files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Jedenásťgólové víťazstvo Iuventy v Partizánskom

Doslova a do písmena debakel uštedrili hádzanárky Iuventy Michalovce v sobotňajšom stretnutí prvého kola trinásteho ročníka spoločnej česko-slovenskej súťaže WHIL ďalšiemu slovenskému účastníkovi Slávii Partizánske, keď na jej pôde zvíťazili priepastným jedenásťgólovým rozdielom 29:18 (12:10). Zverenky trénera Borysa Petrovského sa v najbližšom druhom kole predstavia na domácej palubovke, keď v sobotu 27. septembra o 17.30 hod.  privítajú Sokol Písek.

Sedem gólov do siete domácej Slávie zaznamenala Mária Holešová

V prvom polčase sa hralo prevažne podľa nôt hosťujúcej Iuventy. Tá hneď v úvode išla po góloch dvoch krídelníčok Levčenkovej a Szöllösiovej do dvojgólového vedenia (0:2). Následne sa z pokutového hodu presadila Szökeová, no po ďalších dvoch góloch v rade vyhrávala Iuventa po presnom zásahu Horňákovej v 6. minúte 4:1. Trojgólové vedenie si aktuálny slovenský majster držal aj v 10. minúte, kedy Levčenková upravila na 6:3 a tréner Olšavský na tento stav zareagoval oddychovým časom. Ten jeho zverenkám pomohol, keďže Michnová po ňom znížila na 5:6, Vzápätí z pokutového hodu presne mierila Trehubová, no domácim hráčkam sa v 19. minúte podarilo vyrovnať na 7:7 a oddychovým časom reagoval aj tréner Iuventy Borys Petrovskyj. Aj ten svoje hráčky prebudil. Následnú päťminútovku vyhrali 5:1 a po góle Holešovej viedli v 24. minúte 12:8. Záverečné minúty aj vďaka presilovke o dve hráčky vyšli lepšie domácej Slávii, ktorá po góloch dvoch srbských legionárok Radovanovičovej a Vasičovej upravila polčasové skóre na 10:12.

Po zmene strán prišiel štvorgólový uragán Michalovčaniek a po presnom zásahu Holešovej za stavu 10:16 si v 35. minúte zobral tréner HK Slávia Peter Olšavský opäť oddychový čas. Po ňom mierila presne aj Szöllösiová a aktuálny slovenský majster tak viedol už 17:10! Až potom sa presadila Radovaničová, ktorá tak uťala úvodnú osemminútovku domácich bez gólu (11:17). Na začiatku 40. minúty si Michalovčanky stále udržiavali pohodlné vedenie, keď po góloch Horňákovej a Holešovej vyhrávali 20:12. Hneď na to ich do deväťgólového vedenia poslala Nagyová a až potom prišla odpoveď Radovanovičovej (13:21). Krasko v 42. minúte opäť poslala Iuventu do deväťgólového vedenia, vzápätí však skórovala aj Selma Blažeková z domácej strany a za stavu 14:22 si v 46. minúte zobral svoj druhý oddychový čas aj Borys Petrovskyj. Hneď po ňom skórovala Holešová a keď sa vzápätí presadila aj Kucher, Iuventa po prvýkrát v stretnutí dvanásť minút pred koncom vyhrávala rozdielom desiatich gólov - 14:24. Ani tento náskok Michalovčanky neuspokojil a tie aj naďalej súkali domácim jeden gól za druhým. Viktória Krasko zvýšila v 55. minúte už na priepastný štrnásťgólový rozdiel (15:29). Zvyšné minúty zápasu sa už len dohrávali. Domácej Slávii sa aj vďaka presilovke podarilo mierne skorigovať výsledok, no aj víťazstvo 29:18 na horúcej pôde, kde v minulej sezóne domáce stratili iba tri body, ide do sveta!   

Štatistika

HK Slávia Partizánske - Iuventa Michalovce 18:29 (10:12)

Pok. hody: 4/3 - 3/3, vylúčené: 4 - 8. Rozhodovali: Brunovský a Čanda - 427 divákov.

HK SLÁVIA: Súlovská, Škvareninová - Vasič 3, Blažeková 2, Szőkeová 4/3, Kankulová, Horníková, Radovanovič 5, Michnová 1, Bettáková 1, Gregušová 1, Kapsová 1, Krajčovičová, Hollá, Šimáková..

IUVENTA: Gubiková, Zykovová, Krebs - Kucher 1, M. Holešová 7, Szöllösiová 3, Kišiková 1, Habánková, Horňáková 3, Nagyová 1, Hruščáková 1, Krasko 3, Bačíková, Trehubova 5/3, Levchenko 4. 

Zdroj: iuventa michalovce



Uverejnené: 20.09.2014 19:46:02 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.