files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Milan Staš: „Niektorí by si mali vstúpiť do svedomia“

Ani v druhom kole prvej hokejovej ligy nezaknihovali michalovskí hokejisti víťazstvo. Po piatkovej domácej prehre 3:4 po samostatných nájazdoch s Liptovským Mikulášom nestačili v druhom kole ani na priemerné Topoľčany, na ktorých ľade prehrali vysoko 1:7. V tabuľke tak po dvoch odohratých kolách okupujú s jedným získaným bodom a bez víťazstva desiate miesto, čo určite nie je priečka, na ktorej by Duklu chceli vidieť diváci či funkcionári klubu.

Iba tri prvoligové tímy nezaznamenali v úvodných dvoch kolách víťazstvá. Zatiaľ čo od Považskej Bystrice či slovenskej osemnástky sa to aj čakalo, michalovskí hokejisti majú úplne iné ambície. „Samozrejme, že nie sme spokojní. Po dvoch kolách som čakal viac, ako jeden získaný bod. Hrali sme doma proti Liptovskému Mikulášu a myslel som si, že zvládneme aj duel v Topoľčanoch. Žiaľ, mýlil som sa,“ odpovedal priamo na našu otázku tréner HK Dukla Michalovce Milan Staš, ktorého prehra na ľade „žochárov“ mrzela ešte aj v pondelok predpoludním. „Niektorí moji zverenci si v hlavách doniesli, že Topoľčany sa porazia samé. Veľmi zle sme začali. Aj keď sa nám podarilo vyrovnať, nehrali sme dobre. Naša hra bola nekoncentrovaná, bez pohybu. Nechcem sa na nič vyhovárať. Takéto zápasy musíme zvládať. Vystreliť štyridsaťštyri krát na bránu a dať iba jeden gól je žalostne málo a na koncovku sme nakoniec aj doplatili. V šanciach sme sa ponúkali, skúsení hráči nechceli zobrať na seba zodpovednosť. Táto vysoká prehra je pre mňa osobne sklamaním. Niečo sme si v šatni povedali, uvidíme či to zaberie. Niektorí by si mali naozaj vstúpiť do svedomia,“ podotkol lodivod HK Dukla, podľa ktorého slov sa chlieb lámal ešte v úvodnej desaťminútovke duelu.

Tréner Milan Staš bol z výsledku aj výkonu svojich zverencov sklamaný

Za stavu 1:1 hrali jeho zverenci dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov, no nie že nestrelili ani gól, dokonca si v nej nevypracovali ani gólovú šancu. „Herne sme sa síce súperovi vyrovnali a možno ho aj prevýšili, len čo z toho, keď nám v útočnej fáze chýbala agresivita. To od nich vyžadujem vždy a zatiaľ to neprichádza. Najdôležitejším momentom bola naša presilovka o dvoch hráčov. Mali sme ju využiť a boli by sme na koni. Zahrali sme ju však veľmi zle. Z toho som sklamaný. V tíme máme totiž aj veľmi skúsených hráčov, ktorí v týchto momentoch musia zobrať zodpovednosť na svoje plecia."

Michalovčania sú teda aj po dvoch kolách bez víťazstvá. Verí tréner, že sa prvýkrát budú tešiť v stredu po zápase so Senicou? „Bol by som zlým trénerom, keby som svojmu družstvu nedôveroval. Musíme stavať na pozitívnych veciach a ísť krok za krokom. Verím, že to víťazstvo konečne príde, keby som neveril, tak tu už nie som,“ dodal na záver kormidelník HK Dukla Michalovce.

Peter Brendza



Uverejnené: 15.09.2014 14:47:50 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.