files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cenné úspechy mladých basketbalistov

Basketbalový klub 1. BK Michalovce sa v roku 2012 po skončení účinkovania mužského tímu v druhej lige zameral predovšetkým na mládež.

Odvtedy prešli dva roky. Mládežnícke družstvá michalovského basketbalového klubu výkonnostne vyrástli a pomaly ale isto začínajú šliapať na päty východoslovenským basketbalovým baštám. „V minulej sezóne nás reprezentovali tri družstvá. Juniori štartovali v regionálnej súťaži, ktorú s bilanciou 22 víťazstiev a 2 prehry presvedčivo vyhrali. Bola to veľmi dobrá príprava na nastávajúcu sezónu, v ktorej budú štartovať v najvyššej Extralige. Progres zaznamenali aj žiaci. Tí účinkovali takisto v regionálnej súťaži, kde skončili na piatom mieste. Najlepší výkon podali doma proti  Svitu, ktorý nakoniec zdolali, čím si náš klub prvýkrát v histórii pripísal na svoje konto skalp tejto basketbalovej bašty. V samotnej súťaži štartovalo sedem družstiev a naši žiaci skončili s bilanciou deväť výhier a pätnásť prehier. Ukázalo sa, že len keď chalani na sebe pracujú, výsledok sa dostaví. Samozrejme, nechceme sa uspokojiť a veríme, že v nasledujúcej sezóne pôjde ich výkon ešte viac nahor. Vyzerá, že niektorí zabojujú o reprezentačný dres v krajskom výbere. No a posledným družstvom, ktoré účinkovalo v niektorej zo súťaži boli starší mini žiaci. Pre tých to bol horúci krst ohňom, keďže viacerí z nich iba začínajú s basketbalom. Tomu sa podobali aj výsledky, keď chlapci zvíťazili zo šestnástich duelov len dvakrát. Veríme, že po zlepšení tréningovej dochádzky môže aj toto družstvo napredovať a v budúcej sezóne, kedy bude štartovať v regionálnej súťaži starších žiakov si chlapci pripíšu aj ďalšie triumfy a ešte viac potrápia tímy, ktoré ich teraz hladko zdolávali,“ poznamenal k výsledkom v sezóne 2013/2014 manažér michalovského basketbalového klubu Peter Biganič.

V majstrovských súťažiach až štyri družstvá

V rozhovore s manažérom 1. BK Michalovce sme sa samozrejme dotkli aj cieľov tímov v nastávajúcej sezóne, ktorá už nezávratne klope na dvere. V nej majú smelé ambície. „Predbežne budeme mať v majstrovských súťažiach zapojené až štyri družstvá. Juniori budú hrávať v najvyššej Extralige, v ktorej bude účinkovať osemnásť tímov rozdelených do dvoch skupín na východ a západ. Radi by sme skončili v základnej časti čo najlepšie a zabojovali o postup do najlepšej osmičky. Bude to však veľmi ťažké. Obdobné ciele máme aj u starších žiakov. Tí štartujú v regionálnej súťaži, z ktorej najlepší štyria postúpia na majstrovstvá Slovenska. Chlapci skončili v minulej sezóne na piatom mieste a dúfame, že tentoraz sa o jednu priečku zlepšia a skončia do štvrtého miesta. Novým družstvom bude  kategória 2001. Posledným našim reprezentantom budú bývalí mini žiaci, ktorí sa tentoraz predstavia v regionálnej súťaži mladších žiakov,“ uviedol Peter Biganič, ktorý je spokojný aj s najmenšími kategóriami - prípravkami. „Prípravky máme na 5.ZŠ a 6.ZŠ. Basketbalové krúžky organizujeme na 2.ZŠ a vo Vinnom. Prípravky navštevuje takmer dvadsať chlapcov, a vo Vinnom máme okolo osemnásť detí. Tu však pracujeme aj s dievčatami. Nakoľko sú veľmi pozitívne ohlasy rodičov a verejnosti na prácu s prípravkami, momentálne zvažujeme otvoriť ďalšiu v Strážskom v spolupráci s Centrom voľného času v tomto meste. Ďalšou novinkou do blízkej budúcnosti je možnosť rozšírenia klubu aj na žiacke a mini žiacke kategórie dievčat, kde vidíme rezervy a potenciál  na rozvoj.“

Juniori a Starší žiaci na sústredení v Srbsku

Výkladnou skriňou klubu, ktorý sa zameral predovšetkým na mládež, budú v nastávajúcej sezóne juniori. Tí, ako sme spomenuli vyššie budú štartovať v Extralige a vedenie klubu chce, aby sa hráči čo najlepšie pripravili na novú sezónu. Aj preto im zabezpečili sústredenie v Srbsku, kde sú chlapci práve v týchto dňoch. „Jedná sa o kvalitný medzinárodný kemp Profesora Aleksandra Nikulića (člena siene slávy európskeho i svetového basketbalu v Springfilde) v meste Zlatibor. Kempu sa zúčastňuje sedem juniorov, päť starších žiakov a trénerka Zuzana Maľuková.“

Juniori 1. BK v Srbsku

To, že práca s mládežou v klube napreduje odzrkadľujú aj výsledky v školských súťažiach. V minulom školskom roku obsadili žiaci Gymnázia P.Horova v krajskom finále druhé miesto a podobne druhé miesto v kraji vybojovali žiaci ZŠ Okružná. Obom celkom len o vlások unikol postup na majstrovstvá Slovenska škôl.

Peter Brendza



Uverejnené: 07.08.2014 18:00:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.