files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla hlási prvých podpísaných hráčov

V michalovskej Dukle už vedia, kto bude hájiť ich farby v nastávajúcej sezóne. Vedenie dvojnásobne strieborného družstva prvej hokejovej ligy stavilo na istotu a na ročných kontraktoch sa dohodlo s viacerými hráčmi, ktorí v Michalovciach pôsobili aj v minulej sezóne.

Desiatka podpísaných

Ako je známe, michalovskí hokejisti začnú letnú prípravu v pondelok 21. júla, kedy sa presunú na týždňové kondičné sústredenie do Medzilaboriec. Na prvom tréningu bude môcť tréner Miroslav Ihnačák počítať s viacerými oporami, ktoré sa pričinili o minulosezónne druhé miesto. „Základ kádra pre budúcu sezónu už máme. Na nových zmluvách sme sa zatiaľ dohodli s brankárom Ivanom Fedorom, obrancami Zoltánom Kubátom, Vladimírom Urbanom a útočníkmi Martinom Drotárom, Petrom Čížekom, Štefanom Majerníkom, Jakubom Linetom, či Martinom Schnellym. Z nových hráčov sme uzavreli kontrakty zatiaľ s útočníkmi Filipom Podsedlým, ktorý minulú sezónu strávil v Prešove a Patrikom Wesselényim, ktorý zase v minulej sezóne obliekal dres Spišskej Novej Vsi,“ informoval nás o prvých podpísaných hráčoch prezident HK Dukla Alexander Černega, podľa ktorého v najbližších dňoch dôjde aj k podpísaniu ďalších hráčov.

Momentálnou prioritou funkcionárov je podpísanie Richarda Šechného

„Našou momentálnou prioritou je dohoda s Richardom Šechným. Chceme totiž aby opäť hájil naše farby. Môžem povedať, že sme blízko k dohode. Naďalej počítame aj s Tomášom Banovským či Petrom Cmorejom a v letnej príprave dostanú príležitosť aj niekoľkí naši juniori. Je len na nich, ako sa chytia šance. Určite dostanú možnosť presvedčiť o tom, že patria do prvého tímu. Samozrejme, na lane máme aj hráčov, ktorí tu v minulej sezóne nepôsobili. Ich mená však teraz prezrádzať nebudem,“ nechcel viac prezrádzať Alexander Černega, ktorý na prezidentskej stoličke v HK Dukla sedí od roku 2012. A kedy by mali byť známe ďalšie mená? „Káder by sme chceli mať uzavretý do konca júna. Samozrejme, k zmenám príde aj počas prípravy, no jasno v ňom by sme chceli mať do konca tohto mesiaca.“    

Kto bude Ihnačákovým asistentom?

V Dukle sa okrem hráčskej otázky momentálne rieši aj otázka, kto bude asistentom Miroslava Ihnačáka. V minulej sezóne túto funkciu pri Mariánovi Horváthovi a Ladislavovi Spišiakovi zastával manažér klubu Peter Tirpák, ktorý v závere sezóny po odvolaní Spišiaka presedlal na stoličku hlavného trénera a mužstvo doviedol až do finále ligy. Bude túto funkciu zastávať opäť? „Je to jedna z možností, ale ešte to úplne uzatvorené nie je. V týchto dňoch pracujeme aj na vyriešení tohto postu. Ak mám pravdu povedať, ja už v hlave mám, kto by mal tento post zastávať, no nateraz to ešte nie je vyriešená otázka,“ zdôraznil prezident HK Dukla Michalovce, podľa ktorého slov by pozícia asistenta trénera mala byť známa takisto v najbližších dňoch.

Aj v budúcej sezóne bude v bráne Dukly stáť Ivan Fedor

Zemplínčania začnú letnú prípravu ako sme už spomenuli v pondelok 21. júla, kedy poputujú na týždňové kondičné sústredenie do Medzilaboriec. Následne sa budú pripravovať na suchu v domácich podmienkach až do pondelka 4. augusta, kedy by mala začať príprava na ľade. Momentálne majú dohodnutých deväť prípravných duelov, prvý z nich odohrajú v piatok 8. augusta na ľade Spišskej Novej Vsi. Okrem Spišiakov sa stretnú aj s poľským Sanokom, extraligovým Popradom, ale aj tradičnými súpermi z prípravy Bardejovom, či maďarským Miškolcom.

Kalendár prípravného obdobia HK Dukla:
21. júl: Začiatok prípravy na suchu
21. - 25. júl: Kondičné sústredenie v Medzilaborciach
28. júl: Príprava na suchu v domácich podmienkach
4. august: Začiatok prípravy na ľade
8. august: Spišská Nová Ves - Michalovce
12. august: Michalovce - Sanok (17.00)
14. august: Poprad - Michalovce
15. august: Sanok - Michalovce
19. august: Michalovce - Spišská Nová Ves (17.00)
22. august: Bardejov - Michalovce
26. august: voľný termín
29. august: voľný termín
2. september: Michalovce - Bardejov (17.00)
5. september: Michalovce - Miškolc (17.00)
9. september: voľný termín
12. september: Miškolc - Michalovce

Peter Brendza



Uverejnené: 24.06.2014 18:34:10 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.