files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Richard Šechný: „Trénujem to, čo mi kosti dovolia“

Iní v jeho veku už dávno skončili, on ešte túži hrať o špicu prvej hokejovej ligy. Reč je o kapitánovi a hrajúcom asistentovi trénera v HK Dukla Michalovce Richardovi Šechnom, ktorý aj napriek tomu, že v októbri tohto roka oslávi 43 rokov, podpísal v týchto dňoch s dvojnásobne strieborným tímom prvej ligy ročnú zmluvu a ešte chce na ľade ponaháňať oveľa mladších protihráčov.

Opäť ročná dohoda

Aj napriek veku, kedy jeho rovesníci už dávno zavesili korčule na klinec, patrí Richard Šechný k platným hráčom michalovskej Dukly. V minulej sezóne bol jej ťahúňom, keď v základnej časti zaznamenal 61 bodov za 26 gólov a 35 asistencií, ku ktorým pridal 12 bodov za 4 góly a 8 asistencii vo vyraďovacej časti. Po úspešnej sezóne vyšperkovanej striebornou medailou ešte nechcel konkretizovať, či bude pokračovať ďalej. Hovoriť o tom nechcel ani v máji a júni, no vedenie klubu bolo neoblomné a nakoniec ho zlomili ešte k jednej sezóne. „Dohodli sme sa v týchto dňoch, že ešte jednu sezónu potiahnem. V mojich rokoch sa už uzatvárajú dohody iba na takýto čas,“ poznamenal pre náš portál Richard Šechný. Ten by tak v Michalovciach mal začať štvrtú sezónu. „Ak mám pravdu povedať, pri mojom príchode do Michaloviec pred sezónou 2011/2012 som neveril, že budem hrať ešte štyri roky. Vždy sme sa však dohodli na novej zmluve a nakoniec to vyšlo. Uvidíme, čo prinesie táto sezóna,“ skonštatoval hráč, ktorý vo svojej bohatej kariére hrával za Košice, Zvolen, Poprad, Kežmarok, Banskú Bystricu, ruský Nižnekamsk, poľský Nowy Targ či krátko za talianske Bozano.

Predĺžená ruka trénera

Trénerom michalovskej Dukly sa po neštandardnom odchode Miroslava Ihnačáka stal Milan Staš, s ktorým Šechný najskôr spolupracoval v Košiciach a potom aj v Banskej Bystrici, kde bol vtedy Staš hlavným trénerom. Teraz s ním bude spolupracovať opäť, keďže sa stal hrajúcim asistentom trénera. „Ja sa s Milanom poznám už dlhšie. Moja dohoda s vedením klubu sa týkala aj toho, že budem novým asistentom. Samozrejme, zavážilo aj to, že hlavným trénerom bude pán Staš, s ktorým som vychádzal v našich spoločných pôsobiskách veľmi dobre. Pôsobili sme spolu v Košiciach aj v Banskej Bystrici a nikdy sme medzi sebou nemali konflikty. Fakticky sa poznáme veľmi dlho. Čo sa týka trénovania, mal úspechy. V Banskej Bystrici, kde sme sa stretli naposledy, sme dosiahli pekné tretie miesto, čo bolo historickým umiestnením pre klub. Aj preto verím, že naša spolupráca bude klapať a družstvo sa bude pohybovať na tých priečkach, kde ho chce vidieť každý,“ zdôraznil Richard Šechný.

Funkcia asistenta trénera však pre neho nie je úplne nová. V tejto funkcii neoficiálne vypomáhal Petrovi Tirpákovi aj v závere sezóny, kedy bol predĺženou rukou trénera na ľade. Teraz ho čaká podobná situácia pri Milanovi Stašovi, len to bude uzavreté aj na papieri. „Budem sa mu snažiť pomôcť čo najviac to bude možné. Ja verím, že to nebude ako v minulej sezóne, kedy to bolo v základnej časti ako na hojdačke a my sme mali viacero výpadkov,“ podotkol Šechný, ktorý v minulosti obliekol viackrát reprezentačný dres a v roku 2010 si dokonca zahral aj na olympiáde v Salt Lake City.  

Čo mu kosti dovolia...

Letná príprava je pre viacerých hokejistov ako nočná mora. Všetci však vedia, že je potrebná, pretože hráč z nej čerpá celú sezónu. Čo hovorí na letnú zaberačku tento čochvíľa štyridsaťtriročný hokejista? „Ja už môžem trénovať len to, čo mi dovolia kosti... Vo svojom veku to už nejako nepreháňam, no ako hovoríte, je to dôležitá časť sezóny. Chlapci začali s tréningami minulý týždeň v Medzilaborciach. Tam som ešte nebol, no v pondelok som sa zapojil do tréningového procesu aj ja a k dispozícii budem trénerovi už aj na ľade, na ktorý by sme mali prvýkrát ísť budúci pondelok,“ uviedol na záver Richard Šechný.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.07.2014 17:01:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.