files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín s prvou domácou prehrou

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce nepotvrdili v stretnutí 25. kola výborný vstup do jarnej časti, keď na vlastnom trávniku podľahli po bezkrvnom výkone poslednému tímu tabuľky Liptovskému Mikulášu 0:1 (0:0). O jediný presný zásah v stretnutí sa postaral v 90. minúte útočník hostí Branislav Hanzeľ. Zverenci trénera Ondreja Dudu sa najbližšie predstavia na pôde ďalšieho tímu bojujúceho o záchranu FK Pohronie, doma ich budeme môcť vidieť na Bielu sobotu 19. apríla, kedy už o 19.30 privítajú vo východoslovenskom derby Tatran Prešov.     

Michalovskí futbalisti, ktorí nastúpili v obrane aj s Milanom Šimčákom, pre ktorého to bola majstrovská premiéra v drese MFK, v stretnutí s posledným tímom tabuľky nepotvrdili výborný štart do jarnej časti. Aj keď mali v prvom dejstve loptu viac na kopačkách, súper umne bránil priestor a to, čo prešlo za pozornú obranu trestuhodne pozahadzovali domáci strelci. Už v 2. minúte výborne vystrelil Bayón, ktorého strelu len s námahou vytlačil golman Šavol. Michalovčania boli aj naďalej v strede poľa aktívni a ustavične Liptákom hrozili. V 18. minúte mohli otvoriť skóre, no najlepší strelec súťaže Michal Hamuľak trafil v stopercentnej šanci len do brankára hostí a ten sa vzápätí vyznamenal aj pri gólovej strele Bayóna. V 34. minúte zahrával rohový kop Lukáš Janič a Joan po ňom zahodil ďalšiu stopercentnú šancu, keď mieril tesne vedľa Šavolovej brány. Hostia sa osmeľovali čoraz viac a v závere prvého polčasu mohli gólovo udrieť, no Kubenovu hlavičku vytlačil brankár Raška na rohový kop.

V druhom dejstve sa obraz hry zmenil. Domáci hráči už neboli takí aktívni a súper pohodlne držal čisté konto. Do druhej štyridsaťpäť minútovku urobil tréner Duda jednu zmenu v zostave, keď Hamuľaka nahradil Regáli, no ani ten nepriniesol do ofenzívy MFK taký vietor, ako v minulom domácom stretnutí proti Dubnici. Za upršaného počasia sa v úvode tohto dejstva obaja súperi pokúšali o strely zdiaľky. Nasjkôr sa bránu Liptákov snažil ohroziť domáci Bayón, na druhej strane zase nepresne mierili Tomáš Staš a Branislav Hanzeľ. Dôležitý moment stretnutia sa udial v 70. minúte, keď unikol obrane hostí striedajúci Dominik Kunca, no jeho kontakt so súperovým obrancom v pokutovom území hlavný rozhodca Ježík ako nedovolený neposúdil. Vzápätí sa opäť ukázal Bayón, ktorého dobre mierená strela išla tesne vedľa hosťujúcej svätyne. Dvanásť minút pred koncom mohli opäť udrieť hostia, ich hrotového útočníka Hanzeľa však v stopercentnej šanci vychytal Martin Raška. Keď sa už zdalo, že sa oba tímy rozídu po bezgólovej remíze, na začiatku 90. minúty sa k lopte dostal útočník Liptákov Branislav Hanzeľ, ktorý gólom zmrazil Michalovčanov a rozhodol o ich prvej domácej tohtosezónnej prehre.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš  0:1 (0:0)
Góly: 90. Hanzeľ.
Žlté karty: 81. Šimčák - 5. Pastva, 25. Hanzeľ.
Rozhodovali: Ježík - Bobko, Žákech.
Divákov: 1280.

MFK ZEMPLÍN: Raška - Podhorin, Michal Gallo, Caballero, Šimčák - S. Danko, V. Janočko (58. D. Kunca), L. Janič - Gamkrelidze (82. Čapek), M. Hamuľak (46. M. Regáli), Bayón

MFK TATRAN: Šavol - M. Hubočan, Kubena, Kucharčík, P. Moravčík - L. Jánošík (87. Balluch), M. Pastva, M. Latiak, G. Matič, T. Staš (68. Chomistek) - B. Hanzeľ (90+. Revaj)

Zvyšný program MFK Zemplín v jarnej časti
26. kolo: nedeľa 13. apríla: Pohronie - Michalovce (15.30)
27. kolo: sobota 19. apríla: Michalovce - Prešov (19.30)
28. kolo: sobota 26. apríla: Podbrezová - Michalovce (16.00)
29. kolo: sobota 3. mája: Michalovce - Senec (19.30)
30. kolo: sobota 10. mája: Bardejov - Michalovce (16.30)
31. kolo: sobota 17. mája: Michalovce – Trnava juniori (19.30)
32. kolo: nedeľa 25. mája: Michalovce - Šamorín (17.00)
33. kolo: nedeľa 31. mája: Šaľa - Michalovce (17.00)



Uverejnené: 05.04.2014 20:26:18
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.