files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v derby proti Prešovu nerozhodne

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v šlágri 27. kola druhej najvyššej futbalovej súťaže na domácej pôde s Tatranom Prešov 1:1 (0:0), keď síce po 75. minútach viedli vlastným gólom Petráša, no hosťom sa podarilo štyri minúty pred koncom vyrovnať zásluhou Belejíka. Zverenci trénerskej dvojice Ondrej Duda - Anton Šoltis, ktorí si po tomto nerozhodnom výsledku udržali druhé miesto v tanuľke, sa najbližšie predstavia na ihrisku neohrozeného lídra súťaže Podbrezovej, doma ich uvdíme najbližšie v sobotu 3. mája, kedy v rámci 29. kola privítajú družstva Senca.

V úvode prvého dejstva, ktorý priniesol viaceré gólové príležitosti, no aj obrovské množstvo nepresností na oboch stranách, držali aktivitu na svojich kopačkách domáci hráči. Tí mohli skórovať už v štvrtej minúte, kedy po krásnej akcii z ľavej strany odcentroval Joan, v pokutovom území našiel Bayón Janočka, no tomu strela nesadla tak, ako by chcel. O dve minúty neskôr prišiel opäť center z ľavej strany a Zbiňovský si takmer hlavou strelil vlastný gól, no loptu v poslednej možnej sekunde ratoval golman Barát. Po týchto dvoch šanciach prebrali aktivitu v prvom polčase hostia. Tí hrozili najmä strieľanými centrami z oboch strán. Najskôr sa loptu nedostala do siete po centri od Dávida Leška a dorážke Hrušku, a potom neskončila gólom ani strieľaná prihrávka Papaja. Na druhej strane v 32. minúte nebezpečne vystrelil Bayón, brankár Barát reflexívne vyrazil, vzápätí bolo horúcu aj v michalovskom pokutovom území, keď Poliačekova strela tesne minula Raškovu svätyňu.

Domáci tréner urobil do druhého dejstva jednu zmenu, keď Lukáša Janiča vymenil Stanislav Danko, ktorý prinisol aktivitu do stredu poľa. Práve tento striedajúci hráč sa ocitol hneď v 47. minúte v gólovej príležitosti, jeho strela ale opečitakovala iba brvno prešovskej brány. Na druhej strane sa mohli tešiť aj hostia, Zbiňovský však mieril tesne vedľa. Šance na oboch stranách prichádzali aj v ďalších minútach stretnutia. Najskôr sa o slovo hlásil najlepší strelec súťaže Michal Hamuľak, ktorý však mieril iba do bočnej siete. Vzápätí prišli chvíle domáceho brankára Martina Rašku. Ten najskôr v 64. minúte v gólovej tutovke vychytal Katonu a o päť minút neskôr sa michalovský brankár vyznamenal aj pri ďalšej tutovke Hrušku, ktorý mieril v čistej šanci iba do domáceho ochráncu svätyne. Známe futbalové nedáš - dostaneš sa potvrdilo na druhej strane. Hosťujúcej obrane unikol ďalší striedajúci žolík Dominik Kunca a jeho strieľaný center si Peter Petráš zrazil do vlastnej siete - 1:0. Domáci vzápätí mohli pridať klinec do hosťujúcej rakvi. Najskôr však v tutovke mieril Hamuľak tesne nad a lopta si cestu do siete nenašla ani po strele striedajúceho Regáliho. Šarišania nakoniec benevolentnosť Michalovčanov v koncovke potrestali, keď po páradnej akcii vyrovnal štyri minúty pred koncom Belejík, ktorý rozhodol, že v derby zápase sa body budú spravodlivo deliť.

MFK Zemplín Michalovce - 1. FC Tatran Prešov 1:1 (0:0)

Góly: 76. vlastný P. Petráš - 86. Belejík

ŽK: 63. Zbiňovský, 80. M. Poliaček (obaja Prešov)

Rozhodoval: Glova - 2 085 divákov

MFK ZEMPLÍN: Raška - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Caballero - V. Janočko, Grič, L. Janič (46. S. Danko) - Gamkrelidze (70. M. Regáli), M. Hamuľak, Bayón (52. D. Kunca)

1. FC TATRAN: Barát - Papaj, P. Petráš, P. Jacko, Zbiňovský – D. Leško (78. J. Dzurík), M. Poliaček, P. Lipták, Luk. Hruška - Katona, Belejík



Uverejnené: 19.04.2014 22:38:52
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.