files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Piaty ligový triumf okom fotografa

Dlhých päť rokov čakala michalovská Iuventa na piate prvenstvo v slovensko-českej súťaži WHIL. Po sezóne 2008/2009, kde sa dovtedy okrem pilotného ročníka, kedy sa tešilo rakúske Hypo Niederosterreich, z pohára pre najlepšie česko-slovenské družstvá tešili iba na Slovensku, české tímy definitívne prelomili túto hegemóniu a na štyri sezóny si pohár vzali za rieku Morava. V piatej sezóne si ho však už neudržali a zásluhou michalovskej Iuventy je späť na Slovensku. Jej hráčky si ho tak mohli po sobotňajšom víťazstve nad Jindřichovým Hradcom prebrať z rúk prezidenta SZH Jaroslava Holešu a zaslúženou odmenou sú pre nich aj zlaté medaily. Tak teda víťazná oslava okom fotografa...

Zaslúžili sa o titul:
Hráčsky káder:
Brakárky:
Lucia Gubiková, Adriana Medveďová, Anastasiia Zyková, Viktória Petróczi, Claudia Čičáková.
Krídelníčky:
Terézia Szollosiová (kapitánka družstva), Sofia Nagyová, Mária Holešová, Tatiana Trehubová, Veronika Habánková.
Pivotky:
Dominika Horňáková, Michaela Kovaličková, Patrícia Wollingerová.
Spojky:
Marianna Rebičová, Mária Olšovská, Lucia Tobiašová, Laura Gerič, Zuzana Piskayová, Tanja Kiridžič, Jelena Markovič, Radka Vargová, Alica Kostelná, Tatiana Gajdošíková.

Realizačný tím:
Tréner:
Ján Packa.
Asistent:
Martin Bumbera.
Lekár:
Ján Džavan.
Masér:
Pavol Werfer.
Fyzioterapeut:
Peter Hreha.
Športový riaditeľ:
Jaroslav Čúrny.
Prezident:
Gabriel Dorič.

Listina víťazov WHIL (V zátvorke umiestnenie Iuventy)
2002/2003: Hypo Niederosterreich (3.).
2003/2004: Duslo Šaľa. (4.).
2004/2005: Iuventa Michalovce.
2005/2006: Iuventa Michalovce.
2006/2007: Iuventa Michalovce.
2007/2008: Duslo Šaľa. (2.).
2008/2009: Iuventa Michalovce.
2009/2010: Slavia Praha. (6.).
2010/2011: Slavia Praha. (2.).
2011/2012: HC Britterm Veselí nad Moravou (2.).
2012/2013: DHK Baník Most (2.).
2013/2014: Iuventa Michalovce.

Naša poznámka

Pohár je v správnych rukách

Aj táto veta mi napadla počas sobotňajšieho dekorovania michalovských hádzanárok, ktoré si od prezidenta SZH Jaroslava Holešu prebrali víťazný pohár za triumf v dvanástom ročníku WHIL. V ňom stratili v 22 zápasoch iba päť bodov, za dve prehry a jednu remízu. Presne ten istý počet bodov stratili aj minulý ročník, no to im stačilo „iba“ na druhé miesto, keďže Most stratil ešte o jeden bod menej. Keď sa spätne pozrieme na účinkovanie Iuventy v tomto ročníku WHIL určite to nebolo iba o pozitívach. Historicky piaty „česko-slovenský“ titul sa rodil veľmi ťažko, pretože práve skončená dvanásta sezóna bola príznačná svojou vyrovnanosťou. Tréner Packa sa navyše musel boriť s viacerými problémami, ktoré na neho prichádzali od prípravy, cez prvé zápasy jesennej časti, kde družstvo nepodávalo také výkony, aké by malo (mimochodom, kde sú teraz tí, čo vtedy žiadali trénerovu hlavu a Iuvente predpokladali umiestnenie od štvrtého do šiesteho miesta?), cez viaceré zranenia, ktoré trápili opory tímu a nakoniec sa museli jeho zverenky vyrovnať aj s ťažkým programom, keďže okrem ligových duelov hrali aj stretnutia európskeho pohára. Iuventa to však zvládla. Jej hráčky sa so všetkým vysporiadali a teraz ich za to čaká vytúžená odmena. Po piatich rokoch totiž vrátili interligový titul na Slovensko a verte Česi ho veľmi pustiť nechceli. Museli však skloniť hlavy, keďže Michalovčanky v tejto sezóne zvládli všetky kritické situácie na výbornú. Kľúčovým bolo samozrejme víťazstvo v Moste, no ešte predtým bol dôležitý „anglický“ týždeň po zápasoch s Leverkusenom, kedy zraneniami a nešťastným vypadnutím s nemeckým tímom v osemfinále Pohára EHF zdecimovaná Iuventa zdolala najskôr doma Šaľu (hoci v prvom polčase prehrávala už o osem gólov) a potom zvíťazila na horúcej pôde Zlína. Michalovčanky výborne zvládli turbulencie sezóny a aj preto si myslím, že pohár pre víťaza WHIL je túto sezónu v správnych rukách a ich triumf je absolútne zaslúžený.

Peter Brendza 



Uverejnené: 14.04.2014 15:06:09
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.