files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ľuboš Fajčák so svojou prvou extraligovou sezónou spokojný nie je

„Od prvej extraligovej sezóny som očakával viac.“ Aj takáto odpoveď zaznela z úst odchovanca michalovského hokeja Ľuboša Fajčáka, ktorý odohral ešte stále aktuálnu hokejovú sezónu prvýkrát v Extralige, keď pôsobil v tíme HC 05 Banská Bystrica. Určitou náplasťou na jeho nespokojnosť je bronzová medaila získaná s „Baranmi“, no bilancia 15 zápasov a tri body za jeden gól a dve asistencie ho v jeho premiérovej extraligovej sezóne neuspokojila.


Jediný presný zásah zaznamenal proti Skalici, keď upravoval na 1:3

Príčinou zranené koleno

Fajčák tak nenadviazal na predchádzajúcu sezónu, v ktorej sa s tridsiatimi gólmi stal najlepším strelcom michalovskej Dukly pri jej ceste za striebornou medailou. Šikovný mladík patril vtedy medzi ťahúňom zemplínskeho prvoligistu a výraznou mierou sa tak pričinil o historický úspech. Po výbornej sezóne sa chcel posunúť ďalej a prijal extraligovú výzvu, keď sa na dvojročnej zmluve dohodol s ambicióznou Banskou Bystricou, ktorú v minulej sezóne viedol majster sveta z Göteborgu Vladimír Országh. Družstvo pod jeho vedením šliapalo výborne a nakoniec to dotiahlo až do semifinále, kde im vystavila stopku Nitra. „Z tohto pohľadu by som mohol vysloviť spokojnosť. Na druhej strane som však z mojej strany určite očakával viac a spokojný rozhodne nie som,“ zdôraznil čochvíľa dvadsaťdva ročný útočník, ktorý v pätnástich zápasoch zaznamenal iba jeden gól. Ten vsietil hneď vo svojej extraligovej premiére proti Skalici (1:3), odvtedy strelecky mlčal a pridal akurát dve asistencie. „Príčinou toho, že som sa nepresadil viac boli zranenia. Už v októbri som vynechal dva týždne pre problémy s priťahovačom svalu, no a potom to prišlo. Ozvalo sa problémové koleno, ktoré muselo ísť v januári pod skalpel. Vzhľadom k tomu, že som nemal natrénované a aj k tomu, akú silu mal náš káder, som vedel, že táto sezóna je pre mňa pasé,“ smutne skonštatoval obávaný kanonier. Ten sa síce vrátil počas semifinále do kádra a naplno aj trénoval, no vtedy už bola zostava vykryštalizovaná a zmeny by prišli akurát pri zraneniach. A tie sa „Baranom“ v play-off vyhýbali.

Ešte v drese michalovskej Dukly

Ukázať čo v ňom je

Odchovanec michalovského hokeja okrem Banskej Bystrice pôsobil striedavo aj v prvoligovej Detve. Tam odohral šesť duelov, v ktorých zaznamenal rovnaký počet kanadských bodov za štyri góly a dve asistencie. Najviac mu vyšiel duel proti svojmu bývalému klubu, keď Dukle vo vzájomnom zápase na jej ľade pri víťazstve 8:7 strelil dva góly a k tomu pridal aj dve asistencie. „Bol to taký zvláštny zápas. Michalovčania neboli v najlepšom stave a po prvej tretine sme viedli 5:1. Rozhodnuté však vonkoncom nebolo, keďže v druhej a tretej tretine zapli na vyššie obrátky. My sme však vždy pridali gól, keď bolo potrebné. Mne sa v tomto zápase hralo veľmi dobre. Hral som prakticky doma a nervozitu som vôbec necítil. Poznám tu skoro všetkých ľudí a aj preto som mal o motiváciu navyše,“ dodal Ľuboš Fajčák, ktorý má v Banskej Bystrici ešte rok platnú zmluvu a vo svojej druhej extraligovej sezóne sa chce presadiť naplno. „Určite! Chcel by som ukázať, čo vo mne je a že mám nato, aby som hrával v najvyššej súťaži. Banská Bystrica je pre mňa ideálnym klubom, keďže mladí hráči tu dostávajú dostatok priestoru a to chcem v nastávajúcej sezóne využiť.“

Na demontáži michalovskej Dukly sa v drese Detvy podieľal dvoma gólmi a dvoma asistenciami

Nechce nič podceniť

Je všeobecne známe, že letná príprava hokejistom príliš nevonia. Každý si však uvedomuje, že práve z nej čerpá celú sezónu. Výnimkou nie je ani Ľuboš Fajčák. Keďže ho nelimituje žiadne zranenie, naplno začal s individuálnym tréningom. „Ako pozitívum beriem to, že som už v poriadku a nemusím s prípravou začať neskôr. Momentálne mi nič v tom nebráni. Každý deň si chodím zabehať a k letnej príprave samozrejme patrí aj posilňovňa. Nechcem nič podceniť a do prípravy klubu chcem prísť, v čo najlepšom stave,“ podotkol útočník, ktorý vie zahrať na centri aj na krídle. Ten si letnú prípravu spríjemňuje aj hokejom s loptičkou, keďže sa aktívne zapojil do prvého ročníka michalovskej hokejbalovej ligy pod názvom Fann Sport hokejbalová liga. Tá naplno odštartovala minulý víkend a Fajčák svojich súperov naozaj nešetril. Na vysokej výhre 10:0 svojho tímu Black Stars nad družstvom Body Gym Michalovce sa podieľal piatimi gólmi, ku ktorým pridal aj tri asistencie a s ôsmimi kanadskými bodmi sa katapultoval na prvé miesto v tabuľke produktivity.

Ľuboš Fajčák v sezóne 2013/2014

Súťaž Zápasy  Góly   Asistencie   Body
Extraliga         15 1 2 3
I. liga 6 4 2 6

Peter Brendza



Uverejnené: 29.04.2014 14:08:02 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.