files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla o prvé víťazstvo

Po roku zopakovali neúspešný štart do sezóny. Michalovskí hokejisti si v úvodných dvoch kolách prvej ligy na svoje konto pripísali dve prehry. Nepriaznivú bilanciu si chcú vylepšiť v stredu. Bude to však veľmi ťažké, pretože od 17.00 ich čaká ďalší ašpirant na popredné priečky Senica.  

Iba jeden jediný bod za domácu prehru po samostatných nájazdoch s Liptovským Mikulášom (3:4) majú na svoje konto po úvodných dvoch kolách prvej hokejovej ligy hráči HK Dukla Michalovce. Tí v druhom kole utrpeli hanebnú prehru 1:7 na ľade Topoľčian. S desiatym miestom a hlboko pasívnym skóre 4:11 nerátal asi nik... „Určite sme si ten začiatok predstavovali trošku inak. O to viac síl musíme vynaložiť nato, aby sme v ďalších zápasoch dosiahli lepšie výsledky. Netreba z toho zatiaľ robiť tragédiu, pred nami je ešte ďalších štyridsaťdva kôl základnej časti. Z prehier sa musíme poučiť a keď sa tak stane, určite v nasledujúcich zápasoch to budeme my, kto bude ťahať za dlhší koniec,“ uviedol na margo neúspešného začiatku michalovskej Dukly jej útočník Peter Čížek.

Peter Čížek verí, že Dukla odštartuje víťaznú sériu v stredu proti Senici

Ak si spomíname, podobne s dvoma prehrami odštartovali Michalovčania aj minulú sezónu, v ktorej to potom dotiahli až na strieborný piedestál. Prehra 1:7 v Topoľčanoch, ktoré si minulú sezónu zachránili prvoligovú kožu až v baráži, sa však určite nečakala. „Ten výsledok z Topoľčian hovorí za všetko. Hoci sme súpera prestrieľali, dali sme iba jeden gól, čo je veľmi málo. Sú však aj takéto zápasy. Musíme si zobrať z tých dvoch zápasoch k srdcu, čo bolo zlé a pracovať na odstránení nedostatkov, a na niečom sa odraziť. Ak si spomínam, nielen minulú sezónu, ale aj sezónu predtým, sme neodštartovali najlepšie a potom to dotiahli až do finále. Následne prišli naše víťazné série. Verím v to, že takúto sériu môžeme zopakovať aj teraz. Musíme ísť od zápasu k zápasu a keď sa chytíme, nič nie je nemožné. Silu na to mužstvo určite má,“ podotkol Peter Čížek.

Zakričia si konečne víťazný pokrik?

O prvé víťazstvo zabojujú Michalovčania v stredu, kedy na domácom ľade privítajú ďalšieho ašpiranta na prvé priečky v tabuľke Senicu. Ani tá sa v predošlom kole nevytiahla. Doma totiž podľahla Trnave hladko 0:5... „Aj jej hráči sa presvedčili, že vyhrať môže každý s každým. Určite túto vysokú prehru nečakali a budú u nás o to motivovanejší. Musíme jednoducho na nich od začiatku vyletieť. Našou výhodou by malo byť, že budú cestovať cez celé Slovensko a môžu tak byť z cesty unavení. Aj preto musíme dupnúť od začiatku, aby sa po prvej tretine pozerali, že čo sa s nimi deje,“ zdôraznil útočník michalovskej Dukly, ktorý v následnej odpovedi vyzdvihol silu najbližšieho súpera. „Senická Dukla patrí vždy k ašpirantom na prvé priečky v tabuľke. Máme o nich dosť informácii, aj teraz poskladali dobré mužstvo. Určite nás nič ľahké nečaká.“ Michalovčania si v tejto ligovej sezóne ešte ani raz nezakričali svoj tradičný víťazný pokrik. Bude to tak v stredu? „Ja verím, že to tak bude,“ presvedčivo dodal na záver Peter Čížek.

Peter Brendza



Uverejnené: 16.09.2014 16:09:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.