files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v príprave zatiaľ s jednou výhrou

Hádzanárky Iuventy Michalovce absolvovali v príprave na novú sezónu zatiaľ sedem stretnutí, v ktorých až šesťkrát ťahali za kratší koniec. Hráčky sedemnásobného slovenského majstra však hrali všetko proti ťažkým súperom. Až trikrát prehrali s jedným z najbohatších európskych klubov ruskou Astrachanočkou Astrachaň, raz s rumunským majstrom HCM Baia Mare, popredným maďarským celkom FTC Rail Cargo Hungaria Budapešť, no a naposledy nestačili ani na slovinský RK Krim Mercator Ľubľana, ktorému v stretnutí o piate miesto na turnaji v Baia Mare podľahli 27:28.

Veľkú tragédiu z prehier tréner Borys Petrovskyj nerobí. „Určite spokojný nie som, no na druhej strane sa treba pozrieť proti komu sme hrali. Naposledy na turnaji v Baia Mare boli našimi protivníkmi všetko družstvá, ktoré hrali predchádzajúcu sezónu prím v európskych pohároch. Ferencváros išiel ďaleko v Lige majstrov, Astrachanočka je semifinalistom Pohára EHF a ešte sa k tomu pred sezónou posilnila, no a Krim Mercator hral takisto skupinovú fázu Ligy majstrov. Za súperov sme si mohli zvoliť aj slabšie družstvá a tých víťazstiev mohlo byť aj viac. Bolo by to však pre nás lepšie?,“ pýtal sa ukrajinský tréner obhajcu majstrovského titulu, ligového prvenstva aj triumfu v slovenskom pohári, ktorý následne dodal. „Zápasy s európskou špičkou nám ukázali, kde máme rezervy a teraz na nich môžeme pracovať. Poznáme našu výkonnostnú úroveň, takisto aj problémy, na ktorých musíme do začiatku ligovej súťaže pracovať. V tomto nám súboje proti európskej špičke výrazne pomohli,“ zdôraznil Borys Petrovskyj.

Chce aby hrala každá jedna hráčka

Nástupca Jána Packu na lavičke Iuventy v prípravných súbojoch dosiaľ nepozeral na výsledky a aj za nepriaznivého stavu točil všetky hráčky, ktoré mal k dispozícii. Tak to bolo na domácom memoriály Tomáša Jakubču a takisto to bolo aj na Champions Trophy v rumunskom Baia Mare. „Mňa teraz výsledky príliš nezaujímajú. Prvoradé bolo, aby som zistil, ako každá jedna hráčka reaguje na ihrisku. To sa nedá zistiť počas tréningu, to musíte vidieť v zápasoch. Zahrala si každá jedna. Máme mladý káder, viaceré dievčatá sú ešte neskúsené a takéto zápasy im výrazne pomôžu. Mohli sme hrať iba so základnou zostavou a prehrať možno menším rozdielom, no to nebolo mojím cieľom. Chcem, aby v príprave hrala každá jedna. Teší má výkon dievčat proti slovinskej Ľubľani. Dievčatá ukázali charakter, keď sa dokázali proti účastníkovi Ligy majstrov vrátiť do zápasu, ktorý nezačali najlepšie. Na úvod sme totiž prehrávali 0:6. Dokázali však vyrovnať a v druhom polčase dokonca viedli. Svojimi chybami však prišli o víťazstvo a to ma trošku mrzí. Ten zápas totiž mohli a podľa mňa aj mali vyhrať. V poslednej päťminútovke sme ale nepremenili dve sedmičky a navyše urobili aj tri hrubé chyby, čím sme súperovi darovali víťazstvo,“ podotkol lodivod michalovskej Iuventy.

Trápia ho zranenia

Viac ako prehry mrzia trénera Iuventy Michalovce zranenia jeho hráčok. K dlhodobo maródujúcim spojkám Laure Geričovej a Marianne Rebičovej totiž neustále pribúdajú nové. Lucia Hruščáková s Radkou Vargovou sa síce už zapojili do tréningového procesu, no v Baia Mare si zase zranenia privodili Martina Bačíková, Mária Olšovská a aj Jevgenija Levčenko, ktorá je v Michalovciach na skúške. Navyše bolesti v lakti pociťuje aj brankárka Oleksandra Krebsová. „Je toho naozaj veľa. Zranenia patria k športu, ale toto... Musíme sa s tým popasovať a ďalšie zápasy odohrať s tými dievčatami, čo budú k dispozícii. Verím, že zranenia spomenutej trojice nebudú vážne a na začiatku sezóny už budú plne k dispozícii,“ uviedol Borys Petrovskyj, ktorý stále nemôže počítať ani s pivotkou Patríciou Wollingerovou.

Najbližšie o pohár primátora v Nowom Saczi

Michalovčanky nasledujúci turnaj absolvujú v Nowom Saczi. Na turnaji „O pohár primátora Noweho Saczu,“ budú ich súpermi najskôr v nedeľu 24. augusta poľský Ruch Chorzow (12.30), ďalší účastník Ekstraklasy Koronia Kielce (17.00), v pondelok ich čakajú tiež dva zápasy, v ktorých najskôr nastúpia proti ukrajinskému Užhorodu (9.00) a na záver turnaja proti domácemu výberu (12.00). Špecifickým pre trénera Iuventy bude určite súboj s Užhorodom, kde predtým štyri roky pôsobil na lavičke prvého družstva. „Ja to ani tak neberiem. V Užhorode som bol, teraz som v Michalovciach. Určite to bude pre mňa niečo iné, ako súboj proti ostatným súperom, no nejako to prežijem,“ s úsmevom na perách skonštatoval Petrovskyj, ktorý sa následne vyjadril aj k ostatným súperom na turnaji v Nowom Saczi. „Pôjdeme od zápasu k zápasu. Teraz nechcem hovoriť, že tam ideme vyhrať celý turnaj. Tí súperi budú menej nároční. Naďalej chcem, aby hrala každá jedna hráčka. Od toho je totiž príprava. Musíme dbať na to, aby bola každá jedna pripravená na sezónu. Čaká nás totiž nielen liga, ale aj európsky pohár a viaceré dievčatá sú aj reprezentantkami, takže to bude pre nich náročné. Veľmi dobre sa pozerá na naše mladé dievčatá, ktorým takéto previerky veľmi pomáhajú. Výkonnostne idú nahor a keby sedeli na lavičke, tak by takto hore určite nešli.“

Peter Brendza



Uverejnené: 19.08.2014 15:33:20 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.