files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce zažijú El Clasico!

Doslova hviezdnu účasť bude mať piaty ročník futbalového turnaja dorastencov do 17 rokov Michalovce Cup 2014. Organizátorom turnaja sa totiž podarilo ešte zodvihnúť nastavenú latku a v poradí piaty ročník bude, čo sa týka účasti najlepším spomedzi všetkých a turnaj sa účasťou zaradí medzi európsku špičku. Veď posúďte sami. Tak ako jeho predstavitelia sľúbili, prvenstvo bude obhajovať kráľovský Real Madrid, ktorého doplní ďalší španielský gigant FC Barcelona a v Michalovciach sa tak uskutoční El Clasico. To, čo bolo pred časom ešte nepredstaviteľné, je tak realitou. Okrem týchto dvoch španielských klubov sa turnaja zúčastní aj tretí zo Španielov FC Valencia, ktorá bude mať v B. skupine za súperov Duklu Praha a poľskú Legiu Varšava. Samozrejme, do A. skupiny zaradili organizátori k dvom gigantom domáci MFK Zemplín, na ktorého hráčov tak čaká doslova a do písmena sviatok. V priebehu dvoch dní si totiž zahrajú proti dvom európskym gigantom. Celý turnaj bude mať rovnaký formát, ako mal minulý ročník. Šesť družtiev rozdelili do dvoch základných skupín, kde sa stretne od 19. do 21. augusta každý s každým. Následne v piatok 23. augusta budú na programe zápasy o konečné umiestnenie. Michalovčania sa teda v závere letných prázdnin majú na čo tešiť! 

Súboj MFK Zemplín Michalovce - Real Madrid prvýkrát vypredal moderný michalovský štadión. Bude to teraz opäť?

Očakávajú opäť plný dom

Villareal, Chievo Verona, či Juventus Turín. Práve títo účastníci v minulosti spestrili mládežnícky turnaj, ktorý sa v priebehu troch rokov dostal, čo sa týka kvality obsadenia, na európsku úroveň. Prvé dva ročníky, ktoré sa hrali ešte v zimných mesiacoch, boli pre organizátorov skušobnými. Aj oni sami vedeli, že keď tu chcú kvalitu, musia turnaj usporiadať v lete. Tak sa aj stalo a od roku 2012 sa Michalovce Cup uskutočňuje v lete. Aj keď sa minulý rok hovorilo, že nastavená latka je už veľmi vysoko, organizátori nelenili a ešte ju zvýšili. "Už minulý rok sme hovorili, že to chceme ešte z atraktívniť. Aj keď bol minulý ročník kvalitný, som rád, že sa nám to aj podarilo. Hral tu Real Madrid, no naším snom bolo, aby tu prišla aj Barcelona. Môžem povedať, že sme na jej účasti pracovali dva roky," poznamenal manažér mládeže MFK Zemplín Michalovce Marek Zahorčák.

Práve súboj michalovských dorastencov s Realom Madrid bol prvým, kedy sa do posledného miesta vypredal futbalový štadión v Michalovciach. Organizátori niečo podobné očakávajú aj tentoraz. "Ja si myslím, že program je tak nastavený, že by na celý turnaj mal byť vypredaný štadión. O účasť na ňom bol obrovský záujem a niektoré veľkokluby sme museli aj odmietnuť. Pevne verím, že štadión vypredaný bude. Či už to bude prvý deň, keď nastúpia naši chlpaci proti Barcelone, druhý kedy sa uskutoční El Clasico, či tretí, keď nastúpime proti Realu Madrid. Okrem týchto highlightov však chcem upozorniť aj na ďalších účastníkov piateho ročníka Michalovce Cup, hlavne na FC Valenciu. Tá je treťou najlepšou akadémiou v Španielsku a príde sem takisto v plnej sile na čele so športovým riaditeľom mládeže," zdôraznil Marek Zahorčák, podľa ktorého slov zápasy uvidia aj televízni diváci, keďže priame prenosy zo stretnutí odvysiela stanica Slovak sport. Lístky na turnaj sa budú predávať cez sieť Ticketportal a ich cena sa uzrejmí v najbližších dňoch.  

ROZDELENIE SKUPÍN

A. SKUPINA B. SKUPINA
MFK Zemplín Michalovce (Slovensko)   FC Valencia (Španielsko)
FC Barcelona (Španielsko) Dukla Praha (Česká republika)
Real Madrid (Španielsko) Legia Varšava (Poľsko)                      

PROGRAM TURNAJA

  Utorok 19. august
18.00 FC Valencia - Dukla Praha
20.00 MFK Zemplín Michalovce - FC Barcelona
   
  Streda 20. august
18.00 Dukla Praha - Legia Varšava
19.40 Slávnostné otvorenie turnaja
20.00 Real Madrid - FC Barcelona
   
  Štvrtok 21. august
18.00 Legia Varšava - FC Valencia
20.00 MFK Zemplín Michalovce - Real Madrid
   
  Piatok 22. august
16.00 Zápas o 5. miesto
18.00 Zápas o 3. miesto
20.00 Finále
21.45 Záverečný ceremoniál

Peter Brendza



Uverejnené: 21.07.2014 14:19:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.