files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín vylial z pohára fortunaligovú Podbrezovú

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce vyradili v 3. kole Slovenského pohára prvoligovú Podbrezovú, keď v zápase, v ktorom sa zrodila remíza 1:1 zvíťazili 4:2 na pokutové kopy. V drese "železiarov" zaváhal v druhej sérii Ivan Minčič a vo štvrtej aj Michal Pančík, kým Michalovčania premenili všetky štyri pokusy z "bieleho bodu". Zverenci trénera Františka Šturmu sa meno svojho dozvedia po piatkovom žrebe.

Vo výbornom zápase v poslednej druholigovej sezóny dvoch najlepších tímov mali herne navrh prekvapujúco Michalovčania. Tí od úvodu diktovali tempo hry a skóre mohli otvoriť už po niekoľkých sekúndách. Ex-Podbrezovčan Dominik Kunca unikol obrane hostí, no jeho center neupratal do siete španielský legionár Vernon. Na druhej strane zase po pravej strane unikol Juraj Pančík a jeho center Martin Raška s námahou vytlačil na rohový kop. V 8. minúte dal o sebe vedieť opäť Kunca, ktorého štipľavú jedovku zrazila obrana "železiarov" na rohový kop. Aj v ďalších minútach sa hral dobrý futbal, no bez väčších gólových šancí. Brankári mali robotu prevažne po strieľaných centroch z oboch strán. V 19. minúte mohli takto otvoriť skóre hostia, no na strieľaný center Juraja Pančíka nedosiahol nikto. Poslednú pätnásťminútovku ovplyvnil čoraz silnejúci vietor a takisto aj občasný dážď, po ktorom tempo hry upadlo. V samom závere ešte mohli Michalovčania ísť do prečíslenia troch na jedného, Regáli však akciu spomalil, čo dovolilo obrane fortunaligistovi, aby sa sformovala.

Aj v druhom polčase videli diváci výborný futbal, v ktorom boli opäť lepší Michalovčania. Tí svoju snahu korunovali v 64. minúte, keď po španielskej spolupráci a centri Peréza upratal hlavou loptu do siete hostí Vernon - 1:0. Tréner "železiarov" Jaroslav Kentoš následne poslal na ihrisko čerstvé sily, ktoré rozhýbali statickú ofenzívu hostí, no tí zväčša otvárali obranu, čo bola voda na michalovský mlyn. V priebehu ôsmych minút mohli domáci rozhodnúť zápas. Najskôr v 76. minúte unikol striedajúci Gamkrelidze a jeho center z ôsmych metrov minul ďalší striedajúci Hector Tubonemi. Nigérijský útočník, ktorý je v Michalovciach na hosťovaní práve z Podbrezovej, pohŕdol štatútom hrdinu aj v 84. minúte, keď po rýchlom brejku zlyhal zoči-voči brankárovi Jurajovi Balážovi aj po druhýkrát. Za nepremené tutovky prišiel trest štyri minúty pred koncom. Na rohový kop najvyššie vyskočil kapitán ŽP Šport Ivan Minčič, ktorý poslal zápas do penaltového rozstrelu. Zmeniť to mohol ešte z poslednej akcie zápasu Vernon, jeho hlavička však len lízla ľavú žrď hosťujúcej brány. Futbalový pánbožko však ukázal, že naozaj existuje. V penaltovom rozstrele totiž zvíťazili v priebehu zápasu lepší Michalovčania. Z nich sa z bieleho bodu nemýlil nikto zo štyroch exekútorov, zatiaľ čo hostia zaváhali v druhej a štvrtej sérii.

MFK Zemplín Michalovce -  ŽP Šport Podbrezová 1:1 (0:0), 4:2 na strely zo značky pokutových kopov
Góly: 64. Vernon - 86. Minčič.
História pokutových kopov: 1:0, Bayón, 1:1. M. Pančík, 2:1 Vernon, Minčič nedal, 3:1 Podhorín, 3:2 Harvilko, 4:2 Streňo, J. Pančík nedal
Rozhodovali: Sedlák - Ádam, Jenčura. Divákov: 835.
MFK ZEMPLÍN: Raško - Perez, Gallo, Podhorín, Streňo - Vernon, Grič - Koscelník (46. Tubonemi), Bayón, Regáli (68. Gamkrelidze) - Kunca (87. Leško).
ŽP ŠPORT: Baláž - Snitka, Nosko, Minčič, Hrnčiar - J. Pančík, Kožička, Galo (67. M. Pančík), Harvilko - Peševski (57. Nworah), Karaš (64. Vaščák)



Uverejnené: 23.09.2014 20:01:11
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.