files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa podľahla v príprave Astrachanočke Astrachaň

Hádzanárky Iuventy Michalovce prehrali v stredajšom prípravnom dueli s ruskou Astrachanočkou Astrachaň 25:32 (11:19) a cenný skalp ruského protivníka tak nezískali ani na druhý pokus, keďže s popredným tímom Superligy prehrali aj na víkendovom 21. ročníku Memoriálu Tomáša Jakubča. Tretí pokus na zdolanie Astrachane budú mať zverenky trénera Borysa Petrovského počas víkendu, keď sa spolu predstavia v základnej B. skupine na turnaji v Baia Mare, kde ich súperom v základnej skupine bude ešte aj maďarský Ferencvaros Budapešť. Michalovčanky prvý zápas na tamojšom Champios trophy odohrajú v piatok 15. augusta o 16.00 proti Ferencvárosu, ich súboj a Astrachanočkou príde na rad v sobotu, no a v nedeľu absolvujú ešte aj zápas o celkové umiestnenie. 

Ruský klub, za ktorý tentokrát chytala aj brankárka Iuventy Nasťa Zyková, mal výborný štart do zápasu, keď už po štyroch minútach vyhrával 4:0. Následne sa osmelili aj zverenky trénera Borysa Petrovského, ktoré v 7. minúte zásluhou Holešovej znížili na 4:5 a po presnom zásahu Horňákovej bolo v 9. minúte vyrovnané (6:6). Vyrovnaný stav svietil na výsledkovej tabuli aj v 11. minúte, kedy Bačíková vyrovnávala na 8:8, no o šesť minút neskôr už hostky opäť viedli rozdielom štyroch gólov, keď Rachiteleva dávala na 13:9 v prospech svojho tímu. Rusky do konca polčasu ešte svoje vedenie zvýraznili a po prvej tridsaťminútovke viedli 19:11.

Ani v druhom polčase sa obraz hry v tomto prípravnom stretnutí nezmenil. Astrachaň naďalej diktovala tempo a po desiatich minútach tohto dejstva už jej hráčky vyhrávali rozdielom dvanástich gólov (25:13). V zostávajúcich minútach sa Michalovčanky úspešne pokúšali zmazávať veľké gólové manko. V 18. minúte po presnom zásahu Nagyovej prehrávali rozdielom ôsmych gólov 19:27 a po presnom zásahu Holešovej z 58. minúte už bolo iba 24:30. Záverečnú dvojminútovku vyhrali Rusky 2:1 a zápas sa tak skončil výsledkom 32:25. Zmeniť skóre mohla ešte po klaksóne Veronika Habánková, ktorej sedemmetrový hod však bravúrne zlikvidovala "zapožičaná" Nasťa Zyková.

Štatistika

Iuventa Michalovce - Astrachanočka Astrachaň 25:32 (11:19)

Pok. hody: 4/3 - 5/4. Vylúčené: 3 - 2. Rozhodovali: Gedeon, M. Harman.

IUVENTA: Krebosvá, Gubiková - Holešová 4, Szollosiová, Krasko 2, Habánková 1, Horňáková 5, Nagyová 1, Bačíková 2, Trehubová 8/3, Levčenko 1, Olšovská 1.

ASTRACHANOČKA: Zyková, Trusová - Sisenová, I. Žilinskaite 2, Smirnova 1, Gončarova 1, Kuznecova, Goršenina 2, Vyakhireva 6/1, V. Žilinskaite 2/2, Rachiteleva 7, Tarasova 3, Klimenko 2, Grebenkina 2, Ilyina 2/1, Yezhykava 2.



Uverejnené: 13.08.2014 22:15:07
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.