files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla privíta poslednú P. Bystricu, podcenenie nepripúšťajú

Hokejisti HK Dukla Michalovce majú za sebou prvý týždeň, v ktorom sa dvakrát tešili z víťazstva. Po domácej povinnej jazde s Prievidzou, ktorú zdolali 8:5, triumfovali na ľade Trnavy futbalovým výsledkom 1:0.

O víťazstvo na ľade „bílych andelov“ sa pričinil predovšetkým golman Pavol Borko, ktorý kryl všetkých 41 striel domácich. O jediný presný zásah sa postaral už v 12. minúte Jakub Linet, pre ktorého to bol tretí tohtosezónny gól. „Bol to veľmi ťažký zápas,“ rozhovoril sa center tretej michalovskej formácie. „Mali sme veľmi veľa vylúčení, čo nám určite ubralo sily. Nemuselo však zostať iba pri jednom našom góle, mohli sme ich streliť viac. Len v prvej tretine až trikrát naša strela skončila na žŕdke, takže to mohlo byť viac, ako 1:0,“ podotkol odchovanec žilinského hokeja, ktorý po dvoch prežitých oslabovkách v 12. minúte zužitkoval gólovú prihrávku Ľuboša Fajčáka na jediný presný zásah v zápase. „Vtedy som si ešte určite nepomyslel, že to bude jediný gól v zápase. Do jeho konca totiž bolo ešte dosť času a nikto nikdy nevie, ako to dopadne. Ako však pribúdali minúty, verili sme vo víťazstvo čoraz viac. Pomohol nám aj Pavol Borko v bráne a som rád, že v obrane sme mu pomohli zase my. Čo sa týka toho môjho gólu, obrovskú robotu vykonal „Fajo“, ja som len zlizol smotanu,“ s úsmevom na perách skonštatoval Jakub Linet.

Prvé víťazstvo u súpera

Víťazstvo michalovskej Dukly na ľade minulosezónneho semifinalistu prvej ligy je o to cennejšie, že sa jej hráči ubránili až dvanástim presilovkám. V prvej tretine ešte dokázali domácich prestrieľať, v druhej a tretej časti však aj vďaka „pomoci zhora“ mali navrch v streľbe na bránu Trnavčania. „Je pravda, že v druhej a tretej tretine nás prestrieľali. V druhej tretine to nebolo kvôli ich výkonu, skôr preto, že sme hrali až desať minút oslabení. Z toho pramenili aj ich šance. Obetavým výkonom sme však pomohli Paľovi Borkovi k čistému kontu a nám k cennému víťazstvu u súpera, kde podľa mňa nebudú súperi vyhrávať často. Ich mužstvo je mladé, chlapci veľa korčuľujú a aj preto sa tam hrá každému ťažko. Aj preto som rád, že sme tam vyhrali,“ zdôraznil Jakub Linet. Víťazstvo v „slovenskom Ríme“ bolo pre Michalovčanov prvým tohtosezónnym na ľade súpera. „To ma takisto veľmi potešilo, pretože vonku sa nám v prvých dvoch zápasoch nedarilo. Verím, že nám to môže pomôcť a nakopne nás to k lepším výsledkom a výkonom aj u súperov,“ podotkol michalovský útočník, ktorý striedavo už tretiu sezónu oblieka dres michalovskej Dukly.   

Podcenenie nepripúšťa

Michalovskí hokejisti výhrou v Trnave zaznamenali druhé víťazstvo v rade. Svoju mini víťaznú sériu môžu natiahnuť tento týždeň. Budú mať na to ideálnu príležitosť, keďže sa až dvakrát predstavia na domácom ľade a navyše v týchto zápasoch privítajú dvoch súperov, ktorí uzatvárajú ligovú tabuľku. V stredu nastúpia od 17.00 proti poslednej Považskej Bystrici a v piatok v rovnakom čase privítajú predposlednú slovenskú osemnástku. „Nemyslím si, že nás čakajú ľahké zápasy. Už s Prievidzou sme sa presvedčili, že ľahký súper nie je. Ani Považskú Bystricu, ani osemnástku ako ľahkého protivníka neberiem a určite ich podceniť nemôžeme,“ uviedol Jakub Linet. Ten sa následne zameral na najbližšieho súpera Dukly Považskú Bystricu. „Toto družstvo je úplne iné vtedy, keď hrá vonku a iné, ako keď hrá doma. Veľa hráčov, ktorí tam sú, popri hokeji aj pracujú a je teda otázne, v akej zostave sem v stredu prídu. My sa však na nič nemôžeme vyhovárať a od začiatku duelu pôjdeme za víťazstvom.“

Peter Brendza



Uverejnené: 30.09.2014 16:09:43 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.