files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kedysi chátrajúce budovy menia vzhľad

Michalovce stále viac opeknievajú. V centre Zemplína sa postupne vynovujú chátrajúce budovy, ktoré kazili jeho vzhľad. Príkladom sú objekty pri Obchodnom centre Kaufland a bývalý robotnícky hotel pod Hrádkom. Po rokoch by mal byť využitý aj bývalý sklad Civilnej ochrany na Komenského ulici.


Niekdajší vychýrený michalovský pivovar zanikol pred viac ako desiatimi rokmi. Vybrané firmy postupne zbúrali jednotlivé budovy tohto závodu. Len pre zaujímavosť, v apríli to už bude osem rokov, čo bol zrovnaný zo zemou nezabudnuteľný „pivovarský“ komín. Z bývalého závodu ostala len jediná budova. Tú stále viac nahlodával zub času. To však už neplatí.

Vlani jedna z michalovských firiem začala s jej obnovou. Pristavila jedno podlažie. V ňom by si mala zriadiť administratívne priestory. Zostávajúce časti tejto nehnuteľnosti budú dané do prenájmu. Nájomcovia v nich budú môcť zriadiť prevádzky podľa vlastného uváženia. Bývalá časť pivovaru bude dokončená v lete tohto roku.

Ešte pred dvoma rokmi bol veľmi smutný pohľad na niekdajší robotnícky hotel na Ul.T.J.Moussona (vybudovaný pred 40 rokmi). Objekt pripomínajúci sídliskovú bytovku zo 70-tych rokov mal opotrebovanú fasádu. Na zanedbaných balkónoch začali rásť stromy. Jednotlivé priestory dlhé roky slúžili kedysi obrovskému podniku - pozemným stavbám. Prespávali v nich cezpoľní zamestnanci tejto firmy.
  V súčasnosti prechádzajú rozsiahlou rekonštrukciou. Dodávatelia stavebných prác prerábajú hotel doslova od podlahy. Z bývalej socialistickej nehnuteľnosti zostanú len obvodové múry. V zrenovovaných miestnostiach budú reštaurácia, moderné ubytovacie kapacity, bazén, miestnosť na usporadúvanie školení a seminárov, ako aj fitnescentrum. Zariadenie 21.storočia bude sprevádzkované buď v tomto, alebo budúcom roku.

Dlhé roky je nevyužívaný takzvaný sklad CO na Komenského ulici (za kotolňou JUH 2). Hovorí sa, že ho dá do poriadku blízka VI.ZŠ na Okružnej ulici. V rozpadávajúcich sa priestoroch by mali byť šatne pre členov futbalových prípraviek (pôsobia v tejto škole), ale aj výučovacie miestnosti.            (janč)
 



Uverejnené: 30.03.2010 08:54:08 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.