treťom finálovom zápase lepší, alebo šťastnejší? „No neviem. Po pravde oni mali väčšie šance, ako my. V tretej tretine trafili aj tyčku, no tú sme nastrelili v predĺžení aj my. Hlavne v tej tretej tretine pri nás stálo aj šťastie, to sa následne v samostatných nájazdoch od nás odklonilo. Podľa mňa vyhral dnes šťastnejší, no to si niekedy sadne aj na lepšieho. Musíme sa z toho pozviechať a na utorkový duel sa pripraviť čo najlepšie.“

Hostia boli naozaj herne aj korčuliarsky lepším tímom, ktorý išiel smerom k víťazstvu trošku viac, ako domáci. Michalovčania síce svojho súpera prestrieľali (na strely vyhrali 41:38), viac gólových šancí ale mali Bardejovčania. „Rozhodlo asi to, že oni strelili o jeden gól viac,“ zdôraznil útočník HK Dukla Martin Drotár, ktorý následne odpovedal aj na našu otázku, že družstvo nepodalo taký výkon, aký v druhom finálovom zápase na ľade Bardejova. „Každý zápas je iný. Bardejovčania nie náhodou skončili na prvom mieste tabuľky so skoro dvadsať bodovým náskokom. My sme vyhrali tam, oni nám to teraz vrátili.“ Michalovčania však nemôžu vešať hlavy. Už v utorok ich čaká štvrtý zápas, v ktorom môžu sériu opäť vyrovnať. Čo teda zmeniť do štvrtého duelu? „V prvom rade sa musíme poriadne vyspať a zregenerovať. Verím, že každý zápas je iný a v utorok sa budeme tešiť my,“ podotkol na záver Martin Drotár.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.03.2014 09:13:17 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.