files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa prehrala v Šali, k dispozícii má ešte dva mečbaly

Hádzanárky Iuventy Michalovce nevyužili prvý majstrovský mečbal vo finále národného play-off o titul šampióna SR 2013/2014. Zverenky trénera Jána Packu po dvoch minulotýždňových domácich víťazstvá (36:26 a 23:21) neuspeli na palubovke súpera, kde v sobotu podľahli HK Slovan Duslo Šaľa v treťom finálovom súboji 21:30 (13:15) a zatiaľ neobhájili titul. Šalianky znížili stav série na 1:2 a o vyrovnanie sa môžu pokúsiť v nedeľu 18.5.2014 od 16.00 hod. opäť v domácom prostredí.

Michalovské hádzanárky, ktoré v národnom play-off naposledy ťahali za kratší koniec ešte v sezóne, kedy v treťom finálovom dueli podľahli na domácej pôde bratislavskému ŠKP 26:34, takisto v treťom finálovom zápase sklamali a ich prehra bola absolútne zaslúžená. Aj napriek vysokej porážke sú k titulu stále bližšie, no k štvrtému stretnutiu, ktoré sa začína v nedeľu od 16.00 hod., musia pristúpiť oveľa lepšie, ako tomu bol k sobotňajšiemu.

Začiatok, ako z najhoršieho sna. Na rozcvičke sa domácim zranila brankárka Grandtnerová, no ozajstná pohroma sa valila na michalovskú Iuventu. Tá už po svojom prvom góle prišla o svoj najväčší tromf - kanonierku Mariannu Rebičová, ktorá v 4. minúte síce vyrovnala na 1:1, no pri dopade si zranila koleno a Michalovčankám v rozhodujúcich zápasoch sezóny už s najväčšou pravdepodobnosťou nepomôže. Úvod stretnutia patril obom brankárkam, hlavne domáca Krebsová v bráne doslova  čarovala a aj zásluhou jej zákrokov išli Šalianky v 8. minúte po góle Trochtovej do vedenia 5:3. Keď sa táto pivotka Dusla presadila svojím tretím gólom aj v 11. minúte, tréner Iuventy Ján Packa si za stavu 4:7 zobral svoj prvý oddychový čas. Ten jeho zverenky na chvíľu nakopol, keďže troma gólmi v rade rýchlo vyrovnali a o tri minúty po góle Holešovej (7:7) siahla po oddychovom čase aj lavička domácich. Hneď nato sa gólovo uviedla aj Tatiana Trehubová a Iuventa sa po prvýkrát v stretnutí ujala vedenia (7:8). Vzápätí ukončila Bujnochová domácu osemminútovku bez gólu, Horňáková síce opäť naklonila misky váh na stranu Iuventy, no záverečná desaťminútovka prvého dejstva vyšla lepšie domácemu Duslu. To hnané výbornou Krebsovou v bráne išlo v 25. minúte zásluhou Bizíkovej opäť do vedenia (10:9) a keď sa táto hráčka presadila aj na začiatku 29. minúty, tréner Packa za stavu 11:14 v neprospech svojho tímu opäť reagoval oddychovým časom. Hneď po ňom Trehubová znížila na 12:14, Bujnochová síce upravila opäť na trojgólové vedenie domácich, posledné slovo ale patrilo Szöllösiovej, ktorá stanovila polčasové skóre na 13:15 v prospech domáceho Dusla.

Ani v druhom dejstve sa obraz hry príliš nezmenil. Iuventu síce viackrát podržala Gubíková v bráne, Michalovčanky však nevedeli nájsť recept sa snaživého súpera a prvá prehra v play-off po štyroch rokoch pomaly ale isto začínala naberať reálne kontúry. V 36. minute síce Tobiašová vyrovnala na 17:17, Duslo však kontrovalo štyrmi gólmi v rade a po presnom zásahu Kodajovej bolo na sklonke 44. minúty 22:18. Hneď nato síce Trehubová ukončila osemminútové čakanie Iuventy na gól (19:22), no to už nič nezmenilo na fakte, že Duslo kráča v ústrety víťazstvu. Deväť minút pred koncom Bizíková upravila na 24:20 a tréner Packa reagoval aj tretím oddychovým časom. Ten ale snaživé domáce nezastavil, pretože Iuventa v poslednej desaťminútovke skórovala iba raz (aj to až v 59. minute zásluhou Kučerovej), a tak domáci náskok narástol až na hrozivých deväť gólov, a Duslo tak pripravilo Iuvente jej najväčšiu porážku v tejto sezóne, keď pohodlne, ale absolútne zaslúžene, zvíťazilo 30:21 a odvrátilo tak prvý majstrovský mečbal Zemplínčaniek.

Štatistika

Šaľa - Michalovce 30:21 (15:13) - stav série 1:2 

Pok. hody: 5/4 - 2/2, vylúčené: 4 - 6. Rozhodovali: Oťapka a M. Sivák - 1500 divákov 

DUSLO: Grandtnerová, Krebsová, Haládiková - Bujnochová 3, Trochtová 3, Blehová, Klučková, R. Bíziková 8, Kodajová 7/4, S. Kováčová, Pócsíková, Demajová 3, Tulipánová, S. Szarková 4, Súkenníková 2, Sláviková.

IUVENTA: Gubiková, Zykovová, Medveďová - Kiridžičová 2, M. Holešová 2, Kučerová-Bachirievová 1, Szöllösiová 2, Rebičová 1, R. Vargová, Habánková, Horňáková 3, Tobiašová 3/2, Wollingerová 2, Tregubovová 5, Kovaličková.



Uverejnené: 18.05.2014 08:16:30
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.