files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín urobil s Popradom rýchly proces

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce dosiahli v 10. kole DOXXbet ligy skupina Východ štvrté víťazstvo v rade, keď na domácom trávniku zdolali FK Poprad 3:1 (3:0). Michalovčania o svojom víťazstve rozhodli hneď v úvode, keďže už po 23. minútach viedli po góloch Jozefa Šimona Turika, Dominika Kunca a Vernona 3:0, hosťom sa podarilo v závere zápasu už len skorigovať, keď v 85. minúte prekonal Matúša Kiru Kubus. Zverenci trénera Františka Šturmu sa teraz v troch kolách predstavia na ihriskách súperov, keď postupne nastúpia v Dolnom Kubíne, Liptovskom Mikuláši či v Košiciach proti rezerva MFK, doma v ligovom stretnutí uvidíme až 25. októbra, kedy už o 14.00 privítajú Tatran Prešov. Ešte medzitým na nich čaká aj pohárový duel so Zlatými Moravcami, ktorý sa uskutoční v stredu 15. októbra o 16.30.


Kto sa pred zápasom zdržal, prišiel oveľa. Domáci futbalisti totiž urobili so súperom rýchly proces a už po 23. minútach bolo po zápase...

Michalovčania mali raketový nástup do stretnutia, pretože neubehla ani minúta a radovali sa z prvého gólu. Kunca zachytil zlú rozohrávku brankára Huszárika, prihral do šestnástky, kde sa lopty zmocnil Turík a po 58. sekundách hry rozvlnil sieť Popradu. Hostia odpovedali nepresnou strelou Kubusa spoza obrancu. V 12. minúte však vyrobili ďalšiu obrovskú hrúbku, Bendíkova slabá "malá domov" k Huszárikovi nedošla, loptu získal Kunca, obišiel aj gólmana a poľahky skóroval do prázdnej brány - 2:0. Domáci boli pri chuti, Podtatranci robili jednu chybu za druhou, v 14. minúte po centri Leška Streňova hlavička išla vedľa, no o deväť minút nato už po centri Šimčáka Morlacchi hlavou namieril presne k bližšej žrdi a Michalovce viedli už rozdielom triedy 3:0! Z ich strany to nebolo všetko, ďalší gól mal na kopačke hneď nato po Morlacchiho prihrávke Turík, ale jeho krásna technická strela vonkajším nartom skončila na brvne Huszárikovej svätyne. V 28. minúte popradský gólman v tutovke vychytal Kuncu a o pár sekúnd nato si poradil aj so strelou Turíka, ktorú vyrazil. Po polhodine hry sa osmelili aj hostia a v 35. minúte mohli znížiť, keď na klzkom teréne vypadla Kirovi strela Maliňáka z rúk, no vzápätí svoje menšie zaváhanie napravil, keď výborne zasiahol pri dorážke Kubusa. Do prestávky ešte nepresne vystrelili hosťujúci Rams i domáci Kunca.

V druhom dejstve už tempo hry opadlo, Zemplínčania pustili nohu z plynu a neboli až takí aktívni ako v prvej 45-minútovke. Hneď v úvode sa však pokúšal zvýšiť vedenie svojho tímu Leško, z voleja ale vypálil veľmi nepresne. V 54. minúte sa k strele z vyše 25 metrov odhodlal aj Exmichalovčan Sedlák, lopta z jeho kopačky tesne minula ľavú žrď Kirovej svätyne. O dve minúty nato bol už domáci Grič presnejší, ale Huszárik si s jeho pokusom bez problémov poradil. Popradčania ani za výrazne nepriaznivého stavu neskladali zbrane, hrali aktívne a v niektorých momentoch druhého polčasu mali viac z hry. Kira sa zapotil po strele Maliňáka, ktorú vyrazil, hosťujúceho gólmana sa pokúsil vzápätí ohroziť Morlacchi, medzi tri žrde však nenamieril. V 85. minúte sa za svoju aktivitu po prestávke dočkali Popradčania zaslúženej odmeny v podobe čestného gólu, ktorý po rohovom kope zaznamenal Kubus - 3:1.

MFK Zemplín Michalovce - FK Poprad 3:1 (3:0)

Góly: 1. Turík, 12. D. Kunca, 23. Vernon - 85. Kubus

Rozhodoval: Valášek - 1 085 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Gamkrelidze, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Grič - D. Kunca, Morlacchi, Turík (60. Calvo), A. Leško (76. L. Jacko) - Streňo (67. M. Regáli)

FK: Huszárik - Ondruš, Bendík, J. Tropp (46. Palutka), M. Ferenc - Rams (87. Rušin), T. Sedlák, Janigloš, Kubus - E. Maliňák (70. Pristač), R. Ujčík

Text: mfk zemplín



Uverejnené: 27.09.2014 21:04:12
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.