files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla trikrát vyrovnala, v nájazdoch však padla

Súbojom proti Liptovskému Mikuláši odštartovali v piatok svoju siedmu prvoligovú sezónu v rade hokejisti HK Dukla Michalovce. Strieborný tím posledných dvoch sezón síce má v súťaži obrovské ambície, tie však v úvodnom kole nenaplnil a zverenci trénera Milana Staša na domácom ľade Liptákom podľahli 3:4 po samostatných nájazdoch.

Gól Vladimíra Urbana síce znamenal vyrovnanie, v samostatných nájazdoch však mali hostia viac šťastia

Michalovčania mohli prehrať už v riadnom hracom čase. Za stavu 2:3 si ich tréner presne stotridsať sekúnd pred koncom zobral oddychový čas a brankára Ivana Fedora stiahol z brány. Power – play sa nakoniec vydarila, keď trinásť sekúnd pred záverečnou sirénou vyrovnal spomedzi kruhov tvrdou bombou Vladimír Urban. „Diváci videli kvalitný zápas s dvoma vyrovnanými súpermi. Liptáci dorazili na duel trošku neskôr a čakali sme, že nebudú až takí aktívni. Hrali však dobre. Možno keby sme viac zabrali v prvej tretiny, keď boli unavení z cesty, zápas by sa odvíjal inak,“ skonštatoval michalovský bek, ktorý sa postaral aj o tretie vyrovnanie Dukly v zápase. Víťazstvo im to však nakoniec neprinieslo... „Rozhodli samostatné nájazdy, ktoré nám teraz nevyšli. Tam by som však príčinu našej prehry nevidel. Skôr to bolo na začiatku tretej tretiny, keď sme súperovi za stavu 2:2 darovali dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov. Ja som bol vylúčený na konci druhej časti, navyše sme prišli neskôr na ľad, čo znamenalo ďalšie vylúčenie a to hostia kruto potrestali. V tom vidím rozhodujúci moment, ktorý spôsobil, že sme museli doháňať súperov náskok. Síce sme v samom závere vyrovnali, šťastnejší však boli hostia,“ podotkol jediný odchovanec mikulášskeho hokeja v drese HK Dukla.

Milan Staš: „Vďaka aj za ten jeden bod“  

Domáci hokejisti sa v zápase proti výborne pripravenému súperovi nemohli dostať do tempa. Hostia výborne bránili svoju modrú, navyše z pevnej defenzívy podnikali smrtiace kontry a nebyť golmana Ivana Fedora mohlo byť rozhodnuté už v normálnom hracom čase. „Ich kontry pramenili z chýb našich zadákov. Vyhodený puk sme sa snažili zachytiť a vytvárali tak priestor pre rýchlych súperových útočníkov. Robili sme tak jednoduché chyby, ktoré Liptáci využívali. Keď je takýto ťažký puk, tak ho nechám a je zakázané uvoľnenie. Je to však ešte naša nevyzretosť, niektorým chlapcom chýbajú skúsenosti,“ skonštatoval na margo defenzívnych chýb tréner HK Dukla Milan Staš, ktorý následne pokračoval v hodnotení duelu. „Súper sa trikrát dostal do vedenia. My sme v zápase nevyhrávali ani raz a možno to bolo naším problémom. Keby sme dali vedúci gól my, zápas by bol možno o inom. Výrazný odpor Liptákov som však očakával. Išlo totiž o prvé kolo a tie prvé ligové zápasy sú zradné. Každý je plný očakávania. V tých samostatných nájazdoch som možno nemal šťastnú ruku na strelcov. Čo sa týka zápasu, chlapcom patrí ku cti, že trikrát prehrávali a dokázali vyrovnať. Pri konštalácii, ako sa zápas vyvíjal, musíme byť radi aj za bod. Vyrovnali sme totiž v záverečných sekundách a zachránili aspoň ten jeden bodík. Musíme sa z toho zápasu poučiť a chyby, ktoré sme urobili teraz, v ďalších dueloch nezopakovať,“ dodal tréner, ktorého zverenci sa v nedeľňajšom druhom kole predstavia na ľade Topoľčian. Tie v prvom kole zvíťazili v Trnave takisto 4:3 po samostatných nájazdoch a na ich silu upozorňoval aj obranca HK Dukla Vladimír Urban. „Vieme, že to nebude ľahký zápas. Tam sa hrá každému ťažko. Navyše, nastúpime po dlhej ceste. Všetko však musíme prekonať a vynasnažíme sa stratené body z domáceho zápasu získať tam.“

Peter Brendza



Uverejnené: 13.09.2014 11:43:13 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.