files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v príprave prvýkrát zakopol

Michalovskí futbalisti prvýkrát v príprave na novú sezónu nezvíťazili. Po troch výhrach tentoraz iba remizovali na ihrisku v Topoľanoch s ďalším účastníkom druhej futbalovej ligy Moldavou nad Bodvou 0:0.

Tréner František Šturma v stretnutí vynechal niekoľko opôr, no ich náhradníci neukázali, že im patrí miesto v základnej zostave. Mladíci v michalovskom drese si totiž čistú gólovú šancu počas celých deväťdesiatich minút nevypracovali, ba naopak, bližšie k strelenému gólu boli hostia, ktorí až päťkrát trafili konštrukciu brány a nebyť brankára Matúša Kiru, čisté konto by si určite neudržali. Spokojný po stretnutí nebol ani samotný lodivod. „V rámci prípravy sme odohrali štvrté stretnutie a hodnotím ho ako jedno z našich horších vystúpení. Veľa sme toho naozaj neukázali. Na druhej strane, v tíme máme veľa mladých chlapcov, ktorí sa iba učia hrať takéto zápasy. Chýba nám skúsenosť,“ poznamenal František Šturma, ktorý následne dodal. „Prišiel k nám súper, ktorý sa zameral na defenzívu a rýchle kontry. To však môžeme očakávať aj v majstrovskej súťaži, že k nám budú chodiť tímy takto pripravené. Budú brániť a my budeme musieť tvoriť. Moldava prehusťovala priestor, do ktorého sme sa veľmi ťažko dostávali. Vzhľadom na to, že sme to otvárali, súperovi vznikali možnosti na kontry, čo aj využíval. Mali sme aj šťastie. Hráči sú však mladí a musia sa trochu vykúpať. Aj v tomto by som chcel trošku apelovať na divákov, aby boli trpezlivejší. Hráči sa totiž učia novým veciam, máme tu veľa bývalých dorastencov, ktorí musia ten mužský futbal zažiť na vlastnej koži. Je to pre nich všetko iné a ten prechod bude chvíľu trvať. Budeme potrebovať trošku trpezlivosti.“

Zaujal. František Šturma by bol rád, keby Jiří Rabiňák zostal

Český lodivod na lavičke MFK Zemplín skúšal v stretnutí proti Moldave nad Bodvou svojho krajana, dvadsaťpäťročného Jiřího Rabiňáka, ktorého viedol aj naposledy v Táborsku. Tento ľavý obranca či záložník ukázal niekoľko dobrých ťahov na bránu a mohol by byť pre mladé družstvo prínosom. „Ja si myslím, že áno. Nemali sme pokrytú ľavú stranu a s ním by sme to mohli vyriešiť. Poznám ho, je to ambiciózny hráč, ktorý chce na sebe pracovať a mohol by byť pre nás prospešný,“ podotkol František Šturma. Na jeho zverencov čakajú posledné dva týždne prípravy na novú sezónu, ktorú zahája v sobotu 26. júla, kedy o 19.30 privítajú celok Liptovského Mikuláša. Aj nedeľňajší zápas v Topoľanoch ukázal, že roboty je ako na kostole. „Do stredy sa budeme pripravovať doma, potom odchádzame na krátke sústredenie do Vysokých Tatier. Tam chceme aj trénovať, no pre hráčov pripravíme aj nejaký teambuilding na stmelenie kolektívu. Sústredenie zakončíme v sobotu zápasom na pôde poľského Noweho Saczu,“ dodal na záver lodivod MFK Zemplín, ktorý na sústredenie berie dvadsiatich hráčov a práve z nich by mala byť vytvorená jedenástka, ktorá vybehne v sobotu 26. júla na prvé majstrovské stretnutie proti Liptovskému Mikulášu.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.07.2014 12:55:37 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.