files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla s treťou výhrou v rade, druhykrát na nulu

Hokejisti HK Dukla Michalovce nenechali v domácom zápase s poslednou Považskou Bystricou nič na náhodu a už po šiestich minútach položili troma gólmi základ hladkého víťazstva 6:0. Zaznamenali tým tretie víťazstvo v rade a v tabuľke si udržali piate miesto.

Michalovčania urobili so svojím súperom rýchly proces. Už po šiestich minútach vyhrávali 3:0 a v bráne hostí nastala výmena. Považanov načal už po deväťdesiatich sekundách hry center druhej lajny Štefan Majerník, ktorý po Čížekovej prihrávke obišiel dvoch protihráčov a rutinérsky zasunul puk za hosťujúceho golmana Petra Hričinu. "Tréner nás upozorňoval, aby sme od úvodu išli naplno a súpera rýchlo dorazili. To sa nám aj podarilo. Už po šiestich minútach hry vedieme 3:0 a bolo prakticky po zápase. Takisto by sme to mali robiť aj v ďalších zápasoch. V tom minulom s Prievidzou nám úvod až tak nevyšiel, teraz sme k tomu pristúpili úplne inak a výsledok sa dostavil," uviedol po stretnutí strelec úvodného gólu zápasu. Po troch góloch si striedačka hostí brala oddychový čas a ten kanonádu Dukly na chvíľu zastavil. Ďalší presný zásah totiž Michalovčania zaznamenali až v druhej tretine a aj keď to po šiestich minútach vyzeralo na poriadne gólové hody, vo zvyšnom čase pridali hráči HK Dukla do siete hostí "iba" rovnaký počet gólov, ako v prvých šiestich minútach. "Kto si myslí, že budeme vyhrávať každý zápas o osem - deväť gólov, sa veľmi mýli. Dnes už totiž hokej vie hrať každý. Vedeli sme, že keď dáme rýchle góly, nebudeme sa trápiť, ako naposledy s Prievidzou. To sa stalo realitou a následne sme mali pohodovejší zápas," podotkol Štefan Majerník. Ten uviedol recept aj na piatkové súpera Dukly slovenskú osemnástku. " Ideme naďalej od zápasu k zápasu, teraz nás čakajú mladíci z osemnástky. Musíme k zápasu pristúpiť rovnako, ako teraz. Opäť budeme hrať doma a súper rozhodne nepríde útočiť, aj keď mladíci hrajú taký bezstarostný hokej. Keď začneme rovnako ako proti Považanom a strelíme im dva - tri góly, určite to bude pre nás jednoduchší zápas."

Druhý shootout v rade

Tréner Milan Staš dal v po prehre v Spišskej Novej Vsi v bráne príležitosť mladému Pavlovi Borkovi a od tohto momentu Michalovčania trikrát zvíťazili. Navyše, už v druhom zápase si tento golman udržal čisté konto, čím vrchovane spláca trénerovu dôveru. "Keď sa darí, tak sa darí. Momentálne chytám v pohode, strely ma triafajú, spoluhráči mi v obrane pomáhajú, tak ako majú. Nie je žiadny problém a za takouto obranou sa chytá výborne," rozhovoril sa golman, ktorý sa proti Považskej Bystrici rozhodne nezapotil, ako v piatok na ľade Trnavy. Tam musel kryť až 41 striel súpera, v stredu si "vystačil" s devätnástimi úspešnými zákrokmi. Borko mal aj šťastie. V 35. minúte ho od inkasovaného gólu po strele Kovačiča zachránila horná žŕdka. "Dnes to bol pohodovejší zápas. Tej roboty bolo menej. Samozrejme, mal som aj šťastie pri tej hornej tyčke. Myslel som si, že to v obrane chlapci od začiatku trošku podcenia, no pristúpili k svojím povinnostiam príkladne a v spoľahlivou defenzívou mi pomohli. Ja som len veľmi rád za takéto ľahšie zápasy, kedy si môžem oddýchnúť a čisté konto je čerešničkou na torte," podotkol odchovanec michalovského hokeja. V piatok čaká na Michalovčanov v domácom zápase slovenská osemnástka. Verí michalovský golman v tretie čisté konto v rade? "Verím - neverím, uvidíme, čo bude. Vychytané čisto konto je aj o šťastí. Videli ste to aj dnes. Brankár ho musí mať, dnes som ho mal. Keď mi chlpaci v obrane pomôžu ako dnes, určite prídu aj ďalšie víťazstvá. Netrúfam si však predpovedať, že to bude opäť nulu."

Peter Brendza



Uverejnené: 01.10.2014 22:16:26 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.