files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí orli úspešní na 100%

Počas víkendu odohrali basketbalisti 1.BK Michalovce ďalšie dve stretnutia v boji o postup do extraligy. Najprv v zápase 9. kola privítali na domácej palubovke mužstvo ŠKP Bratislava, na druhý deň hostili ďalší tím zo západného Slovenska, MBK Karlovka Prírodovedec Bratislava. Víkendová bilancia je pre michalovských orlov vynikajúca, v obidvoch zápasoch si na konto pripísali plný bodový zisk.


V sobotňajšom stretnutí sa basketbalisti 1.BK Michalovce stretli na domácej pôde s posledným tímom najlepšej osmičky- ŠKP Bratislava. Hostia pricestovali  na východ Slovenska v oklieštenej zostave, len so siedmimi hráčmi, no ani domáci na tom neboli práve najlepšie. V zostave Michalovčanov chýbali viacerí hráči, ktorí sú tradičnou oporou tímu. „Zo základu chýbalo veľa hráčov, Maťo Rakovský a Marinko Svitlica sú chorí, Peťo Biganič mal pracovné povinnosti. Zranení sú aj mladí juniori, Mitterpák a Šanta, a tak sa z kádra juniorov predstavili ďalší dvaja chlapci,“ povedal hráč 1.BK Michalovce Lukáš Šimko.


Vstup do zápasu vyšiel domácim famózne, keď viedli už 10:0. Svoj prvý kôš zaznamenali hostia až v 9. minúte, aj to z hranice 6-tky. Do polčasu sa hra Bratislavčanov mierne zlepšila, no domáci vo svojej snahe neustávali a do polčasu viedli už rozdielom 17 bodov. V poslednej 10- minútovke hostia šnúrou 10 bodov prinútili orlov vziať si oddychový čas, no zdramatizovať stretnutie sa im nepodarilo. Michalovčania zvíťazili 73:60 a pripísali si na konto cenné dva body. „Útok bol z našej strany hrozný, no obrana na nich dokonale fungovala. Zdalo sa mi, že oni tu došli asi s tým, aby to len nejako odohrali a išli domov. Vonku sme s nimi vyhrali a som rád, že sa nám to podarilo aj doma. Zajtrajší súper by mal byť ťažší, tak uvidíme, ako to dopadne,“ dodal Šimko.
Jeho slová sa aj potrvdili. Na druhý deň hostili Zemplínčania tím MBK Karlovka Prírodovedec Bratislava. V tabuľke je tento tím v porovnaní s domácim mužstvom o dve priečky vyššie, na 5. mieste s náskokom jedného bodu. Stretnutie bolo od prvých minút vyrovnané, po prvej 10-minútovke bol stav nerozhodný 16:16, no už v 14. minúte prehrávali zverenci Imricha Rakovského 20:26. Domáci však zabojovali a skóre ešte pred polčasom upravili vo svoj prospech na 39:34. Štyri minúty pred koncom zápasu viedli orli o šesť bodov a hostia sa pokúšali o záverečný tlak- avšak neúspešne. Michalovčania zvíťazili aj v tomto stretnutí a počas víkendu tak podali 100% výkon.
Do konca nadstavbovej časti ostáva odohrať ešte štyri zápasy V posledných dvoch kolách sa Michalovčania poslednýkrát v tejto sezóne predstavia pred domácim publikom. To, či sa orlom podarí splniť svoj tohtosezónny cieľ- umiestniť sa do tretieho miesta- je zatiaľ stále otázne.

1. BK Michalovce- ŠKP Bratislava    73:60  (38:21)
(17:4, 38:21, 58:39, 73:60)

Body: Rakovský Roman 34, Šimko 14, Mižák 11, Maškulik 8

1. BK Michalovce- MBK Karlovka Prírodovedec Bratislava  74:66 (39:34)
(16:16, 39:34, 57:54, 74:66)

Body: Rakovský Roman 23, Mižák 19, Maškulik 13, Šimko 8, Tebeľak 7.                                        

                      (mp)



Uverejnené: 29.03.2010 11:54:28 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.