files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V zemplínskom derby dvojgólové víťazstvo MFK Zemplín

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v 7. kole DOXXbet ligy v zemplínskom derby na pôde Slavoja Trebišov po góloch Adriána Leška zo 60. minúty a Samuéla Bayóna z nadstaveného času 2:0. Zverenci trénera Fratiška Šturmu sa tak udržali na druhom mieste tabuľky. Najbližšie sa predstavia na domácom trávniku, keď v sobotu 13. septembra od 17.30 privítajú FK Poprad.

V priam ideálnom počasí pred peknou diváckou kulisou mali od úvodu viac z hry podľa očakávania favorizovaní Michalovčania. Tí nastúpili oproti zápasu so Zvolenom so štyrmi zmenami v základnej zostave, keď namiesto Rašku zranených Rabiňáka so Streňom a Turíka hrali Kira, Šimčák, Danko a Gamkrelidze. Práve tento gruzínsky legionár mohol v 10. minúte otvoriť skóre, no potom čo sa rútil sám na hosťujúcu bránu nastrelil iba golmana Baráta a z následnej strely tesne minul Stanislav Danko. Trebišovčania sa zamerali na pevnú defenzívu. Z nej chceli vychádzať do protiútokov. Po jednom z nich sa zo strany uvoľnil Gluškov, ktorý však zakončil slabo a Kira nemal s touto strelou žiadne problémy. V samom závere sa ešte pevnú defenzívu domácich snažil prekvapiť Vernon, jeho strelecký pokus ale skončil na brvne trabišovskej brány.

Aj v druhom polčase diktovali tempo hry hostia, ktorých útočnú aktivitu oživil striedajúci Adrián Leško. A práve on sa stal "šturmovým žolíkom", keďže po hodine hry otvoril skóre zápasu. Z ľavej strany odcentroval Regáli, brankár Barát v súboji s Kuncom loptu neodvrátil, tá sa dostala práve k odchovancovi bardejovského futbalu a ten hlavou poslal loptu do siete - 0:1. Po strelenom góle pokračovali Michalovčania v aktivite. V 73. minúte zahrávali rohový kop, odrazená lopta sa dostala k ďalšiemu striedajúcemu hráčovi Turíkovi, ktorý z hranice šestnástky mieril tesne vedľa. O dve minúty mohlo byť vymaľované. Po centri Leška a priťuknutí Kuncu síce Danko mieril presne, no hlavný rozhodca gól pre jeho postavenie mimo hry neuznal. S pribúdajúcimi minútami sa viac začali osmeľovať aj domáci. Tí najskôr pohrozili Makelom a potom aj striedajúcim Cairom. Napokon mohli aj vyrovnať, v 87. minúte však Erik Lukáč mieril iba do Kiru. V nadstavenom čase podnikli Michalovčania do rozhodenej domácej obrany rýchlu kontru a Bayón definitívne rozhodol o tom, že tri body putujú do Michaloviec - 0:2.

Slavoj Trebišov - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:0)

Góly: 60. A. Leško, 90+. Bayón

ŽK: 30. T. Tomko, 65. Dragula, 80. Olah - 35. Šimčák, 61. S. Danko, 68. Bayón, 89. D. Kunca

ČK: 89. T. Tomko (Trebišov)

Rozhodoval: Chmura - 1 100 divákov

SLAVOJ: Barát - Shekel, Olah, T. Tomko, Dragula - Milan Lukáč (76. T. Čižmár), J. Capko, E. Lukáč, Makela - T. Kolesár (76. Cairo), Glushkov (81. J. Bandoľa)

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Morlacchi - Gamkrelidze (46. A. Leško), Bayón, S. Danko (78. Grič), M. Regáli (60. Turík) - D. Kunca



Uverejnené: 07.09.2014 19:17:19

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623