files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V MC Drobec sa detičky nenudia

Ak patríte k tým mamičkám, ktoré sú na materskej dovolenke, skúste so svojou ratolesťou niečo nové! Navštívte MC Drobec a môžete sa zúčastniť rôznych aktivít v príjemnom kolektíve. K dispozícii  sú cvičenia, umelecká činnosť, rôzne besedy a mnoho iných akcií. My sme sa boli pozrieť na prednášku s pracovníčkami Červeného kríža, od ktorých sa veľa dozvedeli nielen rodičia, ale aj deti.


MC Drobec sídli v priestoroch na VII.ZŠ, kde má k dispozícii miestnosť, ktorá je prispôsobená tak, aby si v nej každý „drobec“, ktorý sem zavíta aj so svojou mamičkou, našiel niečo pre seba. Prednášku, na ktorej sme sa zúčastnili aj my, viedli pracovníčky Červeného kríža. Tie mamičkám, ako aj deťom vysvetlili základy prvej pomoci pri rôznych situáciách, v ktorých sa môžu ocitnúť. Išlo hlavne o podávanie prvej pomoci pri dusení sa dieťatka, po prehltnutí, alebo vdýchnutí nejakého malého telieska, a pri popáleninách. Mamičky si vymenili rôzne skúsenosti a dozvedeli sa mnoho rád, ktoré im v budúcnosti určite pomôžu.

Celá prednáška sa niesla v príjemnej atmosfére. Detičky si pripravovali jarné kvietky z farebného krepového papiera, šantili s loptami, alebo sa tiež „po svojom“ zapájali do rozhovoru.  Pracovníčky Červeného kríža hravou formou predvádzali na figuríne bábätka rôzne modelové situácie. Za svoj  milý prístup  ich detičky obdarovali svojimi jarnými kvietkami a oni si na oplátku mohli podržať figurínu bábätká, ktorá zožala veľký úspech. Pracovníčky neostali iba pri prednáške, ale spolu s deťmi sa aj zahrali a zaspievali si. Ako nám prezradila pani Mgr. Adriana Jacečková, ktorá je štatutárka MC, túto akciu si chcú v centre ešte zopakovať, keďže je o ňu záujem, a nie všetky mamičky sa môžu so svojimi ratolesťami na nej zúčastniť v jednom termíne. Ako sme sa ďalej dozvedeli, MC Drobec neostáva iba pri tejto aktivite, ale má za sebou veľa podujatí, akými sú napríklad Karneval, Mikuláš, Míľa pre mamu, Minišarkaniáda, Mliečny deň a mnoho iných. Keďže na základnej škole majú k dispozícii aj telocvičňu, nedávno prebehla v centre akcia Drobci v telocvični a pravidelne sa konajú aj PILATES cvičenia a Zábavné cvičenia pre mamičky s deťmi.

Zároveň Vás chceme pozvať 24.marca, kedy sa uskutoční beseda s CEPTROU, kde sa o tejto problematike dozviete niečo bližšie. Viac informácii aj na  www.drobec.detailne.sk

Ak teda aj vy máte chuť so svojim dieťatkom skúsiť niečo nové, zbaviť sa každodenného stereotipu a zapojiť sa do týchto aktivít, tak neváhajte a príďte nás.
        Veronika Kmecová

 



Uverejnené: 23.03.2010 10:02:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.