files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín s druhou tesnou výhrou

Michalovskí futbalisti zaznamenali aj v druhom kole DOXXbet ligy skupina Východ tesné víťazstvo. Potom, čo si v úvodnom kole doma poradili s Liptovským Mikulášom (1:0), zvíťazili v tom druhom nad rezervou MFK Košice 2:1 (1:0), hoci sa na víťazstvo poriadne nadreli.

O výhre Michalovčanov rozhodol dvoma gólmi netradičný strelec - Španiel Vernon De Marco Morlacchi. „Mám obrovskú radosť z toho, že sa mi podarilo dvakrát skórovať a pomôcť tak družstvu k dôležitým trom bodom,“ rozhovoril sa šťastný strelec, ktorý rozvlnil sieť súperovej brány už v 4. minúte, kedy po faule na Martina Koscelníka hlavný arbiter duelu nariadil pokutový kop. Veril si tento netradičný strelec na penaltu? „Ja som si veril a aj preto som vzal zodpovednosť na svoje plecia. V tíme sme na pokutové kopy určení traja a kto sa cíti najlepšie, má ich realizovať. Teraz padla voľba na mňa a som rád, že to vyšlo,“ uviedol Vernon.

Toho čas prišiel aj tri minúty pred koncom riadnej hracej doby, keď mu za nerozhodného stavu center na hlavu poslal z trestného kopu jeho krajan Bayón a michalovský stopér loptu umiestnil za chrbát bezmocného Stanislava Pellu v bráne košickej rezervy. „Takéto signály tvrdo pilujeme na tréningu. Bayón vie, že ja chodím prevažne na prvú žrď a aj teraz ma tam hľadal. Nakoniec to vyšlo.“

Domáci hráči sa síce rýchlo ujali vedenia, rýchly strelený gól im však viac uškodil, ako pomohol. V prvom dejstve totiž opraty do rúk pomaly ale isto začínali preberať Košičania. Tí mali v úvodnej štyridsaťpäť minútovke dve šance na vyrovnanie, nepochodili však. Od úvodu druhého polčasu sa začalo hrať podľa nôt michalovského celku. Jeho hráči si vypracovali štyri výborné strelecké príležitosti, ani jednu ale nevyužili. V útoku prekypoval aktivitou Erik Streňo, ktorý nabehal kilometre.Bol to strašne náročný zápas. Očakávali sme od súpera určite oveľa menší odpor. Môžeme si za to sami. Po strelenom góle sme prestali hrať, robili sme úplne niečo iné, čo nám hovoril tréner. Málo sme držali loptu, veľa kazili. Od úvodu druhého polčasu to už bolo trošku lepšie, no paradoxne, dvadsať minút pred koncom sme inkasovali vyrovnávajúci gól. Nebol to náš zápas, teší ma však, že sme to zlomili a nakoniec zvíťazili. Sú to dôležité body,“ skonštatoval rodák z Vranova nad Topľou. Ten prišiel do Michaloviec s vizitkou strelca, gólové kopačky si však ešte neobul. „Som si vedomý toho, že sa góly odo mňa čakajú. Zatiaľ mi to však do brány nepadá. Ja verím, že sa tak stane v najbližšom zápase v Prešove,“ uzavrel debatu hráč, ktorý je v Michalovciach na hosťovaní do konca kalendárneho roka.

Potrebujú väčší pokoj v koncovke

Šesť bodov s úvodných dvoch kôl teší, no tréner František Šturma má úplne iné predstavy o výkonoch svojich zverencov, čo dal jasne najavo aj na pozápasovej tlačovej konferencii. „Vedeli sme, že príde mladé družstvo a tomu sme prispôsobili aj taktiku. Tú sme ale vôbec nedodržali. Paradoxne nám ublížil rýchly gól, po ktorom sme trestuhodne prestali hrať. Miesto toho, aby boli hráči kľudnejší, stal sa opak a boli nervózni. Ja som si predstavoval kombinačnejšiu hru z našej strany, to sme ale vôbec neplnili. Robili sme množstvo chýb, strácali ľahké lopty. Súper aj vďaka tomu hrozil z rýchlych kontier. Trošku ma mrzí, že naše mladé družstvo neukázalo divákom to, čo sa učíme na tréningoch. Výhra a tri body samozrejme tešia, no náš výkon si predstavujem úplne inak,“ zdvíhal tréner MFK Zemplín varovný prst. Šturma následne pomenoval aj dôvod trápenia sa jeho tímu. „Máme obrovské problémy v koncovke. Aj dnes ste mohli vidieť, že na gól sa musíme veľmi nadrieť. Za stavu 1:0 sme mali štyri, či päť šancí, z ktorých mohol prísť druhý gól. Neprišiel a súper to potrestal. Na zakončovaní ešte musíme popracovať, v koncovke totiž potrebujeme väčší pokoj.“

Výsledky 2. kola DOXXbet ligy skupina Východ

FK Bodva Moldava nad Bodvou - MŠK Rimavská Sobota 1:0 (1:0),  MFK Tatran Liptovský Mikuláš - Slavoj Trebišov 1:2 (1:1), MFK Dolný Kubín - 1. FC Tatran Prešov 0:3 (0:1), FK Poprad - Partizán Bardejov 2:0 (0:0), MFK Zemplín Michalovce - MFK Košice "B" 2:1 (1:0), FC Lokomotíva Košice - MFK Lokomotíva Zvolen 0:2 (0:2)

Tabuľka po 2. kole

1. 1. FC Tatran Prešov
2 2 0 0 8 : 1
6
2. MFK Lokomotíva Zvolen
2 2 0 0 7 : 0
6
3. MFK Zemplín Michalovce
2 2 0 0 3 : 2
6
4. MFK Košice B 2 1 0 1 5 : 4
3
5. FK Partizán Bardejov
2 1 0 1 3 : 2
3
6. MŠK Rimavská Sobota
2 1 0 1 2 : 2
3
7. FK Poprad
2 1 0 1 3 : 5
3
8. FK Bodva Moldava nad Bodvou
2 1 0 1 1 : 3
3
9. Slavoj Trebišov
2 1 0 1 2 : 6
3
10. MFK Tatran Liptovský Mikuláš
2 0 0 2 1 : 3 0
11. FC Lokomotíva Košice
2 0 0 2 1 : 4
0
12. MFK Dolný Kubín
2 0 0 2 2 : 7
0

Peter Brendza



Uverejnené: 03.08.2014 19:04:50 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.