files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prehra Dukly v piatom zápase, Bardejov s prvoligovým hetrikom

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v piatom finálovom zápase play-off prvej hokejovej ligy na ľade tímu HC 46 Bardejov 2:5 a v sérii tak prehrali 1:4. Víťazom prvej hokejovej ligy sa tak stali hráči HC 46 Bardejov, ktorí  tak zaznamenali zlatý hetrik a v baráži vyzvú v Extralige poslednú Žilinu, s ktorou sa pobijú o najvyššiu hokejovú súťaž.

V prvej tretine piateho finálového duelu mali viac z hry o všetko bojujúci Michalovčania. Tí si po vyrovnanom úvode v 10. minúte vypracovali prvú gólovú šancu, keď Šechný z otočky trafil iba do dobre postaveného Blažíčka. Chvíľu nato ušiel obrane domácich Štefan Majerník, ktorého strela tesne minula svätyňu Bardejova. V 15. minúte sa mohlo meniť skóre aj na druhej strane. Najskôr pálil od modrej Valentín, k odrazenému puku sa dostal Hajnik a jeho strelu nepríjmene tečoval tesne vedľa Fedorovej brány kapitán HC 46 Juraj Dancsák. V poslednej päťminútovke mala Dukla výhodu dvoch presilových hier, v ktorých však nič nevymyslela a v druhej časti jej hráčov zato stihol krutý trest. Najskôr v 25. minúte unikol michalovskej obrane Hričina a strelou pod žŕdku otvoril skóre. Následne rozhodcovská dvojica venovala dve presilovky aj domácim a tí s nimi naložili úplne inak, ako Dukla.

V 32. a 35. minúte v nich trafil do čierneho Ondrej Gmitter a keď sa o niekoľko sekúnd po treťom góle strelecky presadil aj Matúš Matis, o víťazovi zápasu a takisto aj finálovej série bolo prakticky rozhodnuté (4:0). Michalovčania v záverečnej časti zapli na vyššie obrátky, čoho dôsledkom boli góly Cmoreja a Čížeka, na viac sa však zverenci trénera Petra Tirpáka nezmohli. Definitívny ortieľ nad nimi podpísal v 52. minúte Garip Saliji, ktorý uzavrel skóre piateho finálového zápasu na 5:2. V samom závere počas skandovania zaplneného štadiónu "Majstri - Majstri" mohol ešte upraviť skóre Linet, nestalo sa však a domáci hokejisti sa tak mohli tešiť nielen z výhry, ale aj z triumfu vo finálovej sérii, v ktorej zvíťazili 4:1 a takisto aj zo zisku majstrovského hetriku.

HC 46 Bardejov - HK Dukla Michalovce 5:2 (0:0, 4:0, 1:2)
Konečný stav finálovej série 4:1.
Góly: 25. Hričina (Ščurko, Saliji), 32. Gmitter (Boltun, Baláž) pres/1, 35. Gmitter (Valentín, Takáč) pres/1, 35. Matis (Ščurko, Saliji), 52. Saliji (Hričina) – 42. Cmorej (Banovský), 48. Čížek (Žemba, Kubiš) pres/1.
Vylúčení: 5:3.
Presilovky: 2:1.
Oslabenia: 0:0.
Rozhodovali: Lauff, Štefik – Smrek, Vyšný.
Divákov: 1990.
HC 46: Blažíček - Takáč, Valentín, Hopkovič, Kramár, Gajdoš, Krčula, Ľ. Chovan, Slimák - Baláž, Boltun, Gmitter - Hričina, Ščurko, Saliji - Matis, Dancsak, Hajnik - Šimčák, Belušár, Vaško.
HK DUKLA: Fedor - Kubát, Šeliga, Pástor, V. Urban, Drotár, Žemba - Banovský, Šechný, Kmiť - Kubiš, Palovčík, Čížek - Čavrk, Majerník, Cmorej - Schnelly, Linet, Stríž.

fotogalériu pripravujeme...



Uverejnené: 13.03.2014 22:54:36

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623