files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa utiekla hrobárovi z lopaty, v sérii vedie 2:0

Finále slovenského ženského hádzanárskeho play-off medzi tradičnými rivalmi Iuventou Michalovce a Duslom Šaľa, ktorí sa vo finále stretávajú už štvrtýkrát v rade, nabralo počas víkendu poriadne grády. Zatiaľ, čo v prvom súboji michalovské hádzanárky presvedčivo triumfovali o desať gólov 36:26 (17:10), druhý duel už taký jednoznačný nebol a Michalovčanky sa poriadne triasli o víťazstvo. Päťdesiat sedem minút v stretnutí prehrávali, no výborným záverom strhli víťazstvo na svoju stranu a po výhre 23:21 (9:14) vedú vo finálovej sérii nad Duslom Šaľa 2:0, a v sobotu budú mať v Šali prvý mečbal k siedmemu majstrovskému titulu.

Sobotňajšia vysoká výhra zrejme Michalovčanky poriadne uspokojila. Zverenky trénera Jána Packu nastúpili na druhý duel bez reprezentačnej spojky Marianny Rebičovej a jej absenciu bolo cítiť. Aktuálny víťaz WHIL totiž v prvom dejstve iba doťahoval náskok súpera a bol len tieňom toho tímu, ktorý v sobotňajšom zápase absolútne dominoval. „Neviem, či to bolo absenciou Mery, skôr by som povedala, že sme podcenili situáciu. Šaľa sa na nás dobre pripravila a musím povedať, že poriadne hrýzla. My sme do zápasu vstúpili veľmi zle, nekoncentrovane. Vedela som, že ony budú po tej vysokej prehre motivovanejšie a to sa aj stalo. Pravdepodobne sme to trošku podcenili a mysleli sme si, že sa Šaľa porazí sama,“ zdôraznila po stretnutí Lucia Tobiašová. Tá v dvoch finálových zápasoch zaznamenala dovedna dvadsaťdva gólov, čím sa výrazne pričinila o vedenie Iuventy 2:0 vo finálovej sérii. „Vedieme síce 2:0, no určite s našim výkonom nevládne spokojnosť. Dnes sme nehrali dobre, v play-off sa však počítajú víťazstvá a to sme tentoraz dosiahli. Síce to bolo možno aj so šťastím, no aj napriek tomu sme len krôčik od ďalšieho majstrovského titulu a ja verím, že to v Šali zvládneme,“ dodala michalovská spojka, ktorá osem sekúnd pred koncom definitívne rozhodla o víťazstve Michalovčaniek 23:21.

Dve rozličné tváre ukázali šalianske hádzanárky počas víkendu v Chemkostav aréne. Zatiaľ, čo v sobotu prehrali rozdielom triedy, v nedeľu odohrali výborné stretnutie a len kúsok šťastia im chýbal k tomu, aby konečne dobyli michalovskú pevnosť. V priebehu druhého polčasu viedli už o šesť gólov (17:11) a zdalo sa, že ich nič o víťazstvo nepripraví. V poslednej dvadsaťminútovke však zaznamenali iba štyri góly a práve to rozhodlo o ich prehre aj v druhom finálovom súboji. „Začali sme fakt dobre. V šatni sme si povedali, že musíme hrať inak, ako v sobotu. Som veľmi rada, že sa tak aj stalo, naše úsilie sme však nedotiahli do vytúženého konca. Od polovice druhého dejstva sme ťahali za kratší koniec, chýbali nám sily, ktoré sme stratili pri častých vylúčeniach. Práve naša nedisciplinovanosť a nepremenené šance spôsobili, že sme tu dnes nevyhrali,“ podotkla po stretnutí najlepšie strelkyňa Šale Dominika Kodajová, ktorá v stretnutí zaznamenala sedem presných zásahov. Michalovčanky v sérii síce vedú 2:0, Duslo ale ešte flintu do žita nehádže. „Určite nie! Doma sme silné a chceme sa vrátiť do finálovej série. Verím, že to nebude 3:0 a tretí finálový súboj zvládneme v koncovke lepšie, ako to bolo dnes,“ presvedčivo uviedla odchovankyňa bratislavskej hádzanej v službách šalianskeho Dusla.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.05.2014 22:12:58 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.