files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín zvíťazil na Gemeri!

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v stretnutí 24. kola na pôde Rimavskej Soboty po góloch Giorgia Gamkrelidzeho a Michala Hamuľaka z pokutového kopu 2:0 (1:0). Zverenci trénera Ondreja Dudu si tak upevnili druhú priečku v tabuľke. Michalovčania sa v ďalšom kole predstavia na domácej pôde, keď v sobotu 5. apríla o 17.30 privítajú celok Liptovského Mikuláša. 

Michalovskí futbalisti chceli povzbudení siedmimi bodmi z úvodných troch jarných zápasov bodovať aj na Gemeri. Mali však proti sebe zdatného súpera, ktorý v predošlých dvoch kolách nerozhodne remizoval v Senci aj Bardejove. Lepšie začali domáci. Tí si od úvodu vytvorili tlak a už v druhej minúte sa mohli radovať z gólu, lenže hlavný rozhodca stretnutia Pavol Šuniar odpískal ofsajd. Dôležitý moment stretnutia sa odohral v sedemnástej minúte, kedy domáci tréner Gergely Geri musel pre zranenie striedať svojho golmana Miloša Brédu (mimochodom odchovanca michalovského futbalu), ktorého nahradil Marek Prošovský. Ten inkasoval už o osem minút neskôr, keď sa presadil Georgio Gamkrelidze – 0:1. Hostia aj naďalej búšili a v 29. minúte mohli vyhrávať už o dva góly, lenže gólovú strelu Bayóna vyrazil Prošovský na rohový kop. V 38. minúte udreli Michalovčania opäť, lenže gól Michala Hamuľaka pre ofsajd neplatil a tak skončil prvý polčas najtesnejším vedením Michalovčanov.

Domáci futbalisti, ktorí vstúpili do druhého dejstva s jednou zmenou, keď Köböla nahradil Hronec, začali druhú štyridsaťpäť minútovku aktívne a už v 51. minúte sa radovali z vyrovnania, na ich žiaľ proti bol opäť hlavný rozhodca, ktorý odpískal ofsajd. Michalovčania umne bránili a z dobrej obrany vyrážali do rýchlych protiútokov. V 75. minúte unikol obrane hostí striedajúci Regáli, no Prošovský svojich podržal. O štyri. minúty neskôr sa dopustila obrana domácich faulu v pokutovom území a Hamuľák svojím osemnástym tohtosezónnym gólom definitívne zabezpečil to, že všetky tri body putujú na Zemplín. Nič na tom nezmenila ani 87. minúta, v ktorej Marcos Perez videl druhú žltú kartu a zápas tak nedohral.

MŠK Rimavská Sobota - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:1)

Góly: 25. Gamkrelidze, 79. Hamuľak (pen.)

Žlté karty: 72. Migaľa, 76. Lupták - 50. Perez.

Červená karta: 87. Perez (po druhej žltej karte).

Rozhodoval: Šuniar.

Divákov: 428.

MŠK: Bréda (17. Prošovský) – Migaľa, Hladík, Sivčević, Tenkl – Köböl (46. Hronec), Nilaš – Gerát, Válovčan, Čertík – Kostúrik (68. Lupták)

MFK ZEMPLÍN: Raška - Perez, Gallo, Podhorín (64. Jacko), Caballero - Danko (90. Micka), Janočko (69. Regáli), Janič - Gamkrelidze, Hamuľak, Bayón.



Uverejnené: 29.03.2014 17:15:48 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.